09 Mayıs 2008, Cuma 18:46:42

ACT uçağı felaket bölgesinden döndü

Myanmar’da meydana gelen kasırga felaketiyle 100 bin kişinin öldüğü bölgeye Birleşmiş Milletlerin ilk yardım malzemelerini götüren ACT Havayolları’nın uçağı bugün İstanbul’a döndü. Uçağın kaptan pilotu Atilla Türken, alanda çok iyi karşılandıklarını söyledi.

Binlerce kişinin hayatını kaybedip, yüz binlerce kişinin de evsiz kaldığı Asya ülkesi Myanmar'ı vuran Nargis kasırgasının yarattığı felaketin yaraları sarılmaya başlandı. Askeri cunta yönetimindeki ülkenin uluslararası yardım çağrılarını kabul edilmesinin ardından dün ACT Havayolları’na ait A300 tipi kargo uçağı Birleşmiş Milletlere ait ilk yardım malzemesini bölgeye ulaştırdı.

Birleşmiş Milletlere tarafından gönderilen 27 tonluk ilk yardım malzemesini İtalya’nın Brindisi Havaalanı’ndan aldıktan sonra İstanbul aktarmalı olarak 13 saatlik bir uçuşun ardından bölgeye ulaştıran ACT Havayolları’nın A300 tipi kargo uçağı ve beş kişilik mürettebat bugün İstanbul’a döndü.

Dün yerel saatle sabah 09:35’te Myanmar’a indiklerini belirten Kaptan Pilot Atilla Türken, inişe geçtikleri sırada felaketin boyutlarını gördüklerini belirterek, “Biz meydandan dışarı çıkamadık. Ancak çok su birikintisi olduğunu ve bazı binaların çatılarının olmadığını gördük. İnsanlar gerçekten çok zor durumda” dedi.

ACT - Myanmar

Myanmar’ın uluslararası yardım çağrılarına cevap vermesinin arından bölgeye inen ilk yardım uçağı olduklarını belirten Kaptan Pilot Türken, kendilerinden sonra Hindistan ve Tayland’a ait askeri yardım Cem İpekuçaklarının ülkeye ulaştığını söyledi. Türken, uçaktaki malzemelerin indirilmesi sırasında gerekli teknik ekipmanların olmasından dolayı, malzemelerin askerler tarafından konteynırların parçalanması sonucu insan gücüyle uçaktan indirildiğini söyledi.

“Büyük balık küçük balığı yutar devri bitti”

ACT Havayolları Genel Müdürü Cem İpek de gelen uçağı karşılayanlar arasındaydı. İpek operasyon hakkında kısa bilgiler verirken, “Artık büyük balık küçük balığı yutar devri bitti. Biz istenilen yardıma en kısa sürede yanıt veren havayolu olduk ve ilk yardımı ulaştıran havayolu olma şansını yakaladık. Operasyonlarımızı en hızlı ve en güvenilir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra hızlı balık devri başladı” dedi.

ACT uçağı felaket bölgesinden döndü

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000