07 Mart 2013, Perşembe 08:08:13

ADNAN MENDERES'TE KAÇAK TELEFON OPERASYONU

Adnan Menderes Havalimanın’da, maddi değeri 27 bin TL olan 88 adet son model cep telefonu ele geçirildi.
  • x- telefona kaç lira verdin? y- 1699 lira verdik ama güzel telefon. sen ne kadar verdin? x- 299 euro ya aldım almanyadan. harbiden güzel alet ama :) y- vayy ^^^^^ x- keşke otomobilleride bu şekilde yapsalarda vergi yerine arabaya otursak :))
  • Ülkemizde bir aralar Döviz karaborsası vardı, neden? Çünkü döviz alım satımı sımsıkı devletin kontrolu altındaydı. Kontrol kalktı onunla birlikte döviz karaborsası da tarihe karıştı. Telefon da aynen. Dısarıda 25 lira karşılığında satılan basit bir telefon türkiyede 100 liradan başlıyan fiyatlarla satılıyor. Kim cebine giriyor bu fahiş kazançlar? Dısarıda oturan, çalışan vatandaş geldüğünde telefonunu Türkiye'de kullanamıyor, kayıt ettirmesi gerekiyor bir sürü bürokratik engeller, neden? Telefon konusuna dar açıdan bakılıyor ülkemizde, herkesin kullandığı cep telefonları, kullananların alım gücüne denk fiyatlarla satılırsa bu sorun ortadan kendiliğinden kalkar.
  • yapılan işlemin kanuni yönünü yorumlamadan önce mevzuat ne diyo onu bi öğrenmek gerek zannımca.. araştırmaya üşenenler için ilgili mevzuat: http://eski.gumruk.gov.tr/tr-TR/yolcuislemleri/Sayfalar/Yolcu.aspx
  • Artık millet yemiyor bu ayakları sayın devlet büyüğü efendilerimiz. Ayan-beyan milletin canına okuyorsunuz. Sonra toplanan vergilerle bir avuç insan sefa sürüyor. Eskiden sorun yoktu, kuzuydu millet ama şimdi öyle değil, okuyan ve pasaport sahibi sayısını arttıkça gözü açılıyor milletin. Bari şu fiyat farkını iki kat yapmayın. Hiç olmazsa 500 dolarlık cihaz burada 750 falan olsun... Günahtır yahu!...
  • Silide ne is yapiyorsunuz yasam standartlari nasil pahali bi yer mi benim dayim tur operatoru en son arjantinde el calafateye gittiler sili sinirina yakinmis bilgi verirmisiniz mesela 1000$la bi ayda gecinilebilirmi
  • lütfen piyasa değerini yazarken hangi piyasa olduğu yazılsın..!! zira 12 adet iphone 5 dubai de 12.000tl, türkiye de 22.000tl..!! verdiğim vergiyi suriyeli teröristler yiyecekse sonuna kadar vergi kaçırırım arkadaş..!!
  • yapılanda yasadışı bir yan yok. 10-20 tane telefon. ülke hasta.
  • Arkadas bunun adi nerden kacakcilik oluyorki, dunya kadar vergi mi odeyecek millet. Keriziz ya.
  • bu vergilerle 500 dolarlik telefonlar turkiyede 1000 dolar, ne zaman gelecek olsam tum arkadaslar telefon ,ipad diye siparis veriyorlar ,eger dedikleri kadar alsam bende 10 iphone5, 20 tane ipad ile gelirim galiba, bende bu haber organize kacakciliktan ziyade ese dosta hatir olayina gumrukte sorun yasayan bir vatandasin haberi gibi geldi,telefonu birakin 21 saatlik ucustan sili sarabi siparis eden var, turkiyede 300 dolarlik sarap ,silide 50 dolar.. bu vergilerle bu haberler cok dogal.. (esasen angus eti getirmem lazim,sili-arjantinde kirmizi etin kilosu 4,5 dolar,angus eti ise 6,7 dolar civari ,krizlerde bile her aile evine et ,pirzola goturebiliyor)
  • O kadar telefon 27 bin lira mi? Gayet hesapliymis :) Iphone'u da masanin onunde plaket gibi sergilemişler :)

Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Dubai’den İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gelen Y.C. isimli Türk vatandaşının valizinde bulunan yaklaşık 15 bin TL değerinde 78 adet cep telefonuna mahkeme kararı ile el konuldu.

KİM ekiplerinin yaptıkları ikinci operasyonda yine Dubai’den İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gelen A.A ve A.İ isimli Türk vatandaşlarına yönelik oldu. Şüphelilerin valizlerinde piyasa değeri yaklaşık 12 bin TL olan toplam 10 adet İphone beş, bir adet Canon EOS 650 D marka fotoğraf makinesi bulunduğu görüldü ve bu telefonlara mahkeme kararıyla el konuldu. Şüpheliler hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

ADNAN MENDERES'TE KAÇAK TELEFON OPERASYONU

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

asdalafisda ~ 11 yıl önce
x- telefona kaç lira verdin? y- 1699 lira verdik ama güzel telefon. sen ne kadar verdin? x- 299 euro ya aldım almanyadan. harbiden güzel alet ama :) y- vayy ^^^^^ x- keşke otomobilleride bu şekilde yapsalarda vergi yerine arabaya otursak :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
XXXXX ~ 11 yıl önce
Ülkemizde bir aralar Döviz karaborsası vardı, neden? Çünkü döviz alım satımı sımsıkı devletin kontrolu altındaydı. Kontrol kalktı onunla birlikte döviz karaborsası da tarihe karıştı. Telefon da aynen. Dısarıda 25 lira karşılığında satılan basit bir telefon türkiyede 100 liradan başlıyan fiyatlarla satılıyor. Kim cebine giriyor bu fahiş kazançlar? Dısarıda oturan, çalışan vatandaş geldüğünde telefonunu Türkiye'de kullanamıyor, kayıt ettirmesi gerekiyor bir sürü bürokratik engeller, neden? Telefon konusuna dar açıdan bakılıyor ülkemizde, herkesin kullandığı cep telefonları, kullananların alım gücüne denk fiyatlarla satılırsa bu sorun ortadan kendiliğinden kalkar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kanun ne diyosa o ~ 11 yıl önce
yapılan işlemin kanuni yönünü yorumlamadan önce mevzuat ne diyo onu bi öğrenmek gerek zannımca.. araştırmaya üşenenler için ilgili mevzuat: http://eski.gumruk.gov.tr/tr-TR/yolcuislemleri/Sayfalar/Yolcu.aspx

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vergisel Devlet ~ 11 yıl önce
Artık millet yemiyor bu ayakları sayın devlet büyüğü efendilerimiz. Ayan-beyan milletin canına okuyorsunuz. Sonra toplanan vergilerle bir avuç insan sefa sürüyor. Eskiden sorun yoktu, kuzuydu millet ama şimdi öyle değil, okuyan ve pasaport sahibi sayısını arttıkça gözü açılıyor milletin. Bari şu fiyat farkını iki kat yapmayın. Hiç olmazsa 500 dolarlık cihaz burada 750 falan olsun... Günahtır yahu!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ziya terkan kozana ~ 11 yıl önce
Silide ne is yapiyorsunuz yasam standartlari nasil pahali bi yer mi benim dayim tur operatoru en son arjantinde el calafateye gittiler sili sinirina yakinmis bilgi verirmisiniz mesela 1000$la bi ayda gecinilebilirmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 11 yıl önce
sili guney amerikanin en refah ulkesi,kisi basina gelir 17 bin $, 1 sili pesosu 2 dolara esit.. 1000 dolar,470 peso ediyor, bir hafta gecinebilirsiniz, yemek vs yerine gore ucuz ama hayat standartlar pahali. sinema 15 $, metro 1.5 dolar ,hosteller 20,30 dolar arasi.
derorist ~ 11 yıl önce
lütfen piyasa değerini yazarken hangi piyasa olduğu yazılsın..!! zira 12 adet iphone 5 dubai de 12.000tl, türkiye de 22.000tl..!! verdiğim vergiyi suriyeli teröristler yiyecekse sonuna kadar vergi kaçırırım arkadaş..!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen.. ~ 11 yıl önce
Bir tespit bu kadar yerinde olabilirdi. Sadece bu değil, belediyelerin vergi olarak toplayıp sonra bazı "firma"lara ihale yoluyla aktarılan paraların da bir dur denilse dar gelirli rahat bir nefes alacak ama neyse...
yasal ~ 11 yıl önce
yapılanda yasadışı bir yan yok. 10-20 tane telefon. ülke hasta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tiram ~ 11 yıl önce
Arkadas bunun adi nerden kacakcilik oluyorki, dunya kadar vergi mi odeyecek millet. Keriziz ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ziya tarkan kozan ~ 11 yıl önce
bu vergilerle 500 dolarlik telefonlar turkiyede 1000 dolar, ne zaman gelecek olsam tum arkadaslar telefon ,ipad diye siparis veriyorlar ,eger dedikleri kadar alsam bende 10 iphone5, 20 tane ipad ile gelirim galiba, bende bu haber organize kacakciliktan ziyade ese dosta hatir olayina gumrukte sorun yasayan bir vatandasin haberi gibi geldi,telefonu birakin 21 saatlik ucustan sili sarabi siparis eden var, turkiyede 300 dolarlik sarap ,silide 50 dolar.. bu vergilerle bu haberler cok dogal.. (esasen angus eti getirmem lazim,sili-arjantinde kirmizi etin kilosu 4,5 dolar,angus eti ise 6,7 dolar civari ,krizlerde bile her aile evine et ,pirzola goturebiliyor)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
27 bin mi ~ 11 yıl önce
O kadar telefon 27 bin lira mi? Gayet hesapliymis :) Iphone'u da masanin onunde plaket gibi sergilemişler :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000