24 Ocak 2010, Pazar 09:29:49

AHL'DE DE-ICING FACİASI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI! (Güncellendi)

Türk Hava Yolları'nın Bangkok seferini yapmaya hazırlanan uçağın, kalkışından önce buzlanmaya karşı de-icing işlemi yapan araca, kalkış için manevra yapan uçağın kanadı çarptı. Ondan sonrası tam bir can pazarı!
  • Uçağa ground tarafından taxi müsadesi verilmediği sürece uçak yerde hareket edemez. Burda sanırım uçağa taksi veriliyor ve bu sırada arak hala uçağın hareket radius u içinde. Öyle bir iletişim olmalı ki, ya aracın bu hareket alanı dışında olduğu ground a bildirilmeli veya bu uçağa bildirilmeli. 340 larda pilotlar kokpitten kanat gerisinde ne olduğunu göremiyorlar. Dolayısıyla bir telsiz frekansı kullanılarak uçak-ground ve de icing aracı arasında mutlaka iletişim olmalı. aksi halde bu kazalar kaçınılmaz. Sonuç olarak çok üzgünüz, allah rahmet eylesin, yakınlarına başsağlığı, olayın diğer tarafında bulunanlara da geçmiş olsun diyelim. Bir yardım kampanyası açılsın, merhum un ailesine biraz destek olalım bari.
  • Üzücü kazada hayatını kaybeden THY'nın değerli çalışanına allahtan rahmet,kederli ailesi ve çalışma arkadaşlarına sabırlar,yaralı personelinize de acil şifalar dileriz. Polis Havacılık Personeli
  • yurtdisinda da ayni makinalar kullaniliyor ama muhtemelen pilotla yerdeki gorevliler (buzu cozenler) arasinda telsiz temasi yok. halbuki yurtdusunda bu mutlaka olur, bu degismez kuraldir. her kim ki bunu yapmamis iste o bu kazanin bas sorumlusudur. ne pilot ne de rahmetli. bu genel mudur mudur? yoksa oteki bi suru mudurden biri midir bilmem
  • MAALESEF BÖYLEDİR İŞTE İŞ KAZASI; NE DİYEYİM TÜM HAVACILARIN BAŞI SAĞOLSUN .MERHUMA ALLAHTAN RAHMET ,YAKINLARINA ALLAH DAN SABIRDAN BAŞKA NE DİYEYİM.
  • bu sene deve yetişmedi sanırım muhtemel bir kaç öküz kesilecek özllikle arkadaşımızın canına mal olanlardan !
  • kokpit temiydin??yolcumuydun?
  • GİDER ...TK bu
  • ne işin var diyen zaT...yuh sana...
  • TK bu yorumsuz...
  • Mekanı cennet olsun.Allah yakınlarına sabır versin... Bağcılar ATL /THY Technic Stajyerleri

Atatürk Havalimanı'nda tam bir can pazarı yaşandı... Buzlanmaya karşı uçaklara de-icing işlemi yapan araç devrildi... 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerinden edinilen bilgilere göre; dün gece 00:15 sularında 237 yolcusuyla beraber kalkışa hazırlanan Türk Hava Yolları’na ait TK-60 sefer sayılı Airbus 340 tipi yolcu uçağına, uçuş öncesi de-icing uygulaması yapıldı. İşlem bittikten sonra pist başından alana girmek için manevra yapan uçağın kanadı de-icing aracına çarptı. Çarpmanın etkisiyle aracın sepetinde bulunan Apron Techizat Operötürü Güven Alkan yere düştü. Alkan'ın üzerine araç devrildi ve ölümüne neden oldu. Yaralanan araç sürücüsü Adem Yüksel'in de ambulansla Özel Ataköy Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

Öte yandan 46 yaşıdanki Güven Alkan'ın 1988 yılından bu yana Türk Hava Yolları'nda çalıştığı, evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi. Ayrıca, elim olayda hayatını kaybeden Alkan'ın Mart ayında emekli olacağı bilgisine ulaşıldı.

Olayla ilgili soruşturma yapıldığı öğrenildi...

AHL'DE DE-ICING FACİASI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI! (Güncellendi)

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

Misafir ~ 14 yıl önce
Uçağa ground tarafından taxi müsadesi verilmediği sürece uçak yerde hareket edemez. Burda sanırım uçağa taksi veriliyor ve bu sırada arak hala uçağın hareket radius u içinde. Öyle bir iletişim olmalı ki, ya aracın bu hareket alanı dışında olduğu ground a bildirilmeli veya bu uçağa bildirilmeli. 340 larda pilotlar kokpitten kanat gerisinde ne olduğunu göremiyorlar. Dolayısıyla bir telsiz frekansı kullanılarak uçak-ground ve de icing aracı arasında mutlaka iletişim olmalı. aksi halde bu kazalar kaçınılmaz. Sonuç olarak çok üzgünüz, allah rahmet eylesin, yakınlarına başsağlığı, olayın diğer tarafında bulunanlara da geçmiş olsun diyelim. Bir yardım kampanyası açılsın, merhum un ailesine biraz destek olalım bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Üzücü kazada hayatını kaybeden THY'nın değerli çalışanına allahtan rahmet,kederli ailesi ve çalışma arkadaşlarına sabırlar,yaralı personelinize de acil şifalar dileriz. Polis Havacılık Personeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yurtdisinda da ayni makinalar kullaniliyor ama muhtemelen pilotla yerdeki gorevliler (buzu cozenler) arasinda telsiz temasi yok. halbuki yurtdusunda bu mutlaka olur, bu degismez kuraldir. her kim ki bunu yapmamis iste o bu kazanin bas sorumlusudur. ne pilot ne de rahmetli. bu genel mudur mudur? yoksa oteki bi suru mudurden biri midir bilmem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
MAALESEF BÖYLEDİR İŞTE İŞ KAZASI; NE DİYEYİM TÜM HAVACILARIN BAŞI SAĞOLSUN .MERHUMA ALLAHTAN RAHMET ,YAKINLARINA ALLAH DAN SABIRDAN BAŞKA NE DİYEYİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu sene deve yetişmedi sanırım muhtemel bir kaç öküz kesilecek özllikle arkadaşımızın canına mal olanlardan !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kokpit temiydin??yolcumuydun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
GİDER ...TK bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne işin var diyen zaT...yuh sana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
TK bu yorumsuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Mekanı cennet olsun.Allah yakınlarına sabır versin... Bağcılar ATL /THY Technic Stajyerleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000