20 Eylül 2015, Pazar 08:20:29

Adalet Divanı'ndan şirketlere kötü haber

Avrupa Adalet Divanı verdiği karar ile yolcuları sevindirdi.
  • Bird strike ariza degil, hasardir.
  • Karari okuma zahmetine girmis olsaniz, miktar mesafeye göre degistini de yazardiniz ve basimizi agirtacak gereksz talepleri engellemis olurdunuz. Türkiye-Almanya mesela sadece 400,-EUR- 600,-EUR uzun mesafeli ucuslarda gecerlidir.
  • Bu demek oluyorki , her uçuşa yada her Avrupa uçuş noktasına bir Teknisyen gerekiyor, basit ama adam yokluğundan kaynaklanan basit teknik gecikmeleri ortadan kaldırrmak için . Bir uçuşu kurtarsa böyle , 2 senelik maaşını çıkarır teknisyenin.
  • Pegasus direk batar çok net
  • Havayolları bu ihtimale karşı kendilerini iki şekilde güvenceye alacak. Havalimanları dahil tüm hizmet sağlayıcıları ile yaptığı anlaşmalara onlardan kaynaklanan gecikmelerden doğan zararlar için rücu maddesi koyacak. Kendisinden oluşan gecikmeler için sigorta satın alacak. Sigorta bedeli bilet fiyatına yansıyacak. Az geciken az prim, çok geciken çok prim ödeyecek.
  • Havacılığın adalette bilirkişisi olmadığı için böyle saçma kararlar çıkar bazen. Ademoğlu sanıyor ki bakımları yapılsaydı arıza yapmazdı. Bir çok arızanın olasılıkları deprem olma olasılığı ile aynı. Olacak yani. Evindeki asansör bakıma rağmen bozulduğunda arızaya bağlamaz, 600€ için gate önünde bağıra bağıra saçmalar bizim milletimiz.
  • SACMA BIR SORU OLACAK AMA, TURK SIRKETLERINI KAPSIYOR MU?
  • biraz sacma bir karar olmus.. peki bird strike nedeniyle ground olan ucaklara ne demeli.. 300 kisiye 600 euro dan hesaplarsan her gun bir bird strike meydana gelse sirket birkac ayda batar..

Avrupa Adalet Divanı verdiği karar ile yolcuları sevindirdi. Uçakların teknik arıza yapması olağandışı sebep sayılmayacak. En az üç saat rötar yapan uçak için her yolcuya 600 euro (2 bin lira) ödenebilecek

Uçak yolcularının haklarının korunmasına yönelik genelge Türkiye'de de uygulamaya konulurken, bir karar da Avrupa'dan geldi. Türkiye'deki genelgeye göre uçak yolcuları için gecikmelerde tazminat, otel imkanı gibi haklar bulunuyor. Avrupa Adalet Divanı'nın verdiği karar ise gecikmelerde en çok kullanılan teknik arızanın olağan dışı sebep olarak gösterilmesinin önüne geçecek. Teknik arıza yaptığı için geciken bir uçağın şirketi yolcularına tazminat ödemekle yükümlü olacak. Karar AB ülkelerine giden her uçak için geçerli olacak.

GİDEN DE GELEN DE ALIR

Hollanda merkezli havayolu şirketi KLM'nin yargıya taşıdığı davayı karara bağlayan Avrupa Adalet Divanı, teknik arızanın "olağandışı sebepler" arasında gösterilemeyeceği sonucuna vardı. KLM'nin aleyhinde görüş bildiren mahkemenin verdiği karara göre, en az üç saatlik rötarlarda, yolculara 600 euroya kadar tazminat ödenebilecek. Karar, herhangi bir havayolu şirketiyle AB ülkelerinden ayrılan ya da bir AB ülkesine ait havayolu şirketiyle AB ülkelerine giden yolcuları kapsıyor.

Adalet Divanı'ndan şirketlere kötü haber

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Hasarlar ne olacak ? ~ 9 yıl önce
Bird strike ariza degil, hasardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eksik bilgi ~ 9 yıl önce
Karari okuma zahmetine girmis olsaniz, miktar mesafeye göre degistini de yazardiniz ve basimizi agirtacak gereksz talepleri engellemis olurdunuz. Türkiye-Almanya mesela sadece 400,-EUR- 600,-EUR uzun mesafeli ucuslarda gecerlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 9 yıl önce
Bu demek oluyorki , her uçuşa yada her Avrupa uçuş noktasına bir Teknisyen gerekiyor, basit ama adam yokluğundan kaynaklanan basit teknik gecikmeleri ortadan kaldırrmak için . Bir uçuşu kurtarsa böyle , 2 senelik maaşını çıkarır teknisyenin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Pegasus direk batar çok net

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çözüm ~ 9 yıl önce
Havayolları bu ihtimale karşı kendilerini iki şekilde güvenceye alacak. Havalimanları dahil tüm hizmet sağlayıcıları ile yaptığı anlaşmalara onlardan kaynaklanan gecikmelerden doğan zararlar için rücu maddesi koyacak. Kendisinden oluşan gecikmeler için sigorta satın alacak. Sigorta bedeli bilet fiyatına yansıyacak. Az geciken az prim, çok geciken çok prim ödeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahillik ~ 9 yıl önce
Havacılığın adalette bilirkişisi olmadığı için böyle saçma kararlar çıkar bazen. Ademoğlu sanıyor ki bakımları yapılsaydı arıza yapmazdı. Bir çok arızanın olasılıkları deprem olma olasılığı ile aynı. Olacak yani. Evindeki asansör bakıma rağmen bozulduğunda arızaya bağlamaz, 600€ için gate önünde bağıra bağıra saçmalar bizim milletimiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CARLOS ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
SORU ~ 9 yıl önce
SACMA BIR SORU OLACAK AMA, TURK SIRKETLERINI KAPSIYOR MU?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 9 yıl önce
biraz sacma bir karar olmus.. peki bird strike nedeniyle ground olan ucaklara ne demeli.. 300 kisiye 600 euro dan hesaplarsan her gun bir bird strike meydana gelse sirket birkac ayda batar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000