28 Haziran 2009, Pazar 13:30:18

Açık tehdit: "Uçaklarını düşürürüm!"

Kuzey Kore, Japon keşif uçaklarının ülkenin füze fırlatma rampası yakınına kadar geldiğini, ancak bundan sonra hava sahasını ihlal eden Japon uçaklarının düşürüleceği uyarısında bulundu.
  • Kardeşçe yaşamak varken, enrji, para, toprak vs. şeyleri paylaşamamak... sonuç ölüm, kan, açlık, acı, daha neler neler. Habil ile Kabil'den beri böyle. Bundan sonra da böyle olmayacağını hiç kimse garanti edemez.

Ülkenin resmi haber ajansının haberine göre, Hava Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, Japonya'ya ait Awacs olarak da bilinen bir E-767 gözetleme uçağının geçen çarşamba ve perşembe günü hava sahasını ihlal ederek, kuzeydoğudaki sahil kesiminde Musudanri füze rampası yakınlarında keşif amaçlı uçuş yaptığı ifade edildi. Açıklamada, “bundan sonra Japonya'nın bu tür saldırganca tutumuna müsamaha edilmeyeceği ve hava sahasının milimetrenin binde biri kadar ihlal eden uçağın acımasızca düşürüleceğini” bildirdi.

Pyongyang yönetimi tarafından daha önce yapılan açıklamada, ülkenin doğu sahillerinin 25 Haziran-10 Temmuz arasında deniz trafiğine kapalı olduğu bildirilmiş, bu da BM kararlarına aykırı olarak kısa veya uzan menzilli füze denemeleri yapılacağı endişesine yol açmıştı.

Kuzey Kore ile ilgili bilgi toplamada, uçakların düzenli olarak kullanıldığını teyit eden Japonya Savunma Bakanlığı yetkilileri, söz konusu uçak ve gözetlenen bölge ile ilgili yorumda bulunmadı.

Açık tehdit: "Uçaklarını düşürürüm!"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Kardeşçe yaşamak varken, enrji, para, toprak vs. şeyleri paylaşamamak... sonuç ölüm, kan, açlık, acı, daha neler neler. Habil ile Kabil'den beri böyle. Bundan sonra da böyle olmayacağını hiç kimse garanti edemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000