07 Ağustos 2015, Cuma 08:05:54

Aden'e 4 ay sonra ilk uçak indi

Yemen'de, hükümet güçlerinin kontrolüne geçen Aden'e 4 ay aradan sonra ilk yolcu uçağı indi.
  • Neden THY yi çekemiyorsun ezik insan. Sana gülüyorum bak bak ahhahahahhahaha
  • THY inen ikinci uçak olmalı, biletler tavandan satılır, biraz da overbook yaptımıydık, karın tadından yenmez..
  • sadeece iran a gözdağı vermek için yemeni arapalr ve ortakları mahvetti!!!

Yemen'de, Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) militanlarıyla Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlıları arasındaki çatışmalar sonrasında, hükümet güçlerinin kontrolüne geçen Aden'e 4 ay aradan sonra ilk yolcu uçağının indiği bildirildi.

Yemen İnsani Yardım Yüksek Komitesi kaynaklarından alınan bilgiye göre, çatışmalar nedeniyle Aden'i terk ederek Cibuti'ye kaçan yaklaşık 150 kişi, Yemen Havayollarına ait uçakla bugün kente döndü. Söz konusu uçağın 4 ay aradan sonra Aden Havalimanı'na inen ilk sivil yolcu uçağı olduğu kaydedildi.

Havalimanındaki durumun kontrol altında olduğu, hükümetin uygun bulması durumunda Aden'den, Arap ülkelerine yönelik seferlere başlanabileceği de ifade ediliyor.

Yemen'de Eylül 2014'te başkent Sana'yı ele geçiren Husilerin ülkedeki ilerleyişi, çok sayıda kentte kontrolü sağlayarak devam etmişti. Husilerin Aden'e yönelmesi üzerine, Suudi Arabistan öncülüğünde 26 Mart'ta başlatılan "Kararlılık Fırtınası", daha sonra ikinci aşama niteliğinde "Umuda Dönüş" operasyonuna dönüştürülmüştü. 

Ülkede tırmanan krizde kilit rol oynayan Aden, Husilerin kuşatması karşısında Hadi yanlısı Halk Direnişi güçleri tarafından müdafaa edilmişti. Uzun süre devam eden çatışmaların ardından 17 Temmuz'da Aden'in kontrolünün hükümet yanlısı güçlere geçtiği bildirilmişti. Bu süre zarfında havalimanında sivil uçuşlar durmuştu.

Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Başbakanı Halid Mahfuz Bahhah, uluslararası Aden Havaalanı ve kentteki limanların kullanılabilir hale getirilmesi için çalışmaların hızla yürütüleceğini ve şehrin, ülkeye gelen yardımların kabul merkezi olacağını belirtmişti.

Aden'e 4 ay sonra ilk uçak indi

Yorumlar

Ezik. ~ 9 yıl önce
Neden THY yi çekemiyorsun ezik insan. Sana gülüyorum bak bak ahhahahahhahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hemen ~ 9 yıl önce
THY inen ikinci uçak olmalı, biletler tavandan satılır, biraz da overbook yaptımıydık, karın tadından yenmez..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 9 yıl önce
sadeece iran a gözdağı vermek için yemeni arapalr ve ortakları mahvetti!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000