26 Haziran 2009, Cuma 16:39:56

Adana Havalimanı'nda H1N1 şüphesi

Düğüne katılmak üzere KKTC'den havayoluyla Adana'ya gelen damat ve kaynana, domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Adana İl Sağlık Müdürü Aytekin Kemik, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden düğün için gelen damat ile kaynananın, Adana Havalimanı'na indiği sırada burada bulunan termal kamerada yüksek ateş tespit edildiğini söyledi. Kemik, termal kameralarda yüksek ateş tespit edilen kaynana ve damadın, H1N1 virüsü şüphesiyle Adana Devlet Hastanesi'nde kontrol altına alındığını belirterek, "Damat ve kaynananın domuz gribi olacağına ihtimal vermiyorum. Yüzde 99 domuz gribi değillerdir. Termal kamera yüksek ateş tespit ettiği için hastanede müşahede altına aldık" dedi.

Kemik, karantina önlemlerinin uygulandığı farklı odalarda tutulan hastalardan boğaz salgısı örneklerinin alınarak Ankara Hıfzıssıhha Enstitüsü'ne gönderildiği kesin sonucun yarın ortaya çıkacağını kaydetti. Hastaların ateşlerinin kontrol altına alındığı belirten Kemik, herhangi bir hayati tehlikelerinin de bulunmadığını ifade etti.

Adana Havalimanı'nda H1N1 şüphesi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000