21 Ocak 2023, Cumartesi 11:47:09

Ahmet Bolat'tan TGS zammıyla ilgili detaylı açıklama

Türk Hava Yolları Yönetim (THY) Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Havaş ile ortak kuruluşları Turkish Ground Services (TGS) çalışanlarının zamlarıyla ilgili detaylı açıklamada bulundu.
  • Mukemmel bir insan herkese yardımcı olan elinden geldigince cok iyi nir yönetici böyle devam başkanım sizleri destekliyoruz begenmeyen bıraksın gitsin kimse kimseyi zorla tutmuyor sirkette acik acik soyliyeyom yani
  • Sayın Ahmet bolat arkanızdan çok iyi şeyler konuştuk iyiki geldi dedik hersey düzelecek dedik ama malesef bizi hüsrana uğrattınız ben şunu anlamıyorum diyorsunuz ki tk ya yuzde 20 verdik sizede verseydik asgari ücretin altında kalırdı biz bu yüzden 2 katını verdik doğru biz tk yla aynı maaşı alıyoruz ya 2 katı verince denk olacak dimi yaptınız örnek kılıfına bile oturmuyor siz kendi ağzınızla söylediniz tgs cok ezilen ve çok çalışan arkadaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz diye ben bu şirkete girdim gireli hicbirzaman asgari ücretin altında zam almadık siz bu ilki yaşattınız çünkü verdiklerinin acısını cikarmakti bu ama size şunu söylüyorum bizi tk yla örnek göstermeyin cunki maaşlarımız bir deil yolcuyla uğraşan tüm skntiları çeken bayram seyran demeden tatil yüzü görmeden vardiya şartlarının ne kadar ağır olduğunu bile bile hiç durmadan çalışan sıcak soğuk demeden o apronun ağırlığını pisliğini çeken birde üstüne şeflerin egolarına katlanan çalışan mağdur arkadaşların bu çalışma duzeninde,acımasız ve pahalı hayatta çalışmak zorunda olduğu için çok üzülüyorum ve hepsinin duacisiyim insaAllah hakettiklerinin karşılığını Birgün alacaklar.sizde şunu unutmayın sizde bir gün o insanlar gibi hayatın zorluğunu Rabbim sizede gösterecek işte o zaman o insanların mağduriyetlerini anlicaksiniz ne kadar zor şartlarda geçinmek zorunda olduklarını hepsini anlicaksiniz bence apronda çalışan vatandaşlarımız en az 15 bin maaşı hakkediyor Allah im hepsinin yardımcısı olsun ve sizede vicdan nasip etsin...
  • Ahmet Bolat Bey'e teşekkür ederiz. Yavaş yavaş şirketin standartlarını arttırmaya çalışıyor. ama her adaletli insan gibi, bu gelişmeler karşısında memnuniyetsizleri görünce, adalet arzusu kırılıyor olabilir. Ama görünen şu ki; TGS'de çoğunluk şirketin bu gelişiminden çok memnun görünüyor TGS'nin kalitesinin artırılması hususunda, YABANCI DİL ve eğitim tazminatları da THY gibi aynı standart ve koşullara getirilirse, gençler daha memnuniyetle şirketlerinin gelişmesi için çalışacaklardır. Tabi bu sadece Ahmet Bey'in insiyatifinde olmayabilir. TGS Firmasının yönetim kadrosu ile de yakından ilişkilidir. Gerçekte bir şirketin eğitim ve dil konusunda ileri düzeyde olması, onun uluslararası havacılık konusunda değerli, güçlü konumda olduğunu gösterir.
  • Tgs 100 de 40 doco 70 neden eşit zam olmadı doco arkadaşlar yanlış anlaşılmasın hepsini hayırlı olsun TGS de aynı oran olmalıydı saygılar sunuyorum
  • 6 masaya oy verme zamanı geldi. By bolat
  • Yorumları okuyorumda tk çalışanları tgs ye tgs çalışanları tk yuruyor ya 5m ordan biz bitigiz der işte bunlar aynı isim altında toplanmama sonucu tek sirket 1 calisma ona ayrı zam buna ayrı zam acil birleşmemiz lazım:)
  • Yaz kış hava şartlarında yoğun operasyonda bütün yükü taşıyan TGS se çalışan işci emekci arkadaşlar yatan her oda başına masa kuran referansıyla iş bitirenler keyifleri yerinde tabi dağıtacağınız performansı da maaşlara bölsenizde işcinin cebine maaşıyla girsin çoluna çocuna üst baş yiyecek içecek masraf yapsa
  • Teşekkürler daha ne denir
  • 12 saat’i geçen çalışma sistemi olan bir şirkette yapılan zam kabullenilemez insanlar özverili işine sarılmış her zorlukla baş etmesine rağmen çalışana bu şekilde verilen değeri kabul etmiyoruz öncelikle yöneticiler operasyona inecek personelin çalışma sisteminde çalışacak çok değil bir gün bu ücrete bu emek az diyeceklerdir herkezde bu kanat içinde olduğuna eminim yöneticiler bu konuyu tekrar ele almak zorundadır.
  • Valla arkadaşlar kimse kusura bakmasın ama şirketin olanakları gayet iyi. Sayın Başkan Bolat beyin gelmesi ile mevcut şartlar ve yan haklar hergün daha iyiye gidiyor. Ben bu konuda şartların zamanla daha da iyileştirileceğine inanıyorum. Lakin şirketimiz çalışanı kıymetli arkadaşlarda artık bu tür eleştirilere biraz ara vermeli. Her durumda sürekli maddi sitem ediyor olmak şirketimizin aleyhine olur diye düşünüyorum. Biz elimizden gelen özverili çalışmayı gösterdikçe, yönetimimiz de bunun altında kalmayacaktır. Saygılarımla....

Türk Hava Yolları Yönetim (THY) Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Havaş ile ortak kuruluşları Turkish Ground Services (TGS) çalışanlarının zamlarıyla ilgili detaylı açıklamada bulundu.

Bolat, "Sektör ortalamasına bakarak en iyi maaşı verdik" ifadelerini kullandı.

İşte Ahmet Bolat'ın zamlarla ilgili o açıklaması:

"Değerli arkadaşlar, yazıya dikkat ederseniz “Maaşlarınızı da asgari ücretdeki artışa göre yeniden belirledik.” dedim. “Asgari ücret artış oranında” demedim.

TK ana marka %20 zam yaptı. Biz bu oranı TGS deki en alt seviyeye uyguladığımızda aylık net yalın maaş asgari ücretin altında kalıyordu. Bu nedenle daha yüksek bir oran yani TK nın 2 katı artış yaptık. Öncelikle vardiya primi var, risk tazminatı var. Bunları toplayınca İstanbul havalimanında +1805tl ediyor. Yani 8881 tl artı 1805 tl. Bu gurup 10686 tl alacak. Bu arkadaşlarımızdan fazla alan şöförler, operatörler, makinistler vs var. Onlarda kademe kademe ama 13700 tl ye kadar gidiyor.

Başka üç ayda bir ikramiye var. Yani yalın maaşı 1.33 ile çarparsanız aylık baz maaş çıkar. Başka; netleşen 2 maaş performans ödemesi olacak Nisan ve Temmuz da. Antalya’da ilan ettik. Bu da aylık %16.67 ediyor. %33.34 de ikramiyeden geliyordu, yani yalın maaşı 1.5 ile çarpmak demek toplamda. Muhtemelen bu seneki kar olursa en az artı bir maaş daha gelecek performans ödülüne.

Değerli arkadaşlar, sektör ortalamasına bakarak en iyi maaşı verdik. Tahminim buradaki rakamları duyan binlerce kişi bana cv yollayacak. Bir iki yorum vardı, “artık burada durulmaz çok az artış oldu” diye. O arkadaşlar giderlerse ancak birkaç kişilik yer açılır. O nedenle lütfen cv yollamayın, şu an için TGS’ye alım yok!

Malum, gelirimizin bir kısmı da yurtdışından gelen başka firmaların uçaklarına verdiğimiz hizmetten geliyor. Bu artışların bir faturası olacak ve bu firmalar bu artışı çok bulursa bize iş vermezler. Başka “yer hizmetleri” veren firmalara var ve onlara giderler. Bunun ne anlama geldiğini de hepimiz iyi biliyoruz. O nedenle, lütfen performansımızı düşürmeden işimize odaklanalım. Benim TGS çalışanlarımıza naçizane tavsiyem bu.

Selamlar, sevgiler"

Ahmet Bolat'tan TGS zammıyla ilgili detaylı açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (659)

Başarılı işçi ~ 1 yıl önce
Mukemmel bir insan herkese yardımcı olan elinden geldigince cok iyi nir yönetici böyle devam başkanım sizleri destekliyoruz begenmeyen bıraksın gitsin kimse kimseyi zorla tutmuyor sirkette acik acik soyliyeyom yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS MAĞDURLARI ~ 1 yıl önce
Sayın Ahmet bolat arkanızdan çok iyi şeyler konuştuk iyiki geldi dedik hersey düzelecek dedik ama malesef bizi hüsrana uğrattınız ben şunu anlamıyorum diyorsunuz ki tk ya yuzde 20 verdik sizede verseydik asgari ücretin altında kalırdı biz bu yüzden 2 katını verdik doğru biz tk yla aynı maaşı alıyoruz ya 2 katı verince denk olacak dimi yaptınız örnek kılıfına bile oturmuyor siz kendi ağzınızla söylediniz tgs cok ezilen ve çok çalışan arkadaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz diye ben bu şirkete girdim gireli hicbirzaman asgari ücretin altında zam almadık siz bu ilki yaşattınız çünkü verdiklerinin acısını cikarmakti bu ama size şunu söylüyorum bizi tk yla örnek göstermeyin cunki maaşlarımız bir deil yolcuyla uğraşan tüm skntiları çeken bayram seyran demeden tatil yüzü görmeden vardiya şartlarının ne kadar ağır olduğunu bile bile hiç durmadan çalışan sıcak soğuk demeden o apronun ağırlığını pisliğini çeken birde üstüne şeflerin egolarına katlanan çalışan mağdur arkadaşların bu çalışma duzeninde,acımasız ve pahalı hayatta çalışmak zorunda olduğu için çok üzülüyorum ve hepsinin duacisiyim insaAllah hakettiklerinin karşılığını Birgün alacaklar.sizde şunu unutmayın sizde bir gün o insanlar gibi hayatın zorluğunu Rabbim sizede gösterecek işte o zaman o insanların mağduriyetlerini anlicaksiniz ne kadar zor şartlarda geçinmek zorunda olduklarını hepsini anlicaksiniz bence apronda çalışan vatandaşlarımız en az 15 bin maaşı hakkediyor Allah im hepsinin yardımcısı olsun ve sizede vicdan nasip etsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS'den Biri ~ 1 yıl önce
Ahmet Bolat Bey'e teşekkür ederiz. Yavaş yavaş şirketin standartlarını arttırmaya çalışıyor. ama her adaletli insan gibi, bu gelişmeler karşısında memnuniyetsizleri görünce, adalet arzusu kırılıyor olabilir. Ama görünen şu ki; TGS'de çoğunluk şirketin bu gelişiminden çok memnun görünüyor TGS'nin kalitesinin artırılması hususunda, YABANCI DİL ve eğitim tazminatları da THY gibi aynı standart ve koşullara getirilirse, gençler daha memnuniyetle şirketlerinin gelişmesi için çalışacaklardır. Tabi bu sadece Ahmet Bey'in insiyatifinde olmayabilir. TGS Firmasının yönetim kadrosu ile de yakından ilişkilidir. Gerçekte bir şirketin eğitim ve dil konusunda ileri düzeyde olması, onun uluslararası havacılık konusunda değerli, güçlü konumda olduğunu gösterir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 1 yıl önce
Tgs 100 de 40 doco 70 neden eşit zam olmadı doco arkadaşlar yanlış anlaşılmasın hepsini hayırlı olsun TGS de aynı oran olmalıydı saygılar sunuyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bolat TGS de muhasebeci olmuş ~ 1 yıl önce
6 masaya oy verme zamanı geldi. By bolat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fark etmez ~ 1 yıl önce
Yorumları okuyorumda tk çalışanları tgs ye tgs çalışanları tk yuruyor ya 5m ordan biz bitigiz der işte bunlar aynı isim altında toplanmama sonucu tek sirket 1 calisma ona ayrı zam buna ayrı zam acil birleşmemiz lazım:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAYRINA VERMİYOSUNUZ YA ~ 1 yıl önce
Yaz kış hava şartlarında yoğun operasyonda bütün yükü taşıyan TGS se çalışan işci emekci arkadaşlar yatan her oda başına masa kuran referansıyla iş bitirenler keyifleri yerinde tabi dağıtacağınız performansı da maaşlara bölsenizde işcinin cebine maaşıyla girsin çoluna çocuna üst baş yiyecek içecek masraf yapsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 1 yıl önce
Teşekkürler daha ne denir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 1 yıl önce
12 saat’i geçen çalışma sistemi olan bir şirkette yapılan zam kabullenilemez insanlar özverili işine sarılmış her zorlukla baş etmesine rağmen çalışana bu şekilde verilen değeri kabul etmiyoruz öncelikle yöneticiler operasyona inecek personelin çalışma sisteminde çalışacak çok değil bir gün bu ücrete bu emek az diyeceklerdir herkezde bu kanat içinde olduğuna eminim yöneticiler bu konuyu tekrar ele almak zorundadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS Çalışanı ~ 1 yıl önce
Valla arkadaşlar kimse kusura bakmasın ama şirketin olanakları gayet iyi. Sayın Başkan Bolat beyin gelmesi ile mevcut şartlar ve yan haklar hergün daha iyiye gidiyor. Ben bu konuda şartların zamanla daha da iyileştirileceğine inanıyorum. Lakin şirketimiz çalışanı kıymetli arkadaşlarda artık bu tür eleştirilere biraz ara vermeli. Her durumda sürekli maddi sitem ediyor olmak şirketimizin aleyhine olur diye düşünüyorum. Biz elimizden gelen özverili çalışmayı gösterdikçe, yönetimimiz de bunun altında kalmayacaktır. Saygılarımla....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mazlum ~ 1 yıl önce
Başkan hesap iyi güzel de İstanbul için yapmışsınız diğer istasyonlarda kiler calismiyormu onlar bu haklardan niye yararlanamıyor risk sadece İstanbul'da mi var

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000