27 Ocak 2016, Çarşamba 08:17:39

AHL gümrüğüne en çok sigara ve elektronik takılıyor

Hava yolu ile gelerek ülkeye giriş yapan yolcular, kaçak yollarla en çok sigara ve elektronik eşya getirmeye çalışıyor.
  • kaşar Hollanda'nın abi. tam uzmanı. inekleri ve sutu. maaslander goudse edammer hepsini dene sonra yorum yaz. Türkiye de var ama tadı güzel değil.
  • kaşar yanlış! kasar peynir Hollanda'nın! ineklerin sütü ve peyniri ünlüdür. sen gel Beemster peynirin tadına bak yada goudse peynir yada maaslander peynir yada edammer peynir. tost arası super!!! Türkiyede var, denemistim ama peynirin tadi degisik. sevemedim. Hollanda peynir uzmanı. 10 kilo getiririm genelde.
  • tam dogru degil. ben kasar peyniri getiririm yoksa ac kalirim!!
  • millet hani işsizdi?? nasıl alıyorlar bunca şeyi?? istikrar sürüyor!!
  • Kendi vatandaşını %68 %80 vergilerle soy sonrada yurt dışından aldığı. Ürünlere ( telefon ) onun içinde 2 yılda bire indir ve bi dünya kayıp parası iste ! 1 lt lik alkol Hakkın var ve 1 blok sigara marketinde 2 kat pahalı !! ki 30 kişi sahte alkolden öldü unutmadık daha geçen ay 1 litre rakı 100 TL oldu yuhhh! Sonrada kendi parasını verdiğin aldığın ürün KAÇAK olsun Hadi Canım sizde o da yine sizin koymuş olduğunuz bi kural! Kaçakçılık değil vatandaşı kekleme

Hava yolu ile gelerek ülkeye giriş yapan yolcular, kaçak yollarla en çok sigara ve elektronik eşya getirmeye çalışıyor. Havaalanında kaçak bilgi bankası kurduklarını söyleyen Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Müdürü İdris Çalık, "Yasadışı yollarla en çok sigara ve elektronik eşya getiriliyor. Cep telefonu, kürk, askeri malzemeler yakaladığımız oldu. Doping ilaçları, cinsel uyarıcı haplar, dünyanın her yerinden her türlü eşya getiriliyor." dedi.

Dünya Gümrük Günü sebebiyle Atatürk Havalimanı dış hatlar geliş katında yolculara karanfil dağıtıldı. Atatürk Havalimanı’nda görev yapan gümrük memurları bu anlamlı günde Türkiye’ye giriş yapan yolculara sürpriz hazırladı. Pasaport kontrolünden geçen ve bagajlarını alan yolcular gümrük kontrolünde bu sefer pasta ve meyve suyu ikramıyla karşılaştı. Yolcuları durduran personeller bayan yolculara karanfiller dağıttı. Çiçeklerden dolayı şaşıran yolcular, gümrük görevlilerine teşekkür etti.

Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Müdürü İdris Çalık, havalimanında bir dizi etkinlikler düzenlediklerini ifade etti. Gümrük günü hakkında bilgi veren Çalık, terminalde yaptıkları çalışmalarına değindi. Türk parasının kıymetini koruma kanununda yurda döviz girişi ve çıkarılmasının serbest hale getirildiğini belirten İdris Çalık, yolcuların 25 bin TL ile 10 bin Euro üstündeki dövizlerin beyan edilmesi gerektiğini söyledi. Çıkış serbest ama beyan edilmesi zorunluluğu bulunduğunu dile getiren Çalık, “Bu beyanlarını yapmazsa biz yolcular hakkında adli işlem yapmak ve getirdikleri dövizlere el koymak zorunda kalıyoruz. Dün buna benzer bir işlem oldu. Yolcuların mağdur olmaması açısından yurtdışına çıkaracakları 25 bin lira ile 10 bin Euro üstü dövizi beyan etmesi gerekiyor. Bu konuda havalimanındaki ilgili kuruluşlara da uyarı yazıları yazdık.” dedi.

EN ÇOK SİGARA VE ELEKTRONİK EŞYA GETİRİLİYOR

Yasadışı yollarla ülkeye sokulmak istenenlerin başında en çok sigara ve elektronik eşya geldiğini ifade eden İdris Çalık, “Cep telefonu, kürk, askeri malzemeler yakaladığımız oldu. Doping ilaçları, cinsel uyarıcı haplar, dünyanın her yerinden her türlü eşya getiriliyor. Bunları kendi risk analizlerimiz ve havayolu şirketlerinden aldığımız ön bildirimlerle analiz ediyoruz. Kaçak bilgi bankası programımız var. Kaçakçılığa teşebbüsü olanlar bu bilgi bankalarında takip ediliyor. Narkotik köpeklerimiz var ayrı çalışma yapıyoruz. Ülkenin ekonomisini korumak amacıyla kaçakçılığı önleme faaliyetlerimiz var.” diye konuştu. (Haberler)

AHL gümrüğüne en çok sigara ve elektronik takılıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Duuuutch ~ 8 yıl önce
kaşar Hollanda'nın abi. tam uzmanı. inekleri ve sutu. maaslander goudse edammer hepsini dene sonra yorum yaz. Türkiye de var ama tadı güzel değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
duuuutch ~ 8 yıl önce
kaşar yanlış! kasar peynir Hollanda'nın! ineklerin sütü ve peyniri ünlüdür. sen gel Beemster peynirin tadına bak yada goudse peynir yada maaslander peynir yada edammer peynir. tost arası super!!! Türkiyede var, denemistim ama peynirin tadi degisik. sevemedim. Hollanda peynir uzmanı. 10 kilo getiririm genelde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
duuuuutch ~ 8 yıl önce
tam dogru degil. ben kasar peyniri getiririm yoksa ac kalirim!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaşar ~ 8 yıl önce
kaşarın hası türkiye'de. seç beğen al. istemediğin kadar. hollandadan kaşar getirmek ne demek? millet amsterdama boşuna gidiyor türk kaşarı varken.
cyka ~ 8 yıl önce
millet hani işsizdi?? nasıl alıyorlar bunca şeyi?? istikrar sürüyor!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kafa gitmiş ~ 8 yıl önce
Kaç kişilik bir milletten söz ediyorsun?
Sevgili ceren ~ 8 yıl önce
Ceren seni sigara gibi içerim.
Vedat ~ 8 yıl önce
Kendi vatandaşını %68 %80 vergilerle soy sonrada yurt dışından aldığı. Ürünlere ( telefon ) onun içinde 2 yılda bire indir ve bi dünya kayıp parası iste ! 1 lt lik alkol Hakkın var ve 1 blok sigara marketinde 2 kat pahalı !! ki 30 kişi sahte alkolden öldü unutmadık daha geçen ay 1 litre rakı 100 TL oldu yuhhh! Sonrada kendi parasını verdiğin aldığın ürün KAÇAK olsun Hadi Canım sizde o da yine sizin koymuş olduğunuz bi kural! Kaçakçılık değil vatandaşı kekleme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Aynen bende katılıyorum.
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
ZÜRİCH - İZMİR Hattınıda bekliyoruz en azından yaz aylarında.
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Cumhur'un başına bir soralım bakalım o ne diyecek. Fikir almakta fayda var derim.
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Yani ne anlatılmak isteniyor amaç nedir!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000