12 Ağustos 2009, Çarşamba 12:50:59

ACI EUROPE’dan “Engelsiz” Havaalanı Projesine övgü...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün, kısa süre önce başlattığı “Engelsiz” Havaalanı projesine Uluslararası Havaalanları Konseyi-Avrupa (ACI EUROPE)’dan övgü mesajı geldi.

Projenin hayata geçirilmesinin ardından Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru tarafından gönderilen, Türkiye’de “Engelsiz” Havaalanı projesinin başlatıldığı bilgisini içeren mektuba, Uluslararası Havaalanları Konseyi-Avrupa Genel Müdürü Olivier Jankovec’ten teşekkür mesajı gönderildi.

Engelli ve hareketleri kısıtlı yolcuların havayolu ile seyahatlerinde ayrım yapılmaksızın muamele görmelerini sağlayacak enstrümanlara sahip havaalanlarını amaçlayan projeler konusunda Uluslararası Havaalanları Konseyi-Avrupa olarak kendilerinin de son 3 yıldır çok aktif bir şekilde faaliyet gösterdiklerini belirten Jankovec, AB içersinde yer alan havaalanlarına bu konuda refakat ettiklerini belirtti.

Avrupa Komisyonu ve Avrupa Engelli Forumu ile havaalanlarında engelli ve hareketleri kısıtlı yolculara gerekli yardımın sağlandığı ve kendi hakları konusunda bilgilendirildiklerini temin etmek için çok yakın bir çalışma içersinde bulunduklarının altını çizen Jankovec, yapmış oldukları düzenlemelerin Türkiye’de uygulanması zorunluluğu olmadığını bilmelerine rağmen Türk otoritesince aranan hedefin kendi hedefleri ile birbirine yakın olduğunu, bununda “engelli ve hareketleri kısıtlı yolculara en iyi muamelenin sağlanması” olduğunu vurguladı.

Gönderdiği mektuba kendi çalışmalarının bir kopyasını da ekleyen Genel Müdür Jankovec ayrıca, mektubunda “Engelsiz” Havaalanı projesiyle ilgili olası bütün takip bilgilerini almaktan büyük memnuniyet duyacağını belirterek: “ Böyle bir bilgi değişiminin ilişkilerimizi güçlendireceğine eminim ve daha sonra ihtiyaç duyulacak herhangi bir bilgi için size hizmet etmekten memnuniyet duyacağım.” ifadelerine yer verdi.

ACI EUROPE’dan “Engelsiz” Havaalanı Projesine övgü...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000