12 Mayıs 2022, Perşembe 09:08:45

ACT Airlines Kazasıyla İlgili Araştırma Komisyonu Kuruldu

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te 5 yıl önce düşen Türk kargo uçağıyla ilgili araştırma komisyonunun kurulduğu bildirildi.
  • Acele etmesinler arkeologlar cozerdi olayi...
  • Herkes herşeyi biliyor ama nedense hiçbirşey olmuyor. Havacılıkta kurallar kan ile yazılır doğru ama bu adamlar vampir gibi kan akıtıyor. Hiçbirşey değişmiyor!!!

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te 5 yıl önce düşen Türk kargo uçağıyla ilgili araştırma komisyonunun kurulduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un, Bişkek'te 16 Ocak 2017 tarihinde meydana gelen Boeing-747 tipi kargo uçak kazasının nedenlerini ve şartlarını araştırmak üzere sivil araştırma komisyonu kurduğu belirtildi.

Açıklamada, Devletlerarası Havacılık Komitesi'nin (IAC), kargo uçak kazasının pilotaj hatasından kaynaklandığını üç yıl aradan sonra Şubat 2020'de duyurduğu anımsatıldı.

Uçak kazasında gerçekten kimin suçlu olduğu, kargonun kime ait olduğu ve kazazede aileler için toplanan paranın nasıl dağıtıldığı konusunda toplumda hala soruların bulunduğuna işaret edildi.

Almambet Şıkmamatov'un başkanlığında kurulan 17 kişilik sivil araştırma komisyonun 1 Kasım 2022'ye kadar uçak kazasına ilişkin raporu kamuoyuna açıklaması gerektiği belirtildi.

Hong Kong-Bişkek-İstanbul seferini yapan ACT Airlines şirketine ait Boeing 747–412F tipi TC-MCL kuyruk tescilli kargo uçağı yakıt ikmali için inişe geçtiği sırada Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Uluslararası Manas Havalimanı yakınlarındaki Daça-Su yerleşimindeki evlerin üzerine düşmüştü.

Uçak kazasında, 4'ü uçak mürettebatı ve 35 kişi yaşamını yitirmişti.

ACT Airlines Kazasıyla İlgili Araştırma Komisyonu Kuruldu

Yorumlar

Acele etmesinler ya ~ 2 yıl önce
Acele etmesinler arkeologlar cozerdi olayi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
By Bilen ~ 2 yıl önce
Herkes herşeyi biliyor ama nedense hiçbirşey olmuyor. Havacılıkta kurallar kan ile yazılır doğru ama bu adamlar vampir gibi kan akıtıyor. Hiçbirşey değişmiyor!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dur tahmin edeyim ~ 2 yıl önce
ACT’dan ayrılmış, ayrıldığına pişman olmuş veya işten atılmış birisin.
Yanlış tahmin… ~ 2 yıl önce
Bunun bilmek için ACT de çalışmaya gerek yok ki, herşey ortada, bakınız World Focus, ama senin hala ACT de çalışıp kafasını kuma gömen biri olduğun konusunda tahmin yapmaya gerek bile yok, menfaatlerine dokunduğu açıkça ortada, zira onlardan biriside sensin!!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000