06 Eylül 2015, Pazar 10:53:10

AHL'deki ölümle ilgili yeni detaylar

ABD’li Tracey Lynn Brown'un ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.
  • Polis onu yapmasin polis bunu yapmasin polis yetki kullanmasin polis dovmesin polis soz soylemesin.boyle diye diye polisleri pasiflestirdik simdi noldu ortalik terorden polise karsi gelen dovmeye calisan eskiyadan gecilmiyo.soyleyin lutfen polisin amaci ne bunlari yapmasin diyosaniz.sizin basiniza bi olay gelmesimi lazim illaki polisin degerini kiymetini anlamaniz icin.birak bu polislere karsi kin beslemeyi.suan sicacik yataginizda huzurla yatiyosaniz polis asker sayesinde.birakin bos konusmayida adamlar islerini yapsin yetkileri dahada artsin yoksa memleket b..k a gidiyo sonumuz hayir diil.
  • bu milletin başına belamısınız siz yaaa
  • Polislerimize haksız suçlamalarda ve iftiralarda bulunmayın. Ben yıllardır muhatap olurum, hepsi efendi ve terbiyeli kişiler. Polis düzgün insanlara asla sıkıntı vermez. Polisten şikayet edenlere dikkat edin kendilerinde mutlaka bir arızalı ve aykırı bir durum vardır. Adam olan adam gibi muamele görür.
  • AHL deki bazı polislerin ahlaki eksikliklerinin olduğunu düşünüyorum. Bir defa pasaport kontrolünde İngiliz bir turist ile gereksiz tartıştıklarına şahit oldum. Tartışmanın ardından polis memurunun yüzünde alaycı bir gülüş vardı ve İngiliz turist ona güzel bir cevap vermişti. Polis haklı dahi olsa karşısındaki ile dalga geçer ifade takınması hiç doğru değildir.
  • AHL de doktor var. Yetkisini kullanıp hastayı sakinleştirebilirdi. Türk insanı aman yolum karakola düşmesin der. İşte nedeni bu; canlı girip cansız çıkabilirsin.
  • Zaten AHL deki polisler ayri bir havadalar ,Polis olunca kanunlarin verdigi gucu keyfiyete dokerek hemen kufur hakaret ve darp pesindeler aslinda Polis selahiyet kanunun tamami ile disinda hareket ediyorlar ve elle ust aramasina karsi cikinca hemen etrafina toplanip seni taciz etmeye kufur etmeye ve sikistirmaya basliyorlar "hatta bak benim kafami kizdirma seni cirilciplak bile soyarim " gibi yetkisi olmayan sekildeki sozler ile tehdit soz konusu,yani Polis olmak ile resmen bu kendini yetistirememiz zatlar kirk harami kesiliyor vatandasin tepesine, her eylem ve soylemleri suc olan ve goya kanunlari uygulamak zorunlulugu olan bu cahillere ve zorbalara artik bir cozum bulunmali,yoksa bu tip cinayetler daha cok yasanir,hani sokak kopekleride tek baslarina hicbir seydir ama 3-5 tanesi bir araya gelince hemen efelenirler saldirirlar ya iste o misal anlayacaginiz.yazik polis polisligini bilecek her turlu kanunsuzluk rusvet adam kayirma siddet tehdit ...vs hepsi poliste.yazik
  • dr a iftira atıyorlar bi de utanmadan. inkar ediyosan et de niye başka birini yakayım ona ne halt olursa olsun ben paçayı kurtarayım mantığındasınız bre insafsızlar. o kadını siz o hale getirmeseniz o dr o iğneyi yapmak zorunda kalır mıydı? asıl soru dr o iğneyi neden yapma ihtiyacı duydu acaba siz kadını yarı ölü hale getirdiğiniz için olabilir mi? havalimanının bazı geçiş noktalarında bulunan kendilerini padişah sanan bu kendini bilmezlere birileri dur demeli. bütün polisler diil ama kendini bilmezlere. İra görevini layığıyla yapan polis kardeşlerimiz de var görüyoruz!
  • Polise teslim etmekle zaten ölüme davetiye çıkarmışlar
  • Hıhı evet canım zaten sakinleştirici de ağrı kesici gibi basit bir ilaç hemen yap yolla. Aferin Dr house olayı nasıl da çözdün.
  • Yolcular terminalde uçakta personele saldıraın hakaret etsin istediği herşeyi yapsım kolluk kuvveti olarak işini yapmak yerine lafı dolandırarak saçma sapan muhabbetlere sebebiyet verin yabancıların gözünde haysiyetiniz sıfır olsun sonra mental durumu normal olmayan bi kadın küfür etti diye öldür çok kilinin ahı var üzerinizde Allahfitil fitil sorar bunun hesabını hadi şimdi şikayetçi olsunlar

ABD’li Tracey Lynn Brown'un ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Hürriyet, 2013 yılında Atatürk Havalimanı’nda tartıştığı polisler üzerine oturunca nefessiz kalıp ölen ABD’li Tracey Lynn Brown dosyasıyla ilgili detaylara ulaştı. Dosyaya göre Brown için üç kez otopsi raporu hazırlandı. Sanık polislerin avukatı, ölümden dolayı iğne yapan doktoru suçladı.

ABD’nin Michigan eyaletine bağlı Detroit şehrinde yaşayan 48 yaşındaki Tracey Lynn Brown, 4 Nisan 2013 günü Özbekistan’ın Taşkent şehrinden İstanbul aktarmalı olarak Chicago’ya uçacaktı. Polislerle yaşanan tartışmanın ardından güçlükle kontrol altına alınıp yere yatırılan ve üzerine baskı uygulanan kadın, fenalaşınca doktor müdahale etti. Önce Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen kadın, daha sonra Üsküdar Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Brown 8 Nisan günü Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne götürüldü. Burada 10 gün yoğun bakımda tedavi gören kadın, 18 Nisan 2013 tarihinde hayatını kaybetti.

Olayla ilgili Amerikalı turiste müdahale eden 12 polis memuru ve doktor hakkında soruşturma başlatıldı. İçişleri Bakanlığı, polis müfettişleri Cemil Zafer ve Celal Taşçı’yı konuyla ilgili görevlendirdi. İdari soruşturma kapsamında Polis Teftiş Kurulu İstanbul Bölge Başkanlığı tarafından polislerin ifadeleri alındı. Ölüm olayı Anadolu Yakası’nda meydana geldiği için soruşturma ilk olarak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda başlatıldı. Ancak savcılık ölüme sebebiyet veren olayların Atatürk Havalimanı’nda cereyan ettiği gerekçesiyle dosyayı yetkisizlik kararıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi.

POLİS EYLEMİYLE ÖLÜM ARASINDA İLLİYET BAĞI

Soruşturma aşamasında Adli Tıp Kurumu’nda üç otopsi raporu alındı. Her üç raporda da polislerin eylemi ile ölüm arasında illiyet bağı bulunduğu yönünde görüş bildirildi. Hastanın üç hastanede tedavi gördüğü, 13 gün boyunca bilincinin kapalı olduğu belirtilen raporlarda, “Kişinin ölümünün göğüs ve boyun bölgesine uzun süreli bası uygulaması sonucu kişinin solunum yapmasına engel olan ve ölümüne neden olan eylemin, kişinin yaşamını tehlikeye sokan bir durum olduğu, kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığı oy birliğiyle mütalaa olunur” denildi.

Ancak 2 Temmuz 2014 tarihinde alınan son raporda, Atatürk Havalimanı’nda müdahalede bulunan doktor Mesut Ö.’ye de kusur atfedildi. Doktorun, ilk anda hastayı muayene etmediği, hasta ile yüz yüze temas kurmadığı, bunun da tıp kurallarına uygun olmadığı belirtilen raporda, doktor Mesut Ö.’nün bu nedenle kusurlu olduğu kaydedildi.

UÇAKTA DOKTOR KONTROLÜNDE
Savcılık talebi üzerine Türk Hava Yolları (THY) da soruşturma dosyasına bir belge gönderdi. Belgede şöyle denildi: “3 Nisan 2013 tarihinde yolcunun kızı olduğunu belirten kişi, çağrı merkezini arayarak bilet numarasını vermiş ve yolcunun hasta, yaşlı ve unutkan olduğunu belirterek uçak içine kadar tekerlekli sandalye ve yardım talebinde bulunmuştur. Çağrı merkezi personeli, Sn. Brown adına tekerlekli sandalye talebiyle ilgili gerekli işlemleri yapmıştır.”

Belgede, adı geçen yolcunun Taşkent-İstanbul seferinde 15 F numaralı koltukta seyahat ettiği, fiziksel herhangi bir sorunu olmadığı ancak sefer esnasında sergilediği davranışları nedeniyle doktor anonsu yapıldığı, psikolog doktorun yolcuya uçuş süresince refakat ettiği, yolcunun ‘kural dışı yolcu’ prosedürü uygulanması üzerine havalimanında yer hizmetleri personeli tarafından emniyet birimlerine teslim edildiği belirtildi.

19 ayda tamamlanan soruşturma sonunda doktor ve 12 polis hakkında dava 4 Kasım 2014’te açıldı. İlk duruşma 2015 Ocak’ta Bakırköy 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Bugüne kadar 4 duruşması görülen davada polislerden bazılarının başka illere tayin olduğu belirlendi. Bu polislerin talimatla ifadelerinin alınması için bulundukları illere yazı yazıldı.

DOKTORU SUÇLADILAR
Sanık polislerin avukatı, yaptığı yazılı savunmada olayda kusuru bulunan kişinin doktor olduğunu iddia etti. Avukat, savunmasında şöyle dedi:

"Müvekkillerimin olay anında güç uygulaması ve yoğun baskısı söz konusu değildir. Bağımsız uzmanlardan aldığımız bilgiler neticesinde yaşanılan olayların gidişatından mağdura iğne vurulması ve ilk yardımdaki yanlış müdahale, sonrası hastaneler arası nakiller ve Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki işlemlerin etkisi olduğu muhakkaktır."

POLİS İFADELERİ
Sanık polisler hem savcılık hem de mahkemede suçlamaları reddetti.

Mustafa K.: “İngilizcem olduğu için ben muhatap oldum. ‘Kızım nerede’ dedi. Kızının nerede olduğunu sordum. Bana İngilizce küfürler edince oradan uzaklaştım. Sabah 04.00 sıralarında tekrar sesler duydum. Kapıdan girerken kolumu ısırmak istedi. Arkadaşımız Uğur’un kolunu ısırdı.”

Polis Uğur T.: “Eline geçirdiği makası Akın’ın boğazına doğru savurdu. Sürekli küfürler ediyordu, kızım nerede diye soruyordu, psikolojisi yerinde değildi. Şahsı önden kelepçeledik, ben ve Mustafa kollarından tutarak bekleme odasına getirdik. ”
Serhan Ö.: “Arkadaşım Ali Erman E. yorulunca yolcunun başında ben bekledim. Nabzının yavaşladığını hissedince doktora haber verdim.”

Ali Erman E.: “Kamera kayıtlarında benim kişinin ensesine ve sırtına baskı yaptığım gibi bir görüntü tespit edilmiş. Bu hususu kabul etmiyorum. Bizim kıyafetlerimiz koyu renk, müdahale ettiğimiz bayanın saçının kabarık olması nedeniyle dizimle baskı yapıyor gibi algılandığı kanaatindeyim. Arkamda duran sedirden destek alırken yerde yatan kişiye baskı uygulamam açıklanamaz.” (Hürriyet)

AHL'deki ölümle ilgili yeni detaylar

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

güc arttirilmali ~ 9 yıl önce
Polis onu yapmasin polis bunu yapmasin polis yetki kullanmasin polis dovmesin polis soz soylemesin.boyle diye diye polisleri pasiflestirdik simdi noldu ortalik terorden polise karsi gelen dovmeye calisan eskiyadan gecilmiyo.soyleyin lutfen polisin amaci ne bunlari yapmasin diyosaniz.sizin basiniza bi olay gelmesimi lazim illaki polisin degerini kiymetini anlamaniz icin.birak bu polislere karsi kin beslemeyi.suan sicacik yataginizda huzurla yatiyosaniz polis asker sayesinde.birakin bos konusmayida adamlar islerini yapsin yetkileri dahada artsin yoksa memleket b..k a gidiyo sonumuz hayir diil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
byz320 ~ 9 yıl önce
bu milletin başına belamısınız siz yaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL Polisleri ~ 9 yıl önce
Polislerimize haksız suçlamalarda ve iftiralarda bulunmayın. Ben yıllardır muhatap olurum, hepsi efendi ve terbiyeli kişiler. Polis düzgün insanlara asla sıkıntı vermez. Polisten şikayet edenlere dikkat edin kendilerinde mutlaka bir arızalı ve aykırı bir durum vardır. Adam olan adam gibi muamele görür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air ~ 9 yıl önce
AHL deki bazı polislerin ahlaki eksikliklerinin olduğunu düşünüyorum. Bir defa pasaport kontrolünde İngiliz bir turist ile gereksiz tartıştıklarına şahit oldum. Tartışmanın ardından polis memurunun yüzünde alaycı bir gülüş vardı ve İngiliz turist ona güzel bir cevap vermişti. Polis haklı dahi olsa karşısındaki ile dalga geçer ifade takınması hiç doğru değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
AHL de doktor var. Yetkisini kullanıp hastayı sakinleştirebilirdi. Türk insanı aman yolum karakola düşmesin der. İşte nedeni bu; canlı girip cansız çıkabilirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
POLIS ~ 9 yıl önce
Zaten AHL deki polisler ayri bir havadalar ,Polis olunca kanunlarin verdigi gucu keyfiyete dokerek hemen kufur hakaret ve darp pesindeler aslinda Polis selahiyet kanunun tamami ile disinda hareket ediyorlar ve elle ust aramasina karsi cikinca hemen etrafina toplanip seni taciz etmeye kufur etmeye ve sikistirmaya basliyorlar "hatta bak benim kafami kizdirma seni cirilciplak bile soyarim " gibi yetkisi olmayan sekildeki sozler ile tehdit soz konusu,yani Polis olmak ile resmen bu kendini yetistirememiz zatlar kirk harami kesiliyor vatandasin tepesine, her eylem ve soylemleri suc olan ve goya kanunlari uygulamak zorunlulugu olan bu cahillere ve zorbalara artik bir cozum bulunmali,yoksa bu tip cinayetler daha cok yasanir,hani sokak kopekleride tek baslarina hicbir seydir ama 3-5 tanesi bir araya gelince hemen efelenirler saldirirlar ya iste o misal anlayacaginiz.yazik polis polisligini bilecek her turlu kanunsuzluk rusvet adam kayirma siddet tehdit ...vs hepsi poliste.yazik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asıl soru ~ 9 yıl önce
dr a iftira atıyorlar bi de utanmadan. inkar ediyosan et de niye başka birini yakayım ona ne halt olursa olsun ben paçayı kurtarayım mantığındasınız bre insafsızlar. o kadını siz o hale getirmeseniz o dr o iğneyi yapmak zorunda kalır mıydı? asıl soru dr o iğneyi neden yapma ihtiyacı duydu acaba siz kadını yarı ölü hale getirdiğiniz için olabilir mi? havalimanının bazı geçiş noktalarında bulunan kendilerini padişah sanan bu kendini bilmezlere birileri dur demeli. bütün polisler diil ama kendini bilmezlere. İra görevini layığıyla yapan polis kardeşlerimiz de var görüyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
niko ~ 9 yıl önce
Polise teslim etmekle zaten ölüme davetiye çıkarmışlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hıhı evet canım zaten sakinleştirici de ağrı kesici gibi basit bir ilaç hemen yap yolla. Aferin Dr house olayı nasıl da çözdün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şikayetçi ~ 9 yıl önce
Yolcular terminalde uçakta personele saldıraın hakaret etsin istediği herşeyi yapsım kolluk kuvveti olarak işini yapmak yerine lafı dolandırarak saçma sapan muhabbetlere sebebiyet verin yabancıların gözünde haysiyetiniz sıfır olsun sonra mental durumu normal olmayan bi kadın küfür etti diye öldür çok kilinin ahı var üzerinizde Allahfitil fitil sorar bunun hesabını hadi şimdi şikayetçi olsunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000