06 Mart 2010, Cumartesi 15:53:50

ACT UÇAĞI NASIL PİSTTEN ÇIKTI? (VİDEO)

Çok tartışılan konunun ayrıntıları Airport TV'de yayınlanan Fikir Fırtınası'nda birinci ağızdan aktarıldı. İşte roketle vurulduğu öne sürülen ACT Havayolları uçağı ile ilgili bilinmeyen gerçekler...
  • Allah rahmet eylesin
  • Standart prosedür,Acil durum...bir dünya yazmışsınız...Cehalet işite!!!Resimlerden belli (www.cnn.com) O dikme kırılmış, katlanmamış veya kapanmamış.... Bunu 2 şekilde becerebilirsin 1(vurur kırarsın,2 mekanik/yapısal hata vardır) bu vaziyetde anlatın bakalım.....her iki durumdada sorumluluk/hata acaba kime ait olur!!! Titanyum bir aparat sizin burada yazdığınız saçmalıklara rağmen nedense kırılıveriyor ama bakıyorum siz fiziğin kitabını baştan yazıveriyorsunuz ....Bu işin sonu ortaya çıkıcak ve göreceğiz... tanrının takdiri napalım teranelerini okuyup, kafa basıyormuş gibi gene yazıp çizersiniz siz ama umarım sizin elinizde değildir bu TEYYARELER tehlikelisiniz siz çoook tehlikeli.... eyvah diyorum.
  • Ana iniş takımları üzerinde bulunan visual ind.shear pin,i keser veya rot,u kırılırsa (herhangi bir sıkışma nedeni ile) kanat üzerindeki mekanik ind.hiçbir zaman çıkık kalmaz kendi ağırlığı ile aşağı doğru kayar ve kapanır.Bu da dikmelerin kilitsiz olduğunu göstererek ekibi yanıltır.Bunun tersi olması ihtimali hemen hemen yok gibidir.
  • dahi o esnada kaptanın bu indikasyona güvenmemesi gayet normaldir. Bu tip olaylarda iyi ihtimaller değil en kötü ihtimaller göz önünde bulundurularak hareket edilir. Güven, kontrolun önüne asla geçmemelidir. Eğer siz mekaniki olarak sistemin kilitli olduğuna inanırsanız güven, kontrolun önüne geçmiş olur ve kontrolsuzluğe sürüklenmiş olursunuz. Tayfun kaptanımı ve ekibini en kısa sürede havalarda görmek istiyoruz. Ne oldu abi, ne oldu abi...
  • "Bildiğim tekşey bilmediğimdir." Sefa Bey inatla kaptanın iniş takımlarının kilitli olmadığı şüpesi içerisinde olduğunu söylüyor ve dikmelerin mekaniki olarak kilitli olduğunu gördükten sonra tek dikme üzerine değilde çift dikme üzerine inmesi gerektiğini vurguluyor. İniş takımlarının kilitli olduğu mekaniki olarak görüldüyse o dikme muhakkak kilitlenmiş demektir diyor. Sefa Bey; A300 lerde Visual Ind sisteminde shear pin bulunur. Bu pin visual ind sisteminde herahngi bir sıkışma veyahut kasılma söz konu olduğunda visual ind sisteminin hasarlanmasını önlemek için yapılmıştır. Belli bir kesme tansiyanuna maruz kalması sonunda bu pin keser ve sistemin hasarlanması korunur. Bu olay esnasında shear pin de kesmiş olabilir. Ve kilitli gösterse
  • Fizik kanunlarını biliyorsan bunu yazman abesle iştigal bi kere uçak yere bir iniş takımı üzerine indiği zaman zannediyormusunki o iniş takımına binen ağırlık uçağın toplam ağırlığı eyy cahil nerde kanatlardaki kaldırma kuvveti o süratde kanatlarda hala kaldırma kuvveti var cahil cühela zaten sürat kaldırma kuvvetine yenik düşünce istemesende uçak ana dikmelerin üzerine düşer.Bee heyyy cahil sen biraz daha araştır bu fizik kanunlarını (özellikle kanatlarla ilgili olan kısımlarını) sonra burda ahkam kesersin sana burda formülüde yazardım ama şimdi ukala demesinler sayende ACT KA
  • O uçağın içinde sen olsan ne yapardın , onu açıklada bilelim.Varsa bildiğin başka bir yol bunu açıklada bundan sonra bu gibi olaylarda kaptanlarımıza bir ışık olur.Fizik kanunu mu yaşam kanunumu buna sen cevap ver.Sen hala teyyarede kalmışsın.Ey çok bilmiş, bildiklerini açıklada bizde feyz alalım.
  • Havacılıkta fizik kanunları değil havacılık kanunları geçerlidir.Zamanımızda senin teyyare dediğine bugün uçak deniyor.Mesleğin ne , neyin eğitimini aldın,Havacılıkta belli presüdürler vardır,bunlar simülatör eğitimlerinde uygulanır.Kaptan da bunun gereğini yapmıştır.Senin farklı düşüncelerin varsa ancak seni bağlar.Cahilliğini ulu orta beyan etmişsin tebrikler.Birde uçak tek dikme üzerine oturursa ne olur onu da açıkla da bilelim.Bu bir emergency durum.
  • Kaptanın doğrusunu yapmış! Ey zır cahil, umarım sanada o teyyareyi yere tek dikme üzerine vuranada birdaha teyyare falan emanet etmezler. Fizik kanunu!!!! Uçağı tek dikme üzerine vurup yere oturtursan acaba ne olur...biraz düşün bakalım!!
  • Öncelikle ACT Havayolları ve Türkiye Sivil Havacılık çalışanlarına geçmiş olsun.Böylesine bir olaydan hiç can kaybı ve yaralanma olmaması bir mucize.Airport haber e teşekkürler bizler için önemli bir bilgi kaynağı.Ancak Sefa Bey bazen kendi bilgi ve deneyimlerini aşan yorumlarda bulununca çokta profesyonel olmayan görüntüler ortaya çıkıyor.

ACT UÇAĞI NASIL PİSTTEN ÇIKTI? (VİDEO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

misafir ~ 7 yıl önce
Allah rahmet eylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Standart prosedür,Acil durum...bir dünya yazmışsınız...Cehalet işite!!!Resimlerden belli (www.cnn.com) O dikme kırılmış, katlanmamış veya kapanmamış.... Bunu 2 şekilde becerebilirsin 1(vurur kırarsın,2 mekanik/yapısal hata vardır) bu vaziyetde anlatın bakalım.....her iki durumdada sorumluluk/hata acaba kime ait olur!!! Titanyum bir aparat sizin burada yazdığınız saçmalıklara rağmen nedense kırılıveriyor ama bakıyorum siz fiziğin kitabını baştan yazıveriyorsunuz ....Bu işin sonu ortaya çıkıcak ve göreceğiz... tanrının takdiri napalım teranelerini okuyup, kafa basıyormuş gibi gene yazıp çizersiniz siz ama umarım sizin elinizde değildir bu TEYYARELER tehlikelisiniz siz çoook tehlikeli.... eyvah diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ana iniş takımları üzerinde bulunan visual ind.shear pin,i keser veya rot,u kırılırsa (herhangi bir sıkışma nedeni ile) kanat üzerindeki mekanik ind.hiçbir zaman çıkık kalmaz kendi ağırlığı ile aşağı doğru kayar ve kapanır.Bu da dikmelerin kilitsiz olduğunu göstererek ekibi yanıltır.Bunun tersi olması ihtimali hemen hemen yok gibidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
dahi o esnada kaptanın bu indikasyona güvenmemesi gayet normaldir. Bu tip olaylarda iyi ihtimaller değil en kötü ihtimaller göz önünde bulundurularak hareket edilir. Güven, kontrolun önüne asla geçmemelidir. Eğer siz mekaniki olarak sistemin kilitli olduğuna inanırsanız güven, kontrolun önüne geçmiş olur ve kontrolsuzluğe sürüklenmiş olursunuz. Tayfun kaptanımı ve ekibini en kısa sürede havalarda görmek istiyoruz. Ne oldu abi, ne oldu abi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"Bildiğim tekşey bilmediğimdir." Sefa Bey inatla kaptanın iniş takımlarının kilitli olmadığı şüpesi içerisinde olduğunu söylüyor ve dikmelerin mekaniki olarak kilitli olduğunu gördükten sonra tek dikme üzerine değilde çift dikme üzerine inmesi gerektiğini vurguluyor. İniş takımlarının kilitli olduğu mekaniki olarak görüldüyse o dikme muhakkak kilitlenmiş demektir diyor. Sefa Bey; A300 lerde Visual Ind sisteminde shear pin bulunur. Bu pin visual ind sisteminde herahngi bir sıkışma veyahut kasılma söz konu olduğunda visual ind sisteminin hasarlanmasını önlemek için yapılmıştır. Belli bir kesme tansiyanuna maruz kalması sonunda bu pin keser ve sistemin hasarlanması korunur. Bu olay esnasında shear pin de kesmiş olabilir. Ve kilitli gösterse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Fizik kanunlarını biliyorsan bunu yazman abesle iştigal bi kere uçak yere bir iniş takımı üzerine indiği zaman zannediyormusunki o iniş takımına binen ağırlık uçağın toplam ağırlığı eyy cahil nerde kanatlardaki kaldırma kuvveti o süratde kanatlarda hala kaldırma kuvveti var cahil cühela zaten sürat kaldırma kuvvetine yenik düşünce istemesende uçak ana dikmelerin üzerine düşer.Bee heyyy cahil sen biraz daha araştır bu fizik kanunlarını (özellikle kanatlarla ilgili olan kısımlarını) sonra burda ahkam kesersin sana burda formülüde yazardım ama şimdi ukala demesinler sayende ACT KA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O uçağın içinde sen olsan ne yapardın , onu açıklada bilelim.Varsa bildiğin başka bir yol bunu açıklada bundan sonra bu gibi olaylarda kaptanlarımıza bir ışık olur.Fizik kanunu mu yaşam kanunumu buna sen cevap ver.Sen hala teyyarede kalmışsın.Ey çok bilmiş, bildiklerini açıklada bizde feyz alalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Havacılıkta fizik kanunları değil havacılık kanunları geçerlidir.Zamanımızda senin teyyare dediğine bugün uçak deniyor.Mesleğin ne , neyin eğitimini aldın,Havacılıkta belli presüdürler vardır,bunlar simülatör eğitimlerinde uygulanır.Kaptan da bunun gereğini yapmıştır.Senin farklı düşüncelerin varsa ancak seni bağlar.Cahilliğini ulu orta beyan etmişsin tebrikler.Birde uçak tek dikme üzerine oturursa ne olur onu da açıkla da bilelim.Bu bir emergency durum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kaptanın doğrusunu yapmış! Ey zır cahil, umarım sanada o teyyareyi yere tek dikme üzerine vuranada birdaha teyyare falan emanet etmezler. Fizik kanunu!!!! Uçağı tek dikme üzerine vurup yere oturtursan acaba ne olur...biraz düşün bakalım!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Öncelikle ACT Havayolları ve Türkiye Sivil Havacılık çalışanlarına geçmiş olsun.Böylesine bir olaydan hiç can kaybı ve yaralanma olmaması bir mucize.Airport haber e teşekkürler bizler için önemli bir bilgi kaynağı.Ancak Sefa Bey bazen kendi bilgi ve deneyimlerini aşan yorumlarda bulununca çokta profesyonel olmayan görüntüler ortaya çıkıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000