29 Mart 2022, Salı 18:30:21

Ahmet Bolat'tan işsiz pilotlara; "Buyursun başvursunlar"

Türk Hava Yolları (THY) Olağan Genel Kurulu THY üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla Yeşilköy'deki genel müdürlük binasında yapıldı. Ahmet Bolat ve ekibi güven tazeledi.
  • kendi dar gövde pilotun sıra beklerken , kendi 2.pilotun kaptanlik beklerken oldu mu? bunun adabı yeni geren en son sıraya fo olarak girer.
  • Pilotlarınızı adam yerine koyun. Köle gibi ucurup enflasyon karsısında ezdiğiniz insanları sadece rakam olarak görmekten çıkın. Yorgunuz. Ekip planlamaya sahip cıkın. Kafalarına göre adam ucuruyorlar.
  • Hostes olarak basvursunlar, daha az sorumlulukla daha fazla maas
  • Mesaileri 120 saatlere çıkarıcağınıza yeni alım yapsaydınız, lisansı olanlarda iş sahibi olurdu
  • Abi sıkıntı bu A320 tip yapmış saati yok sen kriter diyorsun Allah aşkına yapma böyle
  • 1937 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün İstikbal göklerdedir. Sözü 100 yıllar sonrasının sözüdür. Havacılığa, Pilotuna, mühendisine, Kabin ekibine, Teknisyenine önem veren, onların yetişmesini sağlayan, yetişen insanlarına sahip çıkan devletler şirketler kazançlı çıkacaklar. Kalifiye iş gücü yetiştiriciliği Dünya'ya hakim olacak. Bugün Türkiye'de Tip eğitimi olan, 500 saatin altında en az 100 kadar Tecrübesiz Pilot, THY'nin başvuru şartlarındaki tipte 500 saat şartının kalkmasını bekliyor. 400 civarında Tip eğitimini almamış CPL li Pilotlar kendilerine şans verilmesi için bekliyor. Bunların milli servet olmasının yanında, yetişmiş işgücünün atıl kalmasına sebep oluyor. Ayrıca koskoca THY'nin 800 civarı kendi yetiştirmeye çalıştığı cadetleri ve diğer firmaların da bu rakamın yarısını bulmayacak kadar cadetleri ile 85 milyon nüfuslu ülkemizde 2000 Pilot ya var ya yok. Bu rakamlar verilen siparişler ve gelecekler uçakların devamlılığı açısından THY'nin hedeflerinin yarısından bile az. Oysaki tüm branşlarda personel yetiştirilerek dünyaya da nitelikli iş gücü transferleri ile ülke ekonomisine katkı sağlayabilecekken birçokları atıl olarak evinde beklemeye devam ediyor. Geniş vizyon sahibi, yeni icra komitesi başkanı Ahmet BOLAT beyin, bu konuda bu vatan evlatlarını THY'nin kanatları altına alacağından hiç kuşkumuz yok.
  • Tgs çalışanları olarak erzak yardımı istiyoruz
  • önce, kokpit in -%30 maaşlarını iade edin. Pazar ve yol ücretlerini iade edin. E.plnlayaMama yı ciddi olarak denetleyin; usulsüz tebliğleri tespit edin. saçma dual saw- bse i derhal kaldırın. en son buralara bakın, pls?
  • Haklısın da Türkiye'nin ekonomik durumu,dış borç,ithalat,cari açık oranı,her an ekonomik,sosyal,siyasi,terör vs her türlü krize son derece müsait bir yapıda olması ortadayken bir sürü insanın da dövizin fahiş derecede yükseleceğini ve olacakları yıllardır uyarmasına aldırış etmemek,umursamamak,öngörememek mümkün müydü?
  • Pazar paraları Kesilen maaşlar Ekip planlamanın anlamsız ki darlığı Pandemi nedeniyle esnetilen facia FTL uygulamları Şirkete parayı biz kazandırıyoruz Tanımsız işçileriz Önce bizim hakkımızı verin Biz çalışmazsak o kararlarınızı Bi işe yaramaz Polyanacılığı bırakın ve sahaya inin

Türk Hava Yolları (THY) Olağan Genel Kurulu THY üst yönetimi ve hissedarların katılımıyla Yeşilköy'deki genel müdürlük binasında yapıldı. Ahmet Bolat ve ekibi güven tazeledi.

THY olağan genel kurulunda gündeme ilişkin maddeler görüşüldü. Maddeler tek tek oylamaya sunulduktan sonra dilek ve temenniler kısmında şirkete ve gündeme ilişkin konular ele alındı. THY yönetiminde herhangi bir değişiklik olmadı. 

Birçok soruya açıklık ile cevap veren THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, toplantının sonunda bir süre hissedarlar ile sohbet etti. Sohbet sırasında THY Akademi'deki pilotların borçları, Anadolujet ve THY Kargo'nun statüsü, işten çıkarlan 211 kişinin işe iadesi gibi birçok konu değerlendirildi. 

Eğitim borçlarının Türk Lirası'na çevrilerek yüzde 15 ve altında indirim sağlanarak peşin ödeme şansı verileceği eğitim borcu olanlar için müjdeli bir haberdi. Anadolujet ve THY Kargo'nun şirketleşmesine ilişkin ise bu iki şirketin güçlendirilip büyütüleceğinin altını çizen Bolat, ayrı şirket olması konusunda henüz alınmış bir karar olmadığını söyledi. 

TCI, TSI ve Kornea iştirak şirketlerinin birleştirilerek sinerji oluşturulacağını ve daha efektif kullanılacağını da belirten Bolat, bu birleşme sonrasında fırsatların daha iyi değerlendirileceğini, bu şirketlerdeki hissedarlarla da devam edilip edilmeyeceğini görüşmeler sonrasında karar verileceğini söyledi. 

15 Temmuz sonrası işten çıkarılan 211 kişinin işe iadesi konusunda ise hukuki sürecin tamamlanmasından sonra jhukukun emrettiği herşeyi yaptıklarını söyleyen Ahmet Bolat, ortaklığın ihtiyacına göre iadelerin gerçekleştiği, verimli olanların ihtiyaçlar doğrultusunda işe başlatıldığını ifade etti. 

İşsiz pilot konusuna da değinen THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, "Şu anda B777, Airbus A332- A330 ve A350 tiplerinde pilot arıyoruz, kriterlerimize uyan herkesi değerlendiririz. BUyursun başvursunlar" dedi.

Ahmet Bolat'tan işsiz pilotlara; "Buyursun başvursunlar"

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

dar gövde ~ 2 yıl önce
kendi dar gövde pilotun sıra beklerken , kendi 2.pilotun kaptanlik beklerken oldu mu? bunun adabı yeni geren en son sıraya fo olarak girer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öncelikle ~ 2 yıl önce
Pilotlarınızı adam yerine koyun. Köle gibi ucurup enflasyon karsısında ezdiğiniz insanları sadece rakam olarak görmekten çıkın. Yorgunuz. Ekip planlamaya sahip cıkın. Kafalarına göre adam ucuruyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aslinda ~ 2 yıl önce
Hostes olarak basvursunlar, daha az sorumlulukla daha fazla maas

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mesai ~ 2 yıl önce
Mesaileri 120 saatlere çıkarıcağınıza yeni alım yapsaydınız, lisansı olanlarda iş sahibi olurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 2 yıl önce
Abi sıkıntı bu A320 tip yapmış saati yok sen kriter diyorsun Allah aşkına yapma böyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GELECEK HAVACILIKTA ~ 2 yıl önce
1937 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün İstikbal göklerdedir. Sözü 100 yıllar sonrasının sözüdür. Havacılığa, Pilotuna, mühendisine, Kabin ekibine, Teknisyenine önem veren, onların yetişmesini sağlayan, yetişen insanlarına sahip çıkan devletler şirketler kazançlı çıkacaklar. Kalifiye iş gücü yetiştiriciliği Dünya'ya hakim olacak. Bugün Türkiye'de Tip eğitimi olan, 500 saatin altında en az 100 kadar Tecrübesiz Pilot, THY'nin başvuru şartlarındaki tipte 500 saat şartının kalkmasını bekliyor. 400 civarında Tip eğitimini almamış CPL li Pilotlar kendilerine şans verilmesi için bekliyor. Bunların milli servet olmasının yanında, yetişmiş işgücünün atıl kalmasına sebep oluyor. Ayrıca koskoca THY'nin 800 civarı kendi yetiştirmeye çalıştığı cadetleri ve diğer firmaların da bu rakamın yarısını bulmayacak kadar cadetleri ile 85 milyon nüfuslu ülkemizde 2000 Pilot ya var ya yok. Bu rakamlar verilen siparişler ve gelecekler uçakların devamlılığı açısından THY'nin hedeflerinin yarısından bile az. Oysaki tüm branşlarda personel yetiştirilerek dünyaya da nitelikli iş gücü transferleri ile ülke ekonomisine katkı sağlayabilecekken birçokları atıl olarak evinde beklemeye devam ediyor. Geniş vizyon sahibi, yeni icra komitesi başkanı Ahmet BOLAT beyin, bu konuda bu vatan evlatlarını THY'nin kanatları altına alacağından hiç kuşkumuz yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelecek havacılığ'a ~ 2 yıl önce
Şu ana kadar bi icratı yok 2 ay oldu geleli 2.pilot tecrubesiz alımına binaen
Tgs binası ~ 2 yıl önce
Tgs çalışanları olarak erzak yardımı istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
789p4 ~ 2 yıl önce
önce, kokpit in -%30 maaşlarını iade edin. Pazar ve yol ücretlerini iade edin. E.plnlayaMama yı ciddi olarak denetleyin; usulsüz tebliğleri tespit edin. saçma dual saw- bse i derhal kaldırın. en son buralara bakın, pls?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çözüm bu mu'ya ~ 2 yıl önce
Haklısın da Türkiye'nin ekonomik durumu,dış borç,ithalat,cari açık oranı,her an ekonomik,sosyal,siyasi,terör vs her türlü krize son derece müsait bir yapıda olması ortadayken bir sürü insanın da dövizin fahiş derecede yükseleceğini ve olacakları yıllardır uyarmasına aldırış etmemek,umursamamak,öngörememek mümkün müydü?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakki ~ 2 yıl önce
Hocam adam çok basit bir soru sormuş, sonuca bakarak konuşmayın. Olan, olup bittikten sonra konuşmak kolay. 2013 yilinda DOLAR 1,70-80 liralardaydi. EURO 2,20 Lira gibiydi. O gün biliyor muydunuz dolarin 18,37 olacagini? EURO'nun 21 lirayi geçeceğini? Madem o kadar öngörülüsünüz, bugun dolar 14,60 iken söyleyin, kaça gidecek acaba? Ayrıca, kanunda aşırı ifa güçlüğü ilkesi var. Kurdaki öngörülemeyen artış ibaresi var.. bunu da dikkate alın..
Hakki rumuzuna ~ 2 yıl önce
Ben biliyordum vs demiyorum ancak geçmişten günümüze bu kadar çok dış borcu,cari açığı olan,hormonlu büyüyen,ihracat yapmak için ithalat yapmak zorunda olan,yandaş harici istihdam yaratmayan,önce Anadolu'dan büyük şehirlere iç göçü sonra da suriyeli,afrikalı, afgan vs dış göçü önlemeyen,yolsuzluk,adaletsizlik vs nin patlama yaptığı,samandan,nohuta hemen her şeyi ithal eden,kimseye ihtiyacımız yok, kalkındık,herkes bize gıpta ediyor deyip 5-10 milyar dolar dış kredi için kapı kapı dolaşan,vergileri betona,döviz kuru üzerinden garantilerle yandaşlara, mahdumlara,damatlara, ailelerine,saraylara,araplara, afrikalılara,gösterişe,havaya para saçanların yönettiği bir ülkede yaşayıp,bu halde olan bir ülkede dövizin aşırı derecede artacağı bununla beraber de ekonomik olarak büyük sorunlar yaşanacağını kaçınılmaz olacağı yıllardır uyarılırken olay olup bittikten sonra konuşmak kolay demek sizin başka bu ülkede yaşamadığınızı ya da yaşadığınız ülkeyi,sistemini,insan yapısı ve zihniyetini bilmediğiniz veya bilip de umursamadığınız anlamına gelir. Ayrıca parası dünya ticaretinin %80 inde kullanılan abd'de enflasyon oranının yüksek olması,bilançoyu küçültüp doları çekmesiyle tarihte ilk defa bir senede birden çok kez faiz artırımına gidecek yani yıl sonuna kadar 4-5 kez,bunun da dolar vs nin yükseleceğinin ve ülkede buna bağlı olarak da döviz kuru üzerinden garantili işlere de yıllık abd enflasyonu oranında zam gelmesinin bize yansımalarını da bir zahmet tahmin edersiniz artık...
Mariner ~ 2 yıl önce
Pazar paraları Kesilen maaşlar Ekip planlamanın anlamsız ki darlığı Pandemi nedeniyle esnetilen facia FTL uygulamları Şirkete parayı biz kazandırıyoruz Tanımsız işçileriz Önce bizim hakkımızı verin Biz çalışmazsak o kararlarınızı Bi işe yaramaz Polyanacılığı bırakın ve sahaya inin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000