08 Ekim 2013, Salı 07:41:22

ABU DHABI HAVALİMANI İÇİN KREDİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Türk mühendisliğini dünyaya ihraç eden ANEL, 8. uluslararası havalimanı projesi için Mashreq Bank ile el sıkıştı.

Mashreq Bank tarafından Anel’e sağlanan 106 milyon dolar tutarındaki finansman paketinin imza töreni, Anel Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan ve Mashreq Bank yetkililerinin katılımıyla Dubai’de gerçekleşti.

Elektrik altyapısı Türk mühendislik şirketi Anel tarafından gerçekleştirilen ve yakın zamanda hizmete açılması beklenen Katar Yeni Doha Uluslararası Havalimanı da geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı.

2013 yılında üstlendiği ve devam etmekte olan projeleriyle birlikte iş hacmi yaklaşık 1,2 Milyar Doları bulan Anel Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan gerek Türkiye’de gerekse yurtdışında aldıkları büyük ölçekli işlerle, şirketin ekonomik varlığını arttırmaya devam ettiklerini belirtti.

Bülent Batukan; “Biz Anel olarak 27 yıldır, büyük ölçekli konut projelerinden, hastanelere; teknoloji merkezlerinden, uluslararası havalimanlarına kadar her biri ayrı mühendislik yetkinliği gerektiren birçok projeye imza attık. Yüksek mühendislik kalitesi ile tamamladığımız nitelikli projeler önemli bir elektromekanik taahhüt oyuncusu olarak yurtiçinde ve yurtdışında tercih edilirliğimizi sağlıyor. Yürütmekte olduğumuz projelerin %80’e yakınını daha önce çalıştığımız müşterilerimizden aldığımız işler oluşturuyor. Bu durum hizmet kalitesindeki iddiamızı destekliyor. Anel Elektrik olarak 2012 yılında imzalamış olduğumuz 471mn usd tutarındaki yeni proje kontratları ile  2016 yılı sonuna kadar yaklaşık 600 mn usd büyüklüğündeki backlog seviyelerine ulaştık. Elektrik altyapı işlerini aldığımız Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı, Abu Dhabi’nin ticari ve turistik büyümesini sürdürebilmek için Emirlik çapında bir stratejinin sonucu. Önümüzdeki yıllarda artacağı beklenen talebi dünya standartlarında servis kalitesi ile karşılayabilmek amacı ile oluşmuş bu proje aynı zamanda Abu Dhabi Hükümeti’nin 2030 planının bir parçası. Yıllık 27 milyon yolcu kapasiteli bu yeni terminal binası, 703,000 metrekarelik büyüklüğü ile kilometrelerce uzaklıktan bile görülebilecek ve bölgedeki en etkileyici mimari yapılardan biri olacak.” dedi. 

Türk mühendisliğini dünyaya ihraç ettiklerinin altını çizen Batukan sözlerine şöyle devam etti: “Biz bir Türk firması olarak uluslararası alanda dahil olduğumuz başarılı projelerde ülkemiz adına çok büyük gurur duyuyoruz. Dünya standartlarında servis kalitesi taahhüdü ile başlanan Abu Dhabi Uluslararası Havalimanı projesini de yine Anel’e yakışır şekilde tamamlayacağız.” 

ABU DHABI HAVALİMANI İÇİN KREDİ ANLAŞMASI İMZALANDI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000