24 Mayıs 2011, Salı 11:55:06

"ADANA HAVALİMANI NİYE KAPATILSIN Kİ"

AK Parti Genel Başkan Danışmanı ve Adana Milletvekili adayı Necati Çetinkaya, yapılacak Çukurova Havalimanı'nı gerekçe gösteren kimi kesimlerin, Adana Havalimanı'nın 'kapatılacak' diye istismarda bulunduğunu söyledi...
  • neden gabatıliyür?adanalılar biz karşı çıkık buna! adanalıyah!
  • Yeni yapılacak havaalanı için Adanalılar kadar Mersinlilerde hoşnut değil. Adanalılar Mersin sınırları içerisine yapılacak olmasını bir türlü kabullenemiyor. Mersinlilerde buradan otobusle hareket ettikten sonra ha çukurova ha şakirpaşa fark etmez diyorlar. Anlıyacağınız yanlışlıklar ısrarla devam ediyor. Şakirpaşayı büyütün Mersine yakın bir yere havaalanı yapın bakın o zaman hem adanalılar hemde mersinliler nasıl mutlu olacak.
  • Adana Havalimanı'nın kapanmasa bile ne gereği var Tarsus'a yapılacak avaalnıa 30 km ileriye neden havaalanı yapılacak ki????Adana havaalanı hazır olarak varken büyütülsün daha iyi olur .
Konuyla ilgili bölgeye gelen Ulaştırma Bakanı Habib Soluk ile görüştükten sonra Çetinkaya Mağazası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Çetinkaya, Adana Havalimanı'nın kapatılmayacağını, tam tersine yeni terminal binalarla kapasitesinin büyütüleceğini kaydetti. Alana şu an saatte 7 uçak inip–kalkabildiğini hatırlatan Necati Çetinkaya, buranın mevcut ihtiyacı karşılayabilecek durumda olmadığını ifade etti.

Bölgesel nitelikli Çukurova Havalimanı için 8 milyon metrekarelik alanın istimlâk edildiğini ve temelinin bu yıl atılacağını açıklayan Çetinkaya, "50 sene sonraki Adana ve Mersin'in ekonomik ve turizm potansiyelini göz önüne alınarak temeli atılacak bir projedir. Geçen yıl Antalya'ya yaklaşık 10 milyon turist geldi. Yakın bir gelecekte Çukurova deniz, inanç ve yayla turizminden milyonlarca insanı çekebilecek. Bu potansiyele cevap verebilecek en öncelikli altyapı havalimanıdır. Bu hususta geç kalmamak gerekir. "dedi.

Karataş Limanı'nın da genişletileceğine işaret eden Çetinkaya, buranın balıkçı barınağı konumundan çıkartılacağını vurguladı. Yumurtalık–Ceyhan havzasının dünyanın en büyük enerji limanı haline getirileceğini hatırlatan Necati Çetinkaya, bu sahada yapılacak yatırımlarla Adana'nın Singapur'u geride bırakacağını savundu. Ankara ve Konya gelecek hızlı tren güzergâhının Adana, Mersin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'den Bağdat, Halep ve Hicaz'a bağlanacağını ifade eden Çetinkaya, konuya ilişkin projelerin hızlı bir şekilde tamamlanıp, inşaatlara başlanacağını duyurdu. Adana'da TOKİ tarafından Yüreğir İlçesi'nde yaptırılan 400 yataklı Devlet Hastanesi'ne hasta kabulü gerçekleştiğini kaydeden Çetinkaya, hastaneyle ilgili sürdürülen tartışmaların noktalandığını aktardı.

Adana'nın en önemli yatırımlarından birisi olan bu hastane ile kentin sağlık alanında Ortadoğu Bölgesi'ne de hizmet vereceğine dikkat çeken Çetinkaya, komşu ülkelerin tedavi için Türkiye'yi atlayıp Avrupa ve Amerika'ya gitmesinin kabul edilebilir yanının olmadığını söyledi. Yeni dönemde atılacak adımlarla Adana'nın kabuğunu kıracağını iddia eden Çetinkaya, 4 Haziran'da Adana'ya gelecek Başbakan Erdoğan'ın birtakım sürpriz projeleri açıklayacağını sözlerine ekledi.
"ADANA HAVALİMANI NİYE KAPATILSIN Kİ"

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
neden gabatıliyür?adanalılar biz karşı çıkık buna! adanalıyah!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yeni yapılacak havaalanı için Adanalılar kadar Mersinlilerde hoşnut değil. Adanalılar Mersin sınırları içerisine yapılacak olmasını bir türlü kabullenemiyor. Mersinlilerde buradan otobusle hareket ettikten sonra ha çukurova ha şakirpaşa fark etmez diyorlar. Anlıyacağınız yanlışlıklar ısrarla devam ediyor. Şakirpaşayı büyütün Mersine yakın bir yere havaalanı yapın bakın o zaman hem adanalılar hemde mersinliler nasıl mutlu olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adana Havalimanı'nın kapanmasa bile ne gereği var Tarsus'a yapılacak avaalnıa 30 km ileriye neden havaalanı yapılacak ki????Adana havaalanı hazır olarak varken büyütülsün daha iyi olur .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000