27 Nisan 2023, Perşembe 20:56:19

Ahmet Bolat'tan Avustralya sorusu; Sidney mi Melburn mü?

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Avustralya heyeti ile yaptıkları görüşmenin ardından açıklama yaptı.
  • Quantasi yıllardır koruyan Avustralya sivil havacılık dairesi CASA dan slot alınsa bile A350-900 menzili oraya veya oradan IST ye direkt uçuşa yeterli mi peki?
  • IST-MEL-SYD Yapalım ? Altına da puugs yazarız ?
  • Gidiyorsun amed boled
  • Emirates ile rekabet edeceksen oraya hat acacaksın o kadar basit. Who dares wins...
  • Ona sorun,bizim ne haddimize fikir beyanı
  • Bir günde 4 mevsim çok değişken havası vardır,özellikle tutarsız kişilere "Melbourne havası gibisin" derler.....Önemli sayıda Yunan nüfusu barındırır,aktarmaları dikkate almışlar her halde.
  • A350-1000 alırsanız o menzile yeterli olur. Birinden birini seçmek yerine de ikisine birden ucabilirsiniz. Afrika veya Güney Amerika'da örümcek ağı gibi oradan kalkıp öbür tarafa iniyorsunuz zaten. Bu sefer 5. trafik hakkına da gerek yok.
  • Bence IST-MEL-SYD yaptırtın sayın başkan.. Minimum rest..
  • Ama müdür var
  • Üst yönetim iradesi ve idaresi partiden gelir,siz memur olarak icra edip show ile nemalanırsınız ve bol bol yalan söylersiniz..

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Avustralya heyeti ile yaptıkları görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Bolat, THY'nin Avustralya uçuşlarıyla ilgili bilgi verirken, direkt uçuşlar için takipçilerine Sidney mi yoksa Melburn mü sorusunu sordu.

İşte Bolat'ın açıklaması;

Henüz direk ya da atlayarak uçmadığımız ancak büyük ilgi duyduğumuz Avustralya epey bir süredir radarımızda. Biliyorsunuz, dün Victoria Eyaleti Genel Valisi Sayın Linda Dessau Başkanlığında, Büyükelçi Sayın Miles Armitage ve Istanbul Başkonsolosu Sayın Tony Huber'in de aralarında olduğu Avustralya heyetini ağırlamaktan onur duyduk.

Toplantımızda ele aldığımız konular arasında sürekli genişleyen uçuş ağımıza Avustralya şehirlerinin dahil olması başta gelirken, özellikle Melburn üzerinde durduk. Turizm, ticaret ve eğitim gibi alanlarda iki ülke arasındaki işbirliği imkanlarının hızla geliştiğine şahit oluyoruz. Konuklarımıza ziyaretleri için teşekkür ediyor, Avustralya'da görüşmek üzere diyoruz.

Avustralya söz konusu olunca önümüzdeki soru şu: uçuşlarımızda önce Sidney’e mi yoksa Melburn’a mı başlasak?

Doğrudan uçuşlarımızın henüz olmadığı Avustralya’dan kod paylaşım anlaşmalarımızın olduğu havayolları ile 2019 yılında 120.837, 2022 yılında ise 118.847 yolcu taşıdık. Fakat Türk Hava Yolları logosunu artık Avustralya’da da göstermenin zamanı geldi diye düşünüyoruz. Yeni nesil geniş gövde uçaklarımızın teslimi üreticiler tarafından taahhüt edildiği gibi yapılırsa, 2023 yılı bitmeden İstanbul’dan Sidney’e ya da Melburn’a haftada 3 sefer ile başlamayı hedefliyoruz.

Hem Sidney hem de Melburn ülkemize ve şirketimize katkısı büyük iki güzel şehir. Buralara aktarmalı da olsa uçmak sunduğumuz hizmet kalitesini artırırken bizim “kâr”ımızdan biraz azaltacak. Buna rağmen bu senenin Aralık ayında kanatlarımız altındaki kıta sayısını 6’ya çıkarmak yönünde üst yönetimde belli bir irade oluştu.

Amacımız hem orada yaşayan Türk vatandaşlarımıza daha rahat ve güzel bir seyahat imkânı sunmak hem de Avustralya’dan daha fazla ziyaretçiyi ülkemize getirmek. Verilere göre 2022’de ülkemize gelen bir turist ortalama 800 ile 900 dolar arasında harcama yaptı. Kişi başına düşen millî geliri 65 bin dolar olan Avustralya’dan gelenlerin ise ülkemizde ortalama 3000 dolardan fazla harcama yaptığı tahmin ediliyor.

Asıl hedefimiz ise ultra uzun menzilli yeni nesil uçakların üretilmesiyle birlikte hem Sidney’e hem de Melburn’e doğrudan ve her gün uçmak. Eğer uçak üreticileri üretkenliklerini arttırmazlarsa bunun için daha bir 5 yılımız var. O zamana kadar sizce nereye daha çok önem verelim?
Sidney mi, Melburn mu?

Ahmet Bolat'tan Avustralya sorusu; Sidney mi Melburn mü?

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

CASA Slot verece mi ~ 11 ay önce
Quantasi yıllardır koruyan Avustralya sivil havacılık dairesi CASA dan slot alınsa bile A350-900 menzili oraya veya oradan IST ye direkt uçuşa yeterli mi peki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330 ~ 11 ay önce
IST-MEL-SYD Yapalım ? Altına da puugs yazarız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reis ~ 11 ay önce
Gidiyorsun amed boled

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rekabet ~ 11 ay önce
Emirates ile rekabet edeceksen oraya hat acacaksın o kadar basit. Who dares wins...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimi atayacaksanız ~ 11 ay önce
Ona sorun,bizim ne haddimize fikir beyanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mel Gibson ~ 11 ay önce
Bir günde 4 mevsim çok değişken havası vardır,özellikle tutarsız kişilere "Melbourne havası gibisin" derler.....Önemli sayıda Yunan nüfusu barındırır,aktarmaları dikkate almışlar her halde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beklemesek? ~ 11 ay önce
A350-1000 alırsanız o menzile yeterli olur. Birinden birini seçmek yerine de ikisine birden ucabilirsiniz. Afrika veya Güney Amerika'da örümcek ağı gibi oradan kalkıp öbür tarafa iniyorsunuz zaten. Bu sefer 5. trafik hakkına da gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330 ~ 11 ay önce
Bence IST-MEL-SYD yaptırtın sayın başkan.. Minimum rest..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçmuyoruz ~ 11 ay önce
Ama müdür var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basit.. ~ 11 ay önce
Üst yönetim iradesi ve idaresi partiden gelir,siz memur olarak icra edip show ile nemalanırsınız ve bol bol yalan söylersiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000