İzmir merkezli olarak yaklaşık bir yıl önce kurulan hava kargo şirketi Air Anka, AOC belgesini aldı.
Kısa bir süre önce hazırlıklarını tamamlayarak AOC belgeslni (havayolu şirketlerinin faaliyet belgesi) almak için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne (SHGM) başvuran Air Anka AOC belgesini resmen aldı.
BELGEYİ EROL CANPOLAT TESLİM ALDI
AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Bugün Ankara'da yapılan görüşmeler sonucu süreç tamamlanarak belge Sivil Havacılık Genel Müdürü Kemal Yüksek tarafından Air Anka Genel Müdürü Erol Canpolat'a teslim edildi.
Hali hazırda 2 Airbus A330 tipi uçağı Atatürk Havalimanı'nda bulunan Air Anka'nın bir uçağının daha kısa bir süre içerisinde filoya katılması bekleniyor. Airbus A330 tipi yolcu uçağıyla birlikte filodaki uçak sayısı da 3'e çıkacak.
Air Ankara geçtiğimiz aylarda birçok pilot ile anlaşmış ve kokpit konusundaki sorununu çözmüştü.
Air Anka'nın sitesinde sitesinde ise kuruma dair şu açıklamalar yer aldı:
Gökyüzünü hayal ederken, kuşların hükümdarı olan Anka’nın her kültürde bıraktığı izi, güvenle, hızla ve kaliteyle besleyerek Air Anka’yı yaratmış olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu süreçte, bizlere gösterdiğiniz sabır ve ilgiden ötürü sizlere çok teşekkür ederiz. Yıllardır sahip olduğumuz tecrübemizi, doğru ekip arkadaşları ve güçlü stratejilerle donatarak, aynı anka kuşunu örnek alarak yolunda olgun ve aynı zamanda dinamik bir kuruluş olma yolunda güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz. Air Anka, gökyüzünde sizlerin emanet ettiği kargoları, bilginin ve tecrübenin ışığı ile taşımaya hazır!
İşimize duyduğumuz aşkı, gökyüzünde bir efsaneye dönüştürmeye başlıyoruz.
Bu efsanede, sorumluluklarımızın, hizmet kalitemizin ve siz kıymetli müşterilerimizin bizlere duyduğu güvenin rolünün ne kadar büyük olduğunun bilincindeyiz.
Sizlere hizmet verecek olmanın heyecanını hissettiğimiz, bu günde Air Anka ailesi olarak bu başlangıçta payı olan ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederiz!
©AirportHaber
Facebook Yorum