13 Aralık 2019, Cuma 09:21:27

Aeroflot'tan Türk şirketine yasak!

Rusya'nın bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi Aeroflot, Türkiye'nin en büyük online turizm şirketlerinden IATI'yi yasakladı.
  • Bilet havayolu ile yolcu arasındaki bir akittir.. yolcu bileti almış parasını ödemişse acentenin batması yolcuyu ilgilendirmez, havayolu o kişiyi uçurmak zorunda... nokta
  • Bundan bir hafta önce iş gezisi için gittiğim de larnaca Kıbrısa Stockholm den Larnaca fala kilo bagazım vardı 50 avro ödedim dönüş biletim bu iğrenc şirketle oldu Larnaca Moskova Stockholm Arlanda 3 kg 150 avro bilet aldılar şerefsizler benden sonra utanmadan ödedikten sonra pişkin pişkin bir valiz satın alabilme hakınız vardedi 17 avro uçağa bindik suratsız hostesler gülümseme desen sıfır hariç kabin amiri muhteşem Güler yüzlü idi Allah belasını versin bu şirketin beyaz şarap istedik dördefa eninde sonunda kabin amiri getirdi adamlar umursamıyor yolcu menunıyetini bağlantı uçuşunu kaçırıyordum Stockholm me organize sıfır Moskova’da neyse gecikmeli idi 2 saat bir bira içtim 12 avro
  • Thy zaten satışlarını durdurmuştu bu acenteye
  • IATI batali cok oldu. Hala onun adıyla işlem yapan kaldı mı acaba...
  • Bizde pobeda ile gideriz

Türkiye'de ve dünyanın pek çok ülkesinde faaliyete gösteren AITI, Rusya'nın en büyük hava yolu şirketi Aeroflot tarafından yasaklandı. 12 Aralık tarihinde şirket tarafından acentelere gönderilen yazıda, Türk şirket üzerinden bilet satışının yasaklandığını duyuruldu.

IATI üzerinden bilet satışı yasaklandı

ATOR'un web sitesinde yer alan bilgilere göre Aeroflot tarafından acentelere gönderilen yazıda, IATI'nin iştirakleri olan IATI Turizm Ticaret AŞ, GAMA IATI Turizm Ticaret Anonim Şirketi ve IDMS Turizm Ticaret AŞ üzerinden bilet satışının yasaklandığı, budan sonra www.aerobilet.com , www.aerobilet.ru and www.aerobilet .com.tr üzerinden bile satışının yapılmayacağı kaydedildi. Yazıda, ''Bu yasağa uymayan acenteler tespit edildiğinde, uyarıda bulunmaksızın hava yolunun sisteminden çıkarılacaktır. IATI'' denildi.

''Dolandırıcılığa girer'' uyarısı yapıldı

Turizmgüncel'de yer alan habere göre; IATI'nın finansal sıkıntı yaşadığı ve hava yolu şirketlerine ödemeye yapamadığı belirtilen yazıda, acentelerin IATI'nin iştirakleri üzerinden bilet satmaya devam etmesi durumunda bunun dolandırıcılığa gireceği ifade edildi.

Aeroflot kaynakları acentelere gönderildiği belirtilen yazıyı doğrularken, yakında Rusya'daki S7 ve Ural Hava Yolları'nın da benzer kararlar alacağı kaydedildi.

ATOR'da yayınlanan yazının devamında, dünyanın 75 ülkesinde faaliyet gösterene ve sadece Türkiye'de7 bin 500 partner acentesi buluna IATI ile ilgili tartışmaların, Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) ile yaşanan tartışmanın ardından ortaya çıktığı belirtildi.

Belavia Hava Yolları olayı

Ekim ayının sonunda, aerobilet üzerinden bilet alan 4 bin kişinin Belavia Hava Yolları tarafından uçurulmadığı belirtilen yazıda, gerekçenin ise ödemenin alınmaması olduğu kaydedildi.

Uzmanlar ne diyor?

Uzmanlara göre IATI'nin 50 milyon dolar borcunun bulunduğu, buna karşın 23 milyon dolar teminatının olduğu belirtilen yazıda, 2018 yılında iflas eden Sindbad.ru örnek gösterilerek, ''Uzmanlar 2018 yılında iflas eden Sindbad örneğini hatırlatıyor. Sinbad iflas ettiğinde 10 milyon dolar borcu var. (...) IATI'nin borcu bunun beş katı. Uzmanlara göre IATI'nin olası iflası, başta Türkiye olmak üzere, bazı pazarlarda önemli sonuçlar doğuracak.'' ifadelerine yer verildi.

Aeroflot'tan Türk şirketine yasak!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Havayolu ~ 4 yıl önce
Bilet havayolu ile yolcu arasındaki bir akittir.. yolcu bileti almış parasını ödemişse acentenin batması yolcuyu ilgilendirmez, havayolu o kişiyi uçurmak zorunda... nokta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arlanda ~ 4 yıl önce
Bundan bir hafta önce iş gezisi için gittiğim de larnaca Kıbrısa Stockholm den Larnaca fala kilo bagazım vardı 50 avro ödedim dönüş biletim bu iğrenc şirketle oldu Larnaca Moskova Stockholm Arlanda 3 kg 150 avro bilet aldılar şerefsizler benden sonra utanmadan ödedikten sonra pişkin pişkin bir valiz satın alabilme hakınız vardedi 17 avro uçağa bindik suratsız hostesler gülümseme desen sıfır hariç kabin amiri muhteşem Güler yüzlü idi Allah belasını versin bu şirketin beyaz şarap istedik dördefa eninde sonunda kabin amiri getirdi adamlar umursamıyor yolcu menunıyetini bağlantı uçuşunu kaçırıyordum Stockholm me organize sıfır Moskova’da neyse gecikmeli idi 2 saat bir bira içtim 12 avro

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 4 yıl önce
Thy zaten satışlarını durdurmuştu bu acenteye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IST TK ~ 4 yıl önce
IATI batali cok oldu. Hala onun adıyla işlem yapan kaldı mı acaba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sisi ~ 4 yıl önce
Bizde pobeda ile gideriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öyle değil ~ 4 yıl önce
Havayollarına borç takarak batan Türkşye nin en büyük acentesi ne karşı yaptırım uyguluyor.. bu kararından dolayı tebrk etmek lazım

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000