13 Nisan 2022, Çarşamba 09:53:11

AB'nin Rus havayolu şirketleriyle ilgili kararına yanıt geldi

Rosaviatsiya, Avrupa Birliği’nin Rus havayolu şirketlerini ‘kara listeye’ dahil etme kararının uçuş güvenliğini etkilemeyeceğini belirtti.
  • O zaman eyyy Rusya sanada sormazlar mı, tüm uluslararası antlaşmaları hiçe sayarak neden Ukrayna’ya saldırdın diye? Eğer antlaşmalara uyacak birisi varsa o da Rusya nın ta kendisi en başta. Maalesef iki taraflı pis bir siyasi oyunla halklar birbirine düşürülüyor, binlerce masum çocuklar en başta olmak üzere insanlar öldürülüyor. Ne uğruna ha? Anlamak çok şu insan denen mahlukatı.

Rusya Sivil Havacılık Kurumu (Rosaviatsiya), Avrupa Birliği’nin (AB) Rus havayolu şirketlerini ‘kara listeye’ dahil etme kararının uçuş güvenliğini etkilemeyeceğini belirtti.

Avrupa Komisyonu’nun Rus havayolu şirketlerini AB‘nin kara listesine dahil etme kararının ardından Rusya Sivil Havacılık Kurumu, bu kararın uçuş güvenliğini etkilemeyeceğini ve karşılık verileceğini açıkladı.

Rosaviatsiya’nın açıklamasında, “Avrupa Komisyonu’nun Rus havayolu şirketlerini AB’nin ‘kara listesine’ dahil etme kararı, taşıyıcılarımızın uçuş güvenliğini etkilemeyecek. Rusya Federal Hava Ulaşımı Ajansı tarafından sertifikalandırılan Rus havayolu şirketlerini AB’nin ‘kara listesine’ dahil etme kararı, uygulanan ayrımcılık politikasının ve uluslararası sivil havacılık hukuk hükümlerine yönelik ihlalin delili. Bu kaçınılmaz olarak Rusya Havacılık Kurumu’nun AB üyesi ülkelerin havayolu şirketlerine yönelik misillemesine yol açacak”  ifadeleri kullanıldı.

Sputnik’te yer alan haberde, AB’nin bu kararının, Chicago Sözleşmesi ve ikili anlaşmaların hükümlerini ihlal eden tek taraflı ve hasımca tedbirler politikasının devam ettiğini gösterdiği ve Avrupa’nın Rusya’ya yönelik ‘havacılık ablukasını’ güçlendirme niyetini doğruladığı kaydedildi.

AB'nin Rus havayolu şirketleriyle ilgili kararına yanıt geldi

Yorumlar

Kot787 ~ 2 yıl önce
O zaman eyyy Rusya sanada sormazlar mı, tüm uluslararası antlaşmaları hiçe sayarak neden Ukrayna’ya saldırdın diye? Eğer antlaşmalara uyacak birisi varsa o da Rusya nın ta kendisi en başta. Maalesef iki taraflı pis bir siyasi oyunla halklar birbirine düşürülüyor, binlerce masum çocuklar en başta olmak üzere insanlar öldürülüyor. Ne uğruna ha? Anlamak çok şu insan denen mahlukatı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000