15 Kasım 2018, Perşembe 13:07:55

AHL'de nefes kesen tatbikat

Atatürk Havalimanı'nda DHMİ ARFF ekipleri tarafından yangın tatbikatı gerçekleştirildi.
  • bu memlekette her halttan anladığını iddaa eden ama gel şunu yap diyince tırıs tırıs gidenler daha kktyi bile kullanmayı bilmeyenler bize işimizi öğretmeye kalkmasınlar en aptal insan ehli olmadığı işe boş yorum yapandır.
  • mangalda yaktılar mı?
  • Anızları yakmıslar sonra hava cıva :)
  • Arff indir, mangalda tecrübeliler tabii
  • Işık siren kapatılır. Bizde maşallah ver coşkuyu ver paniği tam gaz
  • Bütün istanbul yanıyoruz sandık
  • Kamyon lastiği mi yaktınız bu nasıl duman.
  • Ambulanslar ın maşallahı var. Tatbikat olunca hemen olay yerindeler. Gerçeğinde bekle ki gelsinler
  • Mesela atcolar 1.500.000 overflight i basariyla idare etti veya elektronikci arkadas yillik su kadar arizayi giderdi veya elektrikci arkadas pist isiklarini basariyla degistirdi diye haberler gorebilecekmiyiz?

Atatürk Havalimanı'nda DHMİ ARFF ekipleri tarafından yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Oluşabilecek bir uçak yangınına karşı nasıl müdahale edileceği ile ilgili tatbikat sırasında yanan yerin üzerinden geçmesi ilginç görüntüler oluşturdu. Öte yandan dumanı gören vatandaşlar da itfaiyeyi ihbar yağmuruna tuttu.

Atatürk Havalimanı çevresinden bugün geçen vatandaşların dumanların yükselmesiyle itfaiyeyi ihbar yağmuruna tuttu. Ama gerçek daha sonra ortaya çıktı. Atatürk Havalimanı'nda olası bir uçak yangınında nasıl hareket edilmesi gerektiği ile ilgili çalışmalar çerçevesinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi(DHMİ) tarafından bugün bir yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikatta kontrollü çıkarılan yangın sonrası ARFF ekipleri yangına müdahale ederken, ambulanslar da hazır bulundu.

















AHL'de nefes kesen tatbikat

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

arffistanbul ~ 5 yıl önce
bu memlekette her halttan anladığını iddaa eden ama gel şunu yap diyince tırıs tırıs gidenler daha kktyi bile kullanmayı bilmeyenler bize işimizi öğretmeye kalkmasınlar en aptal insan ehli olmadığı işe boş yorum yapandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aytatc ~ 5 yıl önce
mangalda yaktılar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nahit ~ 5 yıl önce
Anızları yakmıslar sonra hava cıva :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu gurur ~ 5 yıl önce
Arff indir, mangalda tecrübeliler tabii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olay yerine gelindi mi ~ 5 yıl önce
Işık siren kapatılır. Bizde maşallah ver coşkuyu ver paniği tam gaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arffist ~ 5 yıl önce
Arkadaslar sizlerden mi ogrenicez ne yapicagimizi bos bos konusup adamin canini sıkmayin sirenler acik gittigimiz halde yol vermiyolar boyle bir terbiyesizlik yok ondan sonra gelip burda gereksiz âhkam kesmeyin lutfen
Hangisi ~ 5 yıl önce
Doğrusu ne? Olay yerine gelince sirenlerin kapatılması değil mi? Kapatılmazsa telsizleri nasıl duyacaksınız, komutları ve ikazları? Nasıl yapacağını bilmiyorsan sana öğretenlere saygı duy biraz. Meydanın içinde, trafiğe kapalı bir yolda, kendi çıkardığın kontrollü yangında sirenlerin hiç susmuyor. Böyle profesyonellik olur mu? Bu tatbikattan hiç olmazsa bu dersi çıkar. Ayrıca videoda kalkış yapan Atlasglb A321 ve THY A330 uçağı gözüküyor. Bu Kaptanlara bilgi verildi mi? Uçak motoru o dumanda 30 saniye uçarsa motoru durabilir. Koyu siyah duman düşen uçak görüntüsü verebilir. Panik ve dikkat dağılmasına sebep olabilir. Bunlar hesaba katıldı mı? Kalkışlar bir süreliğine durdurulamadı mı? Boş bir saat koordine edilemedi mi? Hem DHMİ hem ARFF bu soruları bir düşünsün....
Arff ~ 5 yıl önce
Boş boş konuşuyorsun ağazı olan konuşuyor hesabı bu tatbikat planlanırken gerekli herşey hesap kitap edilmiştir gelip sana soracak değiller sen kimsinki sen kafanı yorma
Bu ne yangını ~ 5 yıl önce
Bütün istanbul yanıyoruz sandık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lastik ~ 5 yıl önce
Kamyon lastiği mi yaktınız bu nasıl duman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ambulans ~ 5 yıl önce
Ambulanslar ın maşallahı var. Tatbikat olunca hemen olay yerindeler. Gerçeğinde bekle ki gelsinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru-yorum ~ 5 yıl önce
Mesela atcolar 1.500.000 overflight i basariyla idare etti veya elektronikci arkadas yillik su kadar arizayi giderdi veya elektrikci arkadas pist isiklarini basariyla degistirdi diye haberler gorebilecekmiyiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000