10 Nisan 2010, Cumartesi 07:49:48

Acente cirolarında ciddi artış yaşandı

Avrupa’nın seyahat sektöründeki lokomotif ülkesi Almanya’daki seyahat acentelerinin cirolarının yüzde 12 arttığı belirlendi.
  • Artsa ne olacak servis bedelleri nerdeyse sıfırlanacak kimi acentalar yüksek ciro masa altı teşvik için servis bedeli almıyor.ayırca bazı havayolları internet sitelerinden ya servis almıyor ya da 5$ gibi çok cüzzi rakamlarda servis alıyor.acentacılık ilerki yıllarda daha zor olacak

Tats adlı araştırma kuruluşunun verilerine göre turistik seyahat ürünlerinden elde edilen ciro yüzde 9,6 oranında artarken havayolu seyahatlerindeki ciro artışı ise yüzde 15,8 seviyesinde gerçekleşti. Artışlarda Paskalya tatilinin de etkisi olduğu belirtiliyor.

Türkiye’nin en fazla turist aldığı ülke olan Almanya’da seyahat ürünlerinin satışındaki yükseliş eğilimi sürüyor. Tats adlı araştırma kuruluşunun Almanya genelinde 2.500 acentenin satış rakamları üzerinden her ay gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Almanya genelinde seyahat acentelerinin mart ayı ciroları, geçen yılın aynı dönemine kıyasla ortalama yüzde 12 oranında arttı.

Tats verilerine göre, ortalama ciro artışı yüzde 12 olurken, havayolu havayolu seyahatlerindeki ciro artışı ise yüzde 15,8 seviyesinde, turistik seyahat ürünlerinin satışından elde edilen cirodaki artış ise yüzde 9,6 seviyesinde gerçekleşti. Servis ücretlerinden elde edilen ciroda yüzde 5,3 oranında, satılan bilet sayısında ise yüzde 20,6 oranında artış kaydedildi.

Bu sonuçlara göre, rezervasyon oranı da geçen aya göre yüzde 0,7 oranında artış gösterdi. Rezervasyon oranlarında yıl bazında ise yüzde 1’lik bir iyileşme kaydedilmesine karşın, rezervasyonlar yıl bazında eksili hanelerden kurtulamadı. Şubat 2010’da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 oranında ekside olan rezervasyonlar, Mart 2010’da yüzde 1 iyileşerek yüzde 2,4 eksi seviyesinde gerçekleşti. 

Bu sonuçlarda özellikle Paskalya tatilinin büyük etkisi olduğu ifade ediliyor. Ancak Paskalya tatilinin acente satışları üzerindeki olumlu etkisinin asıl nisan ayında görüleceği belirtiliyor.

Acente cirolarında ciddi artış yaşandı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Artsa ne olacak servis bedelleri nerdeyse sıfırlanacak kimi acentalar yüksek ciro masa altı teşvik için servis bedeli almıyor.ayırca bazı havayolları internet sitelerinden ya servis almıyor ya da 5$ gibi çok cüzzi rakamlarda servis alıyor.acentacılık ilerki yıllarda daha zor olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000