21 Ekim 2015, Çarşamba 08:04:22

Adıyaman'da uçak kazası tatbikatı

Adıyaman Havalimanı'nda yapılan uçak kazası tatbikatı gerçeğini aratmadı.
  • Havalimanlarinin olmazsa olmazı olan ARFF Biriminin yine yok sayılması, sanki yokmuş gibi davranilmasi çok açık bir şekilde küçük düşürmedir. Bu haberin düzeltilip insanlara doğru bilgiler verilmesi dileğiyle...
  • Sayın Airport Haber. Dhmi bünyesinde 1300 ARFF Memuru var. Hepsi zorlu eğitimlerden geçerek bu görevi ifa ediyor. Her nedense haberinizde sadece Havalimanı görevlileri ve kahta Belediyesinden bahsetmişsiniz. Belediyenin orada bulunma sebebi: Yardımlaşma protokolü gereği. Lütfen Türkiyenin en gelişmiş yangın söndürme araç teknolojisine sahip ARFF Teşkilatını görmezden gelmeyin. Lütfen Haberde düzeltme yapın. Tatbikatı Adıyaman Havalimanı ARFF Şefliği başarılı bir şekilde gerçekleştirimiştir.
  • Tatbikati kahta belediyesi yapmis cunku kahta belediyesinde ucak kaza ve kirimina mudahale tekniklerini gelistirmek ve kendini bir adim ileri tasimak icin yilda 2 kez tatbikat ve 4 yılda bir simülasyon da egitim goruyor ayni zamanda sivilsavunma ve itfaiyecilik bolumu mezunu alir dhmi bunyesine bagli arff memurlar saksidirr cunku. ARFF memuru kelimesini kullanmama ya yemin ettiniz sanirim .

Adıyaman Havalimanı'nda senaryo gereği XWAİR İstanbul-Adıyaman seferini yapan Boeing 737-800 tipi, XW 2216 sefer sayılı uçak 120 yolcu ve 6 mürettebatıyla 0-5 pistine inişi esnasında rule kaçırarak pistin 30 metre güneyinde kaza yaptı.

Senaryo gereği gerçekleştirilen uçak kazası tatbikatı gerçeğini aratmazken, uçağın kaza yaptığı bilgisini alan havalimanı görevlileri, kaza bölgesine Adıyaman Belediyesi itfaiye müdürlüğüne ve Kahta Belediyesi itfaiye müdürlüğüne bağlı itfaiye ekipleri sevk etti. Kaza bölgesine gelen itfaiye ekipleri, senaryo gereği yakılan ateşe köpüklü ve tazyikli suyla müdahale etti. İtfaiye ekipleri alevlere müdahale ederken, AFAD, UMKE ve 112 sağlık ekipleri ise uçak kazasında yaralanan yolcuları hızla ambulanslara alıp hastaneye sevklerini gerçekleştirdi.

Tatbikata Adıyaman Vali Yardımcısı Levent Öztin, Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı görevliler, Adıyaman Jandarma Alay Komutanlığına bağlı görevlileri ile havalimanı görevlileri ile yetkilileri katıldı.





Adıyaman'da uçak kazası tatbikatı

Yorumlar

Bir ARFF Memuru !!! ~ 8 yıl önce
Havalimanlarinin olmazsa olmazı olan ARFF Biriminin yine yok sayılması, sanki yokmuş gibi davranilmasi çok açık bir şekilde küçük düşürmedir. Bu haberin düzeltilip insanlara doğru bilgiler verilmesi dileğiyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SALİH ŞEF ~ 8 yıl önce
Sayın Airport Haber. Dhmi bünyesinde 1300 ARFF Memuru var. Hepsi zorlu eğitimlerden geçerek bu görevi ifa ediyor. Her nedense haberinizde sadece Havalimanı görevlileri ve kahta Belediyesinden bahsetmişsiniz. Belediyenin orada bulunma sebebi: Yardımlaşma protokolü gereği. Lütfen Türkiyenin en gelişmiş yangın söndürme araç teknolojisine sahip ARFF Teşkilatını görmezden gelmeyin. Lütfen Haberde düzeltme yapın. Tatbikatı Adıyaman Havalimanı ARFF Şefliği başarılı bir şekilde gerçekleştirimiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 8 yıl önce
Tatbikati kahta belediyesi yapmis cunku kahta belediyesinde ucak kaza ve kirimina mudahale tekniklerini gelistirmek ve kendini bir adim ileri tasimak icin yilda 2 kez tatbikat ve 4 yılda bir simülasyon da egitim goruyor ayni zamanda sivilsavunma ve itfaiyecilik bolumu mezunu alir dhmi bunyesine bagli arff memurlar saksidirr cunku. ARFF memuru kelimesini kullanmama ya yemin ettiniz sanirim .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000