15 Haziran 2019, Cumartesi 09:44:02

Acil inişten önce uçağa yıldırım çarpmış

Rusya'da 5 Mayıs’ta 41 kişinin hayatını kaybettiği ülkenin milli havayolu Aeroflot'un filosunda yer alan Sukhoi Superjet 100 model bölgesel yolcu uçağının pistte neden alev aldığına dair araştırmanın ilk sonuçları ortaya çıktı.
  • Uçağa yıldırım çarpmış ve otomatik iniş sistemi arızılanmış. Pilotlar manuel inişi bilmediklerinden sert iniş yapıldı ve uçakta yangın çıktı.bu uçaklar rusya içinde uçan uçaklar.Aeroflot gibi bir firmanın böyle sorumsuzca operasyon yapması akıl alır gibi değil.
  • Yıldırım çarpmadı CİN çarptı. Hatta ben nas felak âyetel kursi okudum.

Rusya'da 5 Mayıs’ta 41 kişinin hayatını kaybettiği ülkenin milli havayolu Aeroflot'un filosunda yer alan Sukhoi Superjet 100 model bölgesel yolcu uçağının pistte neden alev aldığına dair araştırmanın ilk sonuçları ortaya çıktı. Buna göre acil iniş yapmadan kısa süre sonra uçağa yıldırım çarptığı anlaşıldı. Araştırmayı yapan müfettişler uçağın inişe çok hızlı yaklaştığını ve yük olarak fazla ağır olduğunu da bildirdi.

Uçağın acil iniş bildirmesi sonrası pistte alev alması sebebiyle ikisi çocuk birisi mürettebat olmak üzere en az 41 kişi yaşamını yitirirken 37 kişi kazadan sağ kurtulmuştu.

Superjet, Sovyetler Birliği’nden yıkılmasından sonra Rusya’da yapılan ilk yolcu uçağı olduğundan soruşturma yakından takip ediliyor. Olayı soruşturan uzmanlar düşme sebebini açıklamadı ancak ortaya çıkan detaylara göre uçağa yıldırım çarptı. Olay, 9 yıldan bu yana hizmet veren Superjet’in ikinci ölümcül kazası olarak kayıtlara geçti. Uzmanlar nihai rapor için daha fazla araştırmaya ve zamana ihtiyaçları olduğunu bildirdi.

Uzmanlar uçağın fazla ağırlık taşıdığını, inişe çok hızlı yaklaştığını ve inişe doğru uçağın bazen düzensiz hareketler yaptığını da tespit etti.

Sheremetyevo Havaalanı'ndan kalkışından kısa süre sonra pilotlar acil iniş talebinde bulunmuş ve kule ile arasındaki iletişimi kopmuştu. Kokpit ekibinin transponder kodu kullanarak acil iniş isteğini bildirmişti.

Bazı kaynaklar uçağın alev aldıktan sonra piste indiğini söylese de Rusya Haber Ajansı Interfax uçağın sert bir iniş sonrası yanmaya başladığını açıkladı. Pilotların uçağın dolu tankını boşaltmaya vakti olmadığı ve havada infilak etmesinden korktukları için acil iniş yaptıkları belirtiyor. (Euronews)

Acil inişten önce uçağa yıldırım çarpmış

Yorumlar

A320 ~ 5 yıl önce
Uçağa yıldırım çarpmış ve otomatik iniş sistemi arızılanmış. Pilotlar manuel inişi bilmediklerinden sert iniş yapıldı ve uçakta yangın çıktı.bu uçaklar rusya içinde uçan uçaklar.Aeroflot gibi bir firmanın böyle sorumsuzca operasyon yapması akıl alır gibi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duvar ahmet ~ 5 yıl önce
Yıldırım çarpmadı CİN çarptı. Hatta ben nas felak âyetel kursi okudum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duvarcı ~ 5 yıl önce
Ne gereksiz bir yorum

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000