13 Şubat 2018, Salı 10:17:26

AHL'de bir yılda kaç yolcuya CIP'ya hizmeti verildi?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, Atatürk Havalimanı'nı hakkında ilginç istatistiki bilgiler verdi.
  • Neden vip gecen yolcu sayısı yazılmıyor milletvekili oglu kızı bile ucakta tanıdıı herkesi vip gecirebiliyor elini kolunu sallıyan bip geciyor arastırılsın lütfen!
  • Tav passport kartımla devamlı AHL dış hat gidişdeki primeclass lounge ları kullanıyorum..yetersiz kapasite ve hep kalabalık. Dinlenmek mümkün değil...Havalimanı sahibi tav a daha güzel şık ve kullanışlı, lokasyonu iyi olan bir lounge yakışırdı.. inşallah 3. Havalimanında güzel lounge lar olur. IGA, Global işini düzgün yapan bir firma ile anlaşmalı.
  • Lounge Istanbul artık pazar yerine döndü, THY her önüne Elit card verdi, uturacak koltuk bulamaz olduk! İsyan..
  • İstatistikler konusunda haklı şöhretten bahsediliyor ancak Ocak ayı yolcu, uçak ve yük istatistikleri ta 8 Şubat'ta yayınlanıyor. Halbuki ayın ilk iş günü tüm havalimanları istatistiklerini DHMİ'ye gönderir, 2. gün veriler işlenir ve yayınlanır, hadi geçtim en fazla 3. gün de yayınlanır. Zira altı üstü excel ile yapılmış istatistikten bahsediyoruz. İyi planlanırsa (bunun nesi planlanacak kadar zor ise) daha doğrusu iş ciddiye alınırsa ve dalga geçenlerden hesap sorulursa hiç bir gecikme de olmaz.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, Atatürk Havalimanı'nı hakkında ilginç istatistiki bilgiler verdi.

"Kamu kurumları arasında istatistik hizmetleri konusunda haklı bir şöhrete sahip bulunan kuruluşumuz, her ay yolcu, uçak, yük verilerini düzenli bir şekilde kamuoyu ile paylaşıyor. Türkçe ve İngilizce yayımladığı istatistik yıllığı ile de sektöre anlamlı bir hizmet sunuyor" diyen Ocak, Atatürk Havalimanı'nda 2017 yılında toplam 2.652.630 yolcuya CIP hizmeti verildi. Bunlardan 807.392 kişi iç hat, 1.611.056 kişi de dış hat yolcusuna hizmet verildiğini ifade etti.

2017 Yılında AHL CIP salonlarının iç hat yolcularınca en az kullanıldığı Ocak ayında 46 bin 762 yolcuya hizmet verildiğini söyleyen DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, CIP Salonlarının iç hatlara seyahat eden yolcularca en çok kullanıldığı ay olan Şubatta 54 bin 554 yolcuya hizmet sunulduğunu belirtti.

Funda Ocak açıklamalarına şu şekild devam etti:

"Dış hat yolcularınca AHL CIP salonlarının en az kullanıldığı ay ise Şubat oldu. Bu ayda 110 bin 667 yolcuya hizmet verildi. Dış hat yolcuları tarafından CIP salonlarının en fazla kullanıldığı ay Ekim oldu. Bu ayda 150 bin 870 CIP yolcusuna hizmet sunuldu. AHL’de 2017 yılında 3101 İş Uçuşu,1202 helikoptere hizmet verildi. 1246 Hac uçuşu, 922 Ambulans, 5230 Hava Taksi, 550 Orman Genel Müdürlüğü (Koruma/Kontrol ve Yangın Söndürme), 6 Tapu Kadastro, 107 Uçuş Kontrol, Eğitim ve Test uçuşu gerçekleşti. Atatürk Havalimanında bulunan Devlet Konukevinde,  2017 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Meclis başkanımızın misafirlikleri hariç, yaklaşık 1500 kişiye hizmet sunuldu"

AHL'de bir yılda kaç yolcuya CIP'ya hizmeti verildi?

Yorumlar

R3nk ~ 6 yıl önce
Neden vip gecen yolcu sayısı yazılmıyor milletvekili oglu kızı bile ucakta tanıdıı herkesi vip gecirebiliyor elini kolunu sallıyan bip geciyor arastırılsın lütfen!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tav lounge ~ 6 yıl önce
Tav passport kartımla devamlı AHL dış hat gidişdeki primeclass lounge ları kullanıyorum..yetersiz kapasite ve hep kalabalık. Dinlenmek mümkün değil...Havalimanı sahibi tav a daha güzel şık ve kullanışlı, lokasyonu iyi olan bir lounge yakışırdı.. inşallah 3. Havalimanında güzel lounge lar olur. IGA, Global işini düzgün yapan bir firma ile anlaşmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leman ~ 6 yıl önce
Lounge Istanbul artık pazar yerine döndü, THY her önüne Elit card verdi, uturacak koltuk bulamaz olduk! İsyan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.....MIŞ! ~ 6 yıl önce
İstatistikler konusunda haklı şöhretten bahsediliyor ancak Ocak ayı yolcu, uçak ve yük istatistikleri ta 8 Şubat'ta yayınlanıyor. Halbuki ayın ilk iş günü tüm havalimanları istatistiklerini DHMİ'ye gönderir, 2. gün veriler işlenir ve yayınlanır, hadi geçtim en fazla 3. gün de yayınlanır. Zira altı üstü excel ile yapılmış istatistikten bahsediyoruz. İyi planlanırsa (bunun nesi planlanacak kadar zor ise) daha doğrusu iş ciddiye alınırsa ve dalga geçenlerden hesap sorulursa hiç bir gecikme de olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000