06 Nisan 2022, Çarşamba 14:56:22

Abdulkadir Karaduman'dan soru önergesi; Staj sorunu Meclis gündeminde

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.
  • Üniversite ve Yüksek Okul öğrencilerine/mevzunlarına Staj imkanı tanırken Lise öğrencilerini/mevzunları unutmayın.
  • 2, 3, 5, 6 ve 7. soruların bakanlıkla ilgisi yok. 1. soru: problem yoktur 4. soru: hayır Saygılarımla.
  • Sayin vekilim Çok güzel sorular sormusunuz ama bunlar bildiğini okur hak hukuk adalet yok . Yani işiniz işmiz çok zor . Tek adaleti var bunların oda Torpil .

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

Verilen soru önergesinde Sivil Havacılık alanında Yüseköğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilerin yaşadığı staj sorununa vurgu yapılarak, uygulamadan kaldırılan genelgeye atıfta bulunuldu.

İşte Karaduman'ın sorduğu sorular:

Aşağıdaki sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu tarafındanAnayasanın 98’inci ve İçtüzüğün 96 ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 

Sivil havacılık alanında yükseköğretim düzeyinde eğitim alan öğrencilerin, eğitim müfredatlarında zorunlu staj uygulaması bulunmaktadır. Bakanlığınıza bağlı kuruluşlardan olan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü 2014'te yayınladığı SDED 2014.1 genelgesiyle staj koordinasyonunu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yapacağını bildirmiştir.

Bu genelge 2015'te revize edilmiş fakat staj yapması gereken öğrenci sayısının artmasıyla staj imkânlarının yetersiz kalması ve böylece YÖK'ün stajları zorunlu olmaktan çıkarması sonucu 2018'de genelgenin iptali duyurulmuştur. Fakat genelge iptalinin 2018'de duyurulmasına rağmen THY Technic ve THY A.O şirketleri halen stajyer teminini iptal edilen bu genelgenin ışığında SHGM aracılığıyla yapacaklarını ve bireysel staj başvurularını dikkate almayacaklarını öne sürmektedir.

Staj problemi yaşayan öğrencilerden tarafıma gelen mesajlara göre THY Technic ve THY A.O şirketlerinin iptal edilen genelgeye göre hareket etmesi ve YÖK tarafından staj zorunluluğunu kaldırmış olsa da okulların zorunlu yaz stajı istemesinden dolayı staj arayışındaki yüzlerce Havacılık Elektrik-Elektroniği ve Uçak GövdeMotor Bakım öğrencisi mağduriyet yaşamaktadır.

Bu bağlamda;

1. Bakanlığınızın aldığı kararları bilinmesi ve uygulanması açısından ilgili ve ilişkili kurumlarla koordinasyon problemi mi yaşamaktadır? İptal edilen genelge hakkında YÖK gibi ilgili kurumlarla istişare edilmiş midir?

2. Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Yükseköğretim Kurulu stajların zorunluluğunun kaldırıldığını açıkladığı halde niçin Havacılık ve Uzay
Bilimleri Fakültelerinin mezuniyet şartlarında 24 günlük zorunlu yaz stajı bulunmaktadır?

3. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü THY Technic ve THY A.O. şirketlerine stajyer koordinasyonunu durduğunu bildirmiş midir? Eğer bildirmişse neden bu şirketler
resmi internet sayfaları ve İnsan Kaynakları personeli yardımı ile staj arayan öğrencilere sadece Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü aracılığıyla stajyer alacaklarını
iletmeye devam etmektedir?

4. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu mağduriyeti gidermek amacıyla stajyer koordinasyonu uygulamasına devam edecek midir?

5. Zorunlu stajı yapamayan öğrenci mezun olamamaktadır. Bu problemi nasıl gidereceksiniz, bununla ilgili bir yol haritanız var mıdır?

6. Öğrencilerin staj mağduriyeti, staj yapmak isteyen öğrencilerin fazlalığından mı yoksa staj yapacak kurumların azlığından mı kaynaklanmaktadır?

7. Üniversitelerde havacılık alanında yeni bölüm, fakülte ve program açılması bir program dahilinde olacak mıdır?

Abdulkadir KARADUMAN
Konya Milletvekili

Abdulkadir Karaduman'dan soru önergesi; Staj sorunu Meclis gündeminde

Yorumlar

Uçuş Ekibi ~ 2 yıl önce
Üniversite ve Yüksek Okul öğrencilerine/mevzunlarına Staj imkanı tanırken Lise öğrencilerini/mevzunları unutmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş Sorular ~ 2 yıl önce
2, 3, 5, 6 ve 7. soruların bakanlıkla ilgisi yok. 1. soru: problem yoktur 4. soru: hayır Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çekmiyor ~ 2 yıl önce
telefon galiba. kısa yanıt verilmiş.
Sendikaci- Haranli ~ 2 yıl önce
Sayin vekilim Çok güzel sorular sormusunuz ama bunlar bildiğini okur hak hukuk adalet yok . Yani işiniz işmiz çok zor . Tek adaleti var bunların oda Torpil .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000