01 Mart 2010, Pazartesi 14:55:36

ACT'DEN SICAK AÇIKLAMA

ACT Havayolları, Afganistan'ın Bagram Havaalanı'nda pistten çıkan uçakla ilgili basın açıklaması yaptı...
  • bu inis icin hersey olabilir demissin... teknik, roket ve Pilotaj. Cahil..... act calisani olduguna gore pilotun kim oldugunu biliyosun. nasil boyle bir cumle kurarsin.senin kim oldugunu bilmiyorum ama o pilot sana ucak diye biner senden bile landing gear cikartir......
  • ACT 1 VE ACT 2 nin yorumlarına aynen katılıyorum ve bende bende bir ACT çalışanı olarak haftada ortalama 200 saat uçuş ile T ürk cargo taşımacılığında en önemli mihenk taşlarından biri olduğumuzu düşünüyorum.Pilotaj,Teknik ve Ticaret olarak ta bu sektörün en önemli şirketlerinden biriyiz.KİMSEYLE BİR ALIP VEREMEDİĞİZ YOK.Herkes kendi işine baksın.
  • Biz kimseye çamur atmıyoruz. Atılan çamurları da kabul etmiyoruz. Gerek IST olsun gerek SAW olsun kimin uçağı yatıyor kimin uçağı uçuyor hemen hemen herkesden daha iyi biliyoruz. Bu olayda tek sevinç kaynağımız EKİBİMİZİN BURNUNUN DAHİ KANAMAMASIDIR. Uçak için hiçbir üzüntümüz yok ve olamaz. Uçak leasing li bir tek uçağımız. Ops bize aittir. Gelecek bizimdir. Gelecekte ACT Airlines i en iyi yerde görebilmek için ACT Airlines ekibi tüm gücü ile çalışmaya devam etmektedir. Gücümüzü yaptığımız işlerden almakta ve yapacağımız işleri için harcamaktayız.
  • Arkadaşımın biri ACT için iflasın eşiğinde demiş. O arkadaş bilmiyor ama ben anlatayım. Şuan için 1 uçağımız Lufthansa Cargo adına, 2 uçağımız LEJ de DHL adına, 1 uçağımız DHL Bahreyn adına uçuyor , 29 Mart itibari ile de 1 uçağımız UPS adına uçmaya başlıyoruz. Şimdi o arkadaş kendisine bir sorsun bakalım ACT iflasın eşiğinde mi değil mi diye. Roket söylentisine gelince kesinleşmiş bir bilgi yok. Sorunun kaynağı roket de olabilir, teknik de olabilir, pilotaj da olabilir. A300B4 lerin artık ömrünü doldurduğunu söyleyen arkadaşımın bu işten pek anlamadığı kanati içerisindeyim. Eski uçak yeni uçak diye bir şey yoktur. Bakımlı uçak vardır. Eski uçakların dezavantajı bakım giderlerinin daha fazla olmasıdır. Bakım için daha fazla emek sarfedersin
  • arkadaşlar çok ilginç bir olay.takside kapanan iniş takımı, iniş esnasında nasıl kapanmaz.kapanıcak olsa oyükle iniş esnasında kapanırdı.çok garip.
  • İnanmadık çünkü roket isabet etmiş sol dikmeye havada.Büyük geçmiş olsun ekibe ucuz atlattılar.
  • free fall yaptıktan sonra landing gear katlanmazmış alla alla kural mıdır nerde yazar ne çok bi megaloman insanlarımız var şu olayın haberinin altına bile kendisinin bişeyler bildiğini gösterir şekilde yorum yapmayın allah billah aşkına ACT ailesine ve tüm sivil havacılık camiamıza geçmiş olsun.
  • Gecmıs olsun ACT ye ve ulkemıze.ölüm ve yaralanma olmaması cok sevındırıcı.Sanırım 300-b4 ler omrunu doldurdu artık....
  • Tüm ACT ailesine ve Türk Sivil Havacılığına geçmiş olsun. Artık filoların ve zihniyetlerin gençleştirilmesi gerekir...
  • Buyuk gecmis olsun. Bereket ucus ekibi arizayi farketmis. Inilen meydandaki ilk yardim ne derece yeterlidir bilemiyorum ama cok sukur hepsi iyiymis.

İŞTE O AÇIKLAMA;

01.03.2010 tarihinde DHL Bahrain adına DHX521-522 Bahrain-Bagram-Bahrain uçuşunu gerçekleştiren TC-ACB tescilli uçağımız Bgram yaklaşmasında uçuş ekibi tarafından iniş takımları arızasını fark etmiş ve Kuleye Acil İniş bildirerek Bagram meydanına 0740 utc'de iniş yapmıştır. Ekibimiz başarılı bir iniş gerçekleştirmiştir ancak inişten sonra sol iniş takımı katlanması nedeni ile Bagram meydanında pistten dışarı çıkmıştır.

Uçağın içerisinde bulunan 5 kişilik mürettebatımız uçaktan ayrılmış ve sağlık durumları gayet iyidir herhangi bir yaralanma meydana gelmemiştir.

Uçağımızı incelemek üzere Bagram'a Teknik heyetimiz yola çıkmıştır.

Bagram havalimanı şu anda uçuş trafiğine açıktır.

ACT Havayolları olarak diğer seferlerimize devam etmekteyiz.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız.

ACT'DEN SICAK AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Misafir ~ 14 yıl önce
bu inis icin hersey olabilir demissin... teknik, roket ve Pilotaj. Cahil..... act calisani olduguna gore pilotun kim oldugunu biliyosun. nasil boyle bir cumle kurarsin.senin kim oldugunu bilmiyorum ama o pilot sana ucak diye biner senden bile landing gear cikartir......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ACT 1 VE ACT 2 nin yorumlarına aynen katılıyorum ve bende bende bir ACT çalışanı olarak haftada ortalama 200 saat uçuş ile T ürk cargo taşımacılığında en önemli mihenk taşlarından biri olduğumuzu düşünüyorum.Pilotaj,Teknik ve Ticaret olarak ta bu sektörün en önemli şirketlerinden biriyiz.KİMSEYLE BİR ALIP VEREMEDİĞİZ YOK.Herkes kendi işine baksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biz kimseye çamur atmıyoruz. Atılan çamurları da kabul etmiyoruz. Gerek IST olsun gerek SAW olsun kimin uçağı yatıyor kimin uçağı uçuyor hemen hemen herkesden daha iyi biliyoruz. Bu olayda tek sevinç kaynağımız EKİBİMİZİN BURNUNUN DAHİ KANAMAMASIDIR. Uçak için hiçbir üzüntümüz yok ve olamaz. Uçak leasing li bir tek uçağımız. Ops bize aittir. Gelecek bizimdir. Gelecekte ACT Airlines i en iyi yerde görebilmek için ACT Airlines ekibi tüm gücü ile çalışmaya devam etmektedir. Gücümüzü yaptığımız işlerden almakta ve yapacağımız işleri için harcamaktayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşımın biri ACT için iflasın eşiğinde demiş. O arkadaş bilmiyor ama ben anlatayım. Şuan için 1 uçağımız Lufthansa Cargo adına, 2 uçağımız LEJ de DHL adına, 1 uçağımız DHL Bahreyn adına uçuyor , 29 Mart itibari ile de 1 uçağımız UPS adına uçmaya başlıyoruz. Şimdi o arkadaş kendisine bir sorsun bakalım ACT iflasın eşiğinde mi değil mi diye. Roket söylentisine gelince kesinleşmiş bir bilgi yok. Sorunun kaynağı roket de olabilir, teknik de olabilir, pilotaj da olabilir. A300B4 lerin artık ömrünü doldurduğunu söyleyen arkadaşımın bu işten pek anlamadığı kanati içerisindeyim. Eski uçak yeni uçak diye bir şey yoktur. Bakımlı uçak vardır. Eski uçakların dezavantajı bakım giderlerinin daha fazla olmasıdır. Bakım için daha fazla emek sarfedersin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar çok ilginç bir olay.takside kapanan iniş takımı, iniş esnasında nasıl kapanmaz.kapanıcak olsa oyükle iniş esnasında kapanırdı.çok garip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İnanmadık çünkü roket isabet etmiş sol dikmeye havada.Büyük geçmiş olsun ekibe ucuz atlattılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
free fall yaptıktan sonra landing gear katlanmazmış alla alla kural mıdır nerde yazar ne çok bi megaloman insanlarımız var şu olayın haberinin altına bile kendisinin bişeyler bildiğini gösterir şekilde yorum yapmayın allah billah aşkına ACT ailesine ve tüm sivil havacılık camiamıza geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Gecmıs olsun ACT ye ve ulkemıze.ölüm ve yaralanma olmaması cok sevındırıcı.Sanırım 300-b4 ler omrunu doldurdu artık....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tüm ACT ailesine ve Türk Sivil Havacılığına geçmiş olsun. Artık filoların ve zihniyetlerin gençleştirilmesi gerekir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Buyuk gecmis olsun. Bereket ucus ekibi arizayi farketmis. Inilen meydandaki ilk yardim ne derece yeterlidir bilemiyorum ama cok sukur hepsi iyiymis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000