13 Ağustos 2016, Cumartesi 10:03:08

Acil iniş yapan helikopteri benzinliğe ittiler

Balkan ülkelerinden Slovakya'da sıradışı bir acil iniş gerçekleştirildi. Havada yakıtı biten helikopter, benzin istasyonuna iniş yaptı.
  • Shell'in viral reklamından başka birşey değil.
  • Levent hocam helikopterlerde gücü itki yerine şafta aktaran turboshaft tipi türbin motorlar bulunur, yazım hatası yaptınız gibi geldi bana. Ayrıca dediğiniz gibi R44'te ise Lycoming 540 serisi pistonlu motor var.
  • Helikopterlerde, genellikle karosen yakıtı ile çalışan ''turbo prop'' dediğimiz motor sistemi vardır, bu, jet motoru sistemine benzer, fakat havayı emdikten sonra oksijenle yakıp, arka taraftan basınçlı bir şekilde dışarı vererek tepki ile ileri itiş gücü vermek yerine, farklı olarak, bu gücü döner kanatlara ve kuyruk rotoruna verip onların dönüşünü sağlar. Bunun dışında, daha az sayıda, helikopter eğitimleri için kullanılan, bazı küçük helikopterler (Aluette, yukarıda resimdeki Robinson 44 gibi..) ve ev yapımı helikopterler, bildiğimiz küçük pistonlu motorlara sahiptir, bunlar 95 oktanlık kurşunsuz yakıtlarla da çalışabilirler.
  • Benzini Shell'den, aklı kelden alacaksın ilkesini düstur tutmuş pilotumuz. Sahi, o pompalardaki yakıtlar, helikopterlere uyuyor mu? Uçaklarda karosen kullanılıyor da helikopterlerin yakıt türü nedir acaba? Bilen varsa ve cevaplarsa memnun olurum.
  • 95 oktan
  • En lerden gidersek piyasadaki en uyduruk tiptir yukarida gorunen, ama en cok reklam verende yine aynisi
  • Bahsi geçen ülke Balkan ülkesi değil. Slovakya balkanların bir hayli kuzeyinde yer almakta. Bilginize.
  • helikopterin kokeni sivil mi askeri mi?bunu arastirmak lazim.. sivil pilotlarin ne halde olduklarini turkiyede biz asker kokenli pilotlar biliyoruz rezilliklerini.
  • Slovakya Balkan ulkesi degildir, ancak Slovenya bir Balkan ulkesidir. Adi gecen ulke Slovenya olmasin sakin? Haberin kaynagini tekrar bir kontrol edin.
  • shell'in viral reklamı !

Balkan ülkelerinden Slovakya'da sıradışı bir acil iniş gerçekleştirildi. Havada yakıtı biten helikopter, benzin istasyonuna iniş yaptı.

Helikopter çevredekilerin şaşkın bakışları arasında, benzin istasyonu yakınına indi. Yine çevredekilerin yardımıyla benzin pompalarının yanına itilen Robinson R44 Raven I tipi helikopter, yakıt ikmali yaptıktan sonra tekrar havalandı.

Yetkililer, acil durum olması sebebiyle inişe izin verildiğini belirtti. Sanılanın aksine, havada yakıtı biten helikopterler, "otorotasyon" tekniği ile güvenli bir şekilde iniş gerçekleştirebiliyor.







Acil iniş yapan helikopteri benzinliğe ittiler

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Viral ~ 8 yıl önce
Shell'in viral reklamından başka birşey değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helikopterci ~ 8 yıl önce
Levent hocam helikopterlerde gücü itki yerine şafta aktaran turboshaft tipi türbin motorlar bulunur, yazım hatası yaptınız gibi geldi bana. Ayrıca dediğiniz gibi R44'te ise Lycoming 540 serisi pistonlu motor var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Levent BOYLU ~ 8 yıl önce
Helikopterlerde, genellikle karosen yakıtı ile çalışan ''turbo prop'' dediğimiz motor sistemi vardır, bu, jet motoru sistemine benzer, fakat havayı emdikten sonra oksijenle yakıp, arka taraftan basınçlı bir şekilde dışarı vererek tepki ile ileri itiş gücü vermek yerine, farklı olarak, bu gücü döner kanatlara ve kuyruk rotoruna verip onların dönüşünü sağlar. Bunun dışında, daha az sayıda, helikopter eğitimleri için kullanılan, bazı küçük helikopterler (Aluette, yukarıda resimdeki Robinson 44 gibi..) ve ev yapımı helikopterler, bildiğimiz küçük pistonlu motorlara sahiptir, bunlar 95 oktanlık kurşunsuz yakıtlarla da çalışabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanal Havacı ~ 8 yıl önce
Benzini Shell'den, aklı kelden alacaksın ilkesini düstur tutmuş pilotumuz. Sahi, o pompalardaki yakıtlar, helikopterlere uyuyor mu? Uçaklarda karosen kullanılıyor da helikopterlerin yakıt türü nedir acaba? Bilen varsa ve cevaplarsa memnun olurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 8 yıl önce
sende o akıllı olan kelden alaydın ya bu yakıt türü bilgisini :) motor türüne göre değişiklik gösteriyor.
sss ~ 8 yıl önce
95 oktan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En ~ 8 yıl önce
En lerden gidersek piyasadaki en uyduruk tiptir yukarida gorunen, ama en cok reklam verende yine aynisi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Slovensko Republika ~ 8 yıl önce
Bahsi geçen ülke Balkan ülkesi değil. Slovakya balkanların bir hayli kuzeyinde yer almakta. Bilginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
koken ~ 8 yıl önce
helikopterin kokeni sivil mi askeri mi?bunu arastirmak lazim.. sivil pilotlarin ne halde olduklarini turkiyede biz asker kokenli pilotlar biliyoruz rezilliklerini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asker ~ 8 yıl önce
Askerler once bi ingilizce ogrensin sonra azicik genel kultur falan ogrensinde oyle konusalim yoksa hic cekilmiyorsunuz be.
komikaze ~ 8 yıl önce
hala askerim diyebiliyorsun yani..... Sivillere dil uzatma. Git devrelerinle kumda cemaatcilik oyna
Balkan ~ 8 yıl önce
Slovakya Balkan ulkesi degildir, ancak Slovenya bir Balkan ulkesidir. Adi gecen ulke Slovenya olmasin sakin? Haberin kaynagini tekrar bir kontrol edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reklam ~ 8 yıl önce
shell'in viral reklamı !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000