04 Mart 2022, Cuma 22:13:38

Ahmet Bolat'tan THY tarihinin en büyük ikramiye sözü!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat personele yönelik açıklama yaptı.
  • Ahmet bey geldiginde bu yana pozitif bir durum sergiliyor ve aşağılara kadarda yansıyor.,Herkesin kendi iş koluna göre sorunları ve ihtiyaçları olan şeyler var. Sizlerin birde bizim tarafımızdan bakmanızı istiyoruz...İstanbul havalanına geldigimizden ve pandeminin tavan yapmış olduğu günden bu yana kar demeden kış demeden yatan uçaklara kargoda uçan uçağa hangarlarda olan bakım yapılan kendimizin ve yabancı uçakların bakımında canla başla çalışan teknik personelinize hak ettigi degeri verilmesini istiyoruz..Pandemi boyunca evden çalışan memurlarımızın diken üzerinde işe gelen ve giden vardiyalı çalışan teknik personel sayesinde maaşlarını aldıklarını hiçbir zaman unutmasınlar.. Bizlere yıllardan beri amele gözüyle bakılmaktan bıktık hakkımız olan degerimizi istiyoruz fazlasını degil saygılarımızla........
  • Emekli olduktan sonra paşs bilet kullanımı yapmamış emekli personel ikale için müracaat ederek fark tazminatını alabilmesi mümkündür? Ben ikale tercih ederim pandemi şartları değiştirdi.
  • komik yazan arkadaşa--> havacılıkla ilgili sıfır bilgin var belli ama planlamacı arkadaşın bahsettiği şey bir "Airline model"dir. yani karlılığı ve verimliliği artıran, maliyeti otomatik düşüren doğruluğu ispatlanmış(matematik sayesinde) robust bir modeldir. Farklı uçak tipleri özellikle motor bakımından farklılaşmak planlamayı, ekip planlamayı optimal planlamadan uzaklaştırır. gelir yönetiminin işini bile kolaylaştırır alt tipleri azaltmak. hatta satış kısmında da standart bir ürün satıyor olmak belli avantajlar sağlar. OK? kim şimdi cahil burada?
  • Bu demektir ki 4 ikramiye 3 belki de 2 ye dusecek. Bu da burada dursun.
  • Sizden istiramim olacak lütfen Sayın Halil İbrahim Polat Beyi görev iadesi kabul edip aynı başkanlığına başlaması sağlanması.
  • Biz 5m kargo çalışanları olarak bu ülkeye sınırdan kaçak giren mülteci değiliz bizde eğitimli Türk oğlu Türk olarak Türk ve vatandaşıyız.Bize ayrımcılık yapmayın kadroluya verilen hakları bizede verin ve bizi kadroya alin artik. Pass hakkı ikramiye prim kâr payı pazar mesai mazeret izni ücretsiz uçuş sendika tüm hakları istiyoruz
  • Cok sacma bi durum var bence. Sirket bu kadar kar acikliyorken hem yolcu basina hem kargo acisindan nasil oluyor da bilet fiyatlari afaki fiyatlarda satilabiliyor. Bu kardan niye vatandasi faydalandirtmiyorsunuz, vatandasin niye bi kari olmuyor. 1000 liralara ucuyoruz. 2021 de 282 tl ye uctugum yere simdi 900 kusur bilet fiyati deger biciliyor. Bu adil degil. Bi vatandas olarak bunu haksiz buluyor, cok acimasizca oldugunu dusunuyorum.
  • Başkanım Ekim ayında istifa edersem ne olacak peki?
  • Bezdik mi ? Evt valla verin tazminat ve pass haklarımızı, herkes baksın işine, ayıptır ya bezdik!
  • Ramp calısanları yoruldu bitti tükendi baska biseyde demiyorum

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat personele yönelik açıklama yaptı. 

Bolat, yaptığı açıklamada 2021 yılına ait verileri paylaşırken 2022 yılına dair hedeflerini de açıkladı.

İşte Bolat'ın açıklaması;

Değerli Çalışma Arkadaşlarım,

Bildiğiniz gibi, bu hafta başında 2021 yılına dair finansal tablolarımızı kamuoyuna ve basına açıkladık.

Bu açıklamaların ardından, bu başarının mimarı siz değerli mesai arkadaşlarıma geldiğimiz noktayı yansıtmaktan mutluluk duyuyorum.

2021 yılında yolcu kapasitemiz geçen yıla göre %70 artarak arz edilen koltuk kilometre 128 milyar (AKK) oldu.

Aynı dönemde IATA üyesi taşıyıcılar 2019 kapasitesinin %51’ine ulaşırken, biz 2019 yılının %68’ine ulaşarak daha hızlı bir toparlanma gerçekleştirdik.

2021 yılında taşıdığımız yolcu sayısını da %60 artışla 45 milyona yükselttik.

IATA verilerine göre taşınan kargo büyümesi 2019’a göre %6,9 olurken, biz bu dönemde %33’lük bir artış gerçekleştirdik.

2021 yılında, yolcu gelirlerimizi geçen yıla göre %69 artırarak 6,4 milyar USD seviyesine, kargo gelirlerimizi ise %48 oranında artış ile 4 milyar USD seviyesine ulaştırdık.

Toplam gelirimiz ise 10,7 milyar USD ile 2019 yılının %81’ine ulaştı.

2021 yılında 1,4 milyar USD esas faaliyet kârı ve %13,2 esas faaliyet kâr marjı elde ettik.

Yatırım faaliyetleri ve finansal gelir/giderler eklendiğinde 2021 yılı vergi sonrası net kârımız 959 milyon USD oldu.

Basın mensupları ve kamuoyu ile paylaştığımız bu tabloların akabinde, müdür ve üstü tüm teşkilatımızla bizzat katılım gösterdiğimiz online toplantılar gerçekleştirdik.

Bu toplantılarda hedeflerimizi, beklentilerimizi, olmamız gereken noktayı ve o noktaya giderken geçeceğimiz yolu istişare ederek ilettik.

Bildiğiniz gibi, hem geçtiğimiz süreçte yaşanan sıkıntılı dönemlerin bir telafisi niyetiyle hem de bu zor zamanlarda yakalamış olduğumuz başarıların takdiri amacıyla 2 maaş ikramiye vermiş bulunuyoruz.

2022 yılında da 2021’deki kârı yakalarsak, ben de Türk Hava Yolları tarihindeki en büyük ikramiye için Yönetim Kurulu’nda sizin adınıza pazarlık yapmaya söz veriyorum.

Sezonun sonlarına doğru hedeflerimize yaklaştığımızı görürsek ikramiyelerin peyderpey Ekim ayından itibaren yıl sonuna kadar verilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağız.

Ayrıca, tüm iştiraklerimiz ile birlikte ortak başarımızı ödüllendireceğiz.

Arkadaşlar, bu yolculukta beraberiz.

Teknik A.Ş.’sinden TGS’sine tüm iştiraklerimizle bu yolculukta beraberiz.

Pilotundan kabinine, teknisyeninden memuruna tüm çalışanlarımızla bu yolculukta beraberiz.

İcra Kurulu’ndan Genel Müdür Yardımcıları’na tüm yöneticilerimizle bu yolculukta beraberiz.

Taşıdığımız bayrak en değerli hazinemiz.

Saygılarımla,

Prof. Dr. Ahmet Bolat
Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı

Ahmet Bolat'tan THY tarihinin en büyük ikramiye sözü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (373)

Teknikten bir rica ~ 2 yıl önce
Ahmet bey geldiginde bu yana pozitif bir durum sergiliyor ve aşağılara kadarda yansıyor.,Herkesin kendi iş koluna göre sorunları ve ihtiyaçları olan şeyler var. Sizlerin birde bizim tarafımızdan bakmanızı istiyoruz...İstanbul havalanına geldigimizden ve pandeminin tavan yapmış olduğu günden bu yana kar demeden kış demeden yatan uçaklara kargoda uçan uçağa hangarlarda olan bakım yapılan kendimizin ve yabancı uçakların bakımında canla başla çalışan teknik personelinize hak ettigi degeri verilmesini istiyoruz..Pandemi boyunca evden çalışan memurlarımızın diken üzerinde işe gelen ve giden vardiyalı çalışan teknik personel sayesinde maaşlarını aldıklarını hiçbir zaman unutmasınlar.. Bizlere yıllardan beri amele gözüyle bakılmaktan bıktık hakkımız olan degerimizi istiyoruz fazlasını degil saygılarımızla........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın Ahmet Bolat Bey ~ 2 yıl önce
Emekli olduktan sonra paşs bilet kullanımı yapmamış emekli personel ikale için müracaat ederek fark tazminatını alabilmesi mümkündür? Ben ikale tercih ederim pandemi şartları değiştirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mühendis geldi ~ 2 yıl önce
komik yazan arkadaşa--> havacılıkla ilgili sıfır bilgin var belli ama planlamacı arkadaşın bahsettiği şey bir "Airline model"dir. yani karlılığı ve verimliliği artıran, maliyeti otomatik düşüren doğruluğu ispatlanmış(matematik sayesinde) robust bir modeldir. Farklı uçak tipleri özellikle motor bakımından farklılaşmak planlamayı, ekip planlamayı optimal planlamadan uzaklaştırır. gelir yönetiminin işini bile kolaylaştırır alt tipleri azaltmak. hatta satış kısmında da standart bir ürün satıyor olmak belli avantajlar sağlar. OK? kim şimdi cahil burada?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AB ~ 2 yıl önce
Bu demektir ki 4 ikramiye 3 belki de 2 ye dusecek. Bu da burada dursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın Ahmet Bolat Bey ~ 2 yıl önce
Sizden istiramim olacak lütfen Sayın Halil İbrahim Polat Beyi görev iadesi kabul edip aynı başkanlığına başlaması sağlanması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY 5M KARGO ~ 2 yıl önce
Biz 5m kargo çalışanları olarak bu ülkeye sınırdan kaçak giren mülteci değiliz bizde eğitimli Türk oğlu Türk olarak Türk ve vatandaşıyız.Bize ayrımcılık yapmayın kadroluya verilen hakları bizede verin ve bizi kadroya alin artik. Pass hakkı ikramiye prim kâr payı pazar mesai mazeret izni ücretsiz uçuş sendika tüm hakları istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim kazaniyor ~ 2 yıl önce
Cok sacma bi durum var bence. Sirket bu kadar kar acikliyorken hem yolcu basina hem kargo acisindan nasil oluyor da bilet fiyatlari afaki fiyatlarda satilabiliyor. Bu kardan niye vatandasi faydalandirtmiyorsunuz, vatandasin niye bi kari olmuyor. 1000 liralara ucuyoruz. 2021 de 282 tl ye uctugum yere simdi 900 kusur bilet fiyati deger biciliyor. Bu adil degil. Bi vatandas olarak bunu haksiz buluyor, cok acimasizca oldugunu dusunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pekiii ~ 2 yıl önce
Başkanım Ekim ayında istifa edersem ne olacak peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ggg ~ 2 yıl önce
Ekim ayında emekli olacaklar alabilecekmi haksızlık olmayacakmi
ayrilan ~ 2 yıl önce
şubat sonu ayrılanlar nolacak. 2 aylık fark'ı alabilecek mi?
Kabin. ~ 2 yıl önce
Bezdik mi ? Evt valla verin tazminat ve pass haklarımızı, herkes baksın işine, ayıptır ya bezdik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS GENEL ~ 2 yıl önce
Ramp calısanları yoruldu bitti tükendi baska biseyde demiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000