19 Temmuz 2022, Salı 17:02:54

Aeroflot'a 800 milyon dolarlık destek

Rus devleti, bayrak taşıyıcı havayolu firması Aeroflot’a yaklaşık 800 milyon dolar aktararak, şirketteki payını arttırdı ve firmanın malî açıdan nefes almasını sağladı.
  • Devlet niye destek verıyor kı? KÇÖ sistemine geç, maaşları çok olandan çok, az olandan az kes(mesela pilotlardan %50) oldu bitti. Personel maaşı herseyı duzeltir. İşler düzelince CEO yu değiştir. Günah keçisi o olsun. Yeni geleni öv ama aynısı olcak eskisiyle.biraz süslü laf, biraz da gelecege yonelık benzeri görülmemiş vaat.tamam. Hiçbirseyı düzeltmese de Çalışan zaten unutur herseyı. Bunun yapıldıgını Daha önce görmedim bir ülkede ama şimdi aklıma geldı işe yarar mı acaba? Yok ya 5. dünya ülkerinde bile olmaz. Demokrasiyle yönetilen yerlerde olmaz bunlar.

Rus devleti, bayrak taşıyıcı havayolu firması Aeroflot’a yaklaşık 800 milyon dolar aktararak, şirketteki payını arttırdı ve firmanın malî açıdan nefes almasını sağladı.

Rus devleti böylece, şirketin 1,5 milyarı aşkın hissesinin sahibi oldu ve payı yüzde 57,34’ten yüzde 73,77’ye yükseldi.

Devlet böylece, hisse başına 34,29 ruble olmak üzere 52,5 milyar ruble (yaklaşık 800 milyon dolar) firmaya yatırım yapmış oldu.

Rusya, Ukrayna’ya taarruzundan sonra Batılı ülkelerin yaptırımlarına maruz kaldı.

Aeroflot, yaptırımlar nedeniyle hemen hemen bütün uluslararası seferlerini durdurmak zorunda kaldı. Firma, sadece iç hat uçuşları ile tarafsız ya da müttefik bazı ülkelere uluslararası sefer yapabiliyor.

Rusya Sivil Havacılık Örgütü de, kiralık uçak işleten firmalara uçaklara el konmaması için uluslararası uçuşlarını durdurmalarını tavsiye etmişti (Turizmnews)

Aeroflot'a 800 milyon dolarlık destek

Yorumlar

Hiç işi bilmiyorlar ~ 2 yıl önce
Devlet niye destek verıyor kı? KÇÖ sistemine geç, maaşları çok olandan çok, az olandan az kes(mesela pilotlardan %50) oldu bitti. Personel maaşı herseyı duzeltir. İşler düzelince CEO yu değiştir. Günah keçisi o olsun. Yeni geleni öv ama aynısı olcak eskisiyle.biraz süslü laf, biraz da gelecege yonelık benzeri görülmemiş vaat.tamam. Hiçbirseyı düzeltmese de Çalışan zaten unutur herseyı. Bunun yapıldıgını Daha önce görmedim bir ülkede ama şimdi aklıma geldı işe yarar mı acaba? Yok ya 5. dünya ülkerinde bile olmaz. Demokrasiyle yönetilen yerlerde olmaz bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000