25 Kasım 2021, Perşembe
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • biz bittik, umarım “siz” de bitersiniz ... her gün borcum bir aylık maaşım kadar artıyor. artık psikolojik ve maddi olarak katlanilacak bi tarafı kalmadı bu ısın. insaları mahvettiniz, herkesi zorluğa, mutsuzluğa ve depresyona ittiniz . Allah’tan dileğim, zalimler de gun yüzü görmesin, bize ettiklerinin karşılığını bulsun!
  • Kimin kudurdugu belli apple ve thy karsilastirmasini yapan insani savunan birine cevap vermem ama sanada yaziyim. Trol veya yonetici degilim. Yolcuyum siradan thy tanidigim kimse yok hatta inanmaazsiniz ilkey beyle kafayi bozmussunuz cunku he bu arada Reklam markaya deger katmak marka farkındaligi yaratmak kurumsal olarak izlenim imaj ve itibar olusturulmasina yardimci olmak adina kullanilabilir. Millward Brown calismalarini takip etmenizi oneririm yararli olucaktir mutlaka tesekkurler
  • Bu arada sirket calisani falan degilim fazlaca ucan yolcuyum sahibim falan yok yani :) sizin ahlakiniz oyle bozulmus o kadar sizofrene baglamissiniz herkesi kendiniz gibi zannediyosunuz kisi kendinden bilirmis isi burada soytarilik yapacagina isine bak haddini bil tasmani fazla uzatmislar senin saygisiz kopek kim belli maman azalmis senin bu kadar sinire gerek yok :)
  • Ellerinde yeterince kaptan yok, 5 gün geçti daha uçuş programını çıkaramadılar. Ki low seasondayız. Kimse istifa etmese bile bunlar bu kafayla kaptan upgradelerini de sezona yetiştiremezler. Alım açsa maaşları artırmak zorunda, şapa oturdular daha şimdiden. Önümüzdeki Tiste kucaklarindaki sendika ile pazar mesailerini komple kaldırmayı planlıyorlardı bakalım şimdi ne olacak. Bu arada flydubai de pilotlarını seçerken özellikle pandemide aktif uçanlara öncelik tanıyacakmış. Yani Ryanair ve THY. Spring is coming, but for TK Winter is coming.
  • Heddflerimin onundeki tek engel bu doviz. 7 oldu bisey demedik 9 oldu vay be baya yukselmis dedik 11 oldu belli olmaz duser dedik 14 oldu yahu 14 . Bu ulke nereeye gidiyor avrupa da hangi ulkenin parasi bu kadar deger kaybetmis ulkemiz resmen afrika ulkesine dondu. Buna isik tutanlari allah islah etsin. Diyecek tek cok sey var ama yapilacak olan sey belli; degisim... hangi anlamda oldugunu herkes cok iyi biliyo .
  • Apple in marka değeri bu şirketi 100 e katlar, ve ben Apple'ın hiç böyle sponsorluklar verdiğini görmedim. Marka değeri sağa sola para saçmalama olmaz. Liyakatli insanları çalıştırmakla artar. cahiller ordusu gibisiniz.
  • Ben bankamatik pilotuyum ucmadan para aliorm. Saka saka ayda 50 bacak ucuyorum :)
  • Bu durumfa belki turkısh kargo baeye satılır ya da ortak yapılır her iki durumda da THY karlı çıkar kasaya para girer
  • tek yol gitmek başka çare yok ...
  • B777 filosunda ucuyorum. 4 aydir her ay ya iznimi almaya calisiyorlar ya da bos gunume ucus vermek icin pazarlik ediyorlar. Ben pilot olarak programimi ucmak istiyorum. Birde bunlarla ugrasiyoruz. Sirketten giden veya baska sebeplerle ucmayan pilotlarin ucanlara yansimasi bu sekilde. Kalanlarada huzur vermezsiniz bu sekilde haberiniz olsun. Acil emekci memnuniyeti lazim. Acil

Dö-viss

Dö İsveççe’de ölmek, viss ise kesin anlamına geliyor. Döviss; kesin ölmek diyebiliriz bu minvalde…

Havacılık hayatı da dövize endeksli. Eğitim masraflarından, simülatör uçuşlarına, bilet ücretlerinden, yakıta kadar her kalemde… Tek ayrı tutulan ise maaşlar. Pilotu, kabin memuru, teknisyeni, yer hizmetleri, harekatçısı, hava trafik kontrolörüne kadar herkes yurt dışındaki mevkidaşlarıyla aynı işi yapıp kat ve kat daha düşük ücret alıyor. Yazıktır!

Ayrıca döviz karşısında öğrenci de yolcu da mağdur. Bir vize ücreti olmuş 80 Euro, yani 1100 TL. Pasaportlara yeni yılda gelecek zammı söylemiyorum bile. Bari TOKİ’ye giden yurt dışı çıkış harçları olmasa! Her çıkışta 50 TL. Gençler artık yurt dışını hayal edemez, vize ücretlerinden, pasaport harçlarından, dövizdeki artıştan da Türk Milleti seyahat edemez oldu.

BAE’DEN YATIRIM 

Türk Hava Yolları’nın içinde bulunduğu Varlık Fonunun da başkanının imzalarıyla BAE ile sözleşmeler imzalandı. Tam da BAE’ye ilk uçuşun 40. Yılında (7 Ocak 1981 İstanbul-Abu Dhabi).  Buna göre Abu Dhabi Kalkınma Holdingi (ADQ), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile imzaladığı iş birliği anlaşması Türkiye’de 3 GW’a kadar olan mevcut ve yeni yenilenebilir projelere yatırımlar da dahil olmak üzere enerji, petrokimya, teknoloji, ulaşım, altyapı, sağlık, finansal hizmetler, gıda ve tarım alanlarında Türkiye’ye doğrudan yatırım ve iş birliklerini kapsıyor.

Ulaşım deyince insanın aklına ilk olarak hiç şüphesiz Türk Hava Yolları geliyor. Kaldı ki üzerine bir de Türk Hava Yolları’nın borsada işlem gören THYAO hisselerinin son zamanlardaki tırmanışı ve Arrowstreet Capital, Limited Partnership tarafından satın alım işlemleri ile pay yüzdesini %5’in üzerine çıkarması bana ACABA MI dedirtti. Neler oluyor?

BOL KESEDEN ATMA ZİYA!!!

Milli Bayrak Taşıyıcı Hava Yolu Şirketimiz Türk Hava Yolları’nda dışarıda işler tam yolunda içeride işler tam bir muamma. Personele gelince kıs, öte yandan dök saç. Audi’ler için ihaleye çık, Tayland güzeline sponsor ol, Arjantin takımına dolarları akıt. Ne güzel dünya.





2019 yılında Arjantin’de River Plate takıma sponsor olan Türk Hava Yolları, Arjantinli Nacho Lotitto’nun tarafıma aktardığı bildirimine göre 3 milyon liradan fazla bonus ödeyecek. 15 milyon doları bulan bu anlaşmanın şirkete katkısı ne oldu? Verin canım River’a… Kim tutar sizi… Uçuyoruz…

İşte anlaşmadaki rakamlar;

Türk Hava Yolları üç yıllığına US$8.400.000 ödeyecek. Ayrıca aşağıdaki kupalar için de ödemeler yapılacak.

  • -US$1.000.000 x Libertadores
  • -US$1.000.000 x Mundial de Clubes
  • -US$500.000 x Sudamericana
  • -US$250.000 x Superliga
  • -US$150.000 x Copa Argentina
  • -US$50.000 x Supercopa Argentina

Sponsorluklar, içerik bedelleri, makam araçları, organizasyonlar için harcanan paralar personelin hak iadelerine harcansaydı eminim ki çalışanlar hem aidiyet duygularını kaybetmeyecek hem de havayolunu zirveye rahatlıkla taşırlardı. Ama olmadı…

ÖVÜNMEK GİBİ OLMASIN DOSTLAR AMA KENDİMİ HIYAR GİBİ HİSSEDİYORUM!

Bu hafta huzurlarınızdan rahmetli, büyük üstat Barış Manço’nun “Cacık” parçasıyla ayrılıyorum. Zeytin suyuna kuru ekmek böyle gelmiş böyle gidecek… Kendimi hıyar gibi hissediyorum… Eminim bu parçayı dinlemeyenleriniz vardır. Sözümüz meclisten dışarı… Sevgiyle, emniyetle kalın.



Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

Dö-viss

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

sağ sandalye ~ 2 yıl önce
biz bittik, umarım “siz” de bitersiniz ... her gün borcum bir aylık maaşım kadar artıyor. artık psikolojik ve maddi olarak katlanilacak bi tarafı kalmadı bu ısın. insaları mahvettiniz, herkesi zorluğa, mutsuzluğa ve depresyona ittiniz . Allah’tan dileğim, zalimler de gun yüzü görmesin, bize ettiklerinin karşılığını bulsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oyleyse ~ 2 yıl önce
Git baska sirkete neden duruyorsun
Bizneyapalım ~ 2 yıl önce
Sen bittiysen biz ne yapalım. 3 yıldır doğru düzgün işe alım yok dışarıdakiler için. Kaç bin kişi birikti. Senin ve şirket için uygunsa iş garantini 140 bin euroya nakit olarak satın almak isterim (evimi ve arabamı satıp). Ödemeyi 10 yılda maaşımdan keserek de alabilirsin. Tercih sizin. Uygun ise mail adresini bırakabilirsen sevinirim. Dışarıda lisanslı insanların neler çektiğinden haberiniz bile yok aç gözlüklülük yapıyorsunuz. Tuzunuz kuru tabi.
Gafil adli yorum sahibine ~ 2 yıl önce
Kimin kudurdugu belli apple ve thy karsilastirmasini yapan insani savunan birine cevap vermem ama sanada yaziyim. Trol veya yonetici degilim. Yolcuyum siradan thy tanidigim kimse yok hatta inanmaazsiniz ilkey beyle kafayi bozmussunuz cunku he bu arada Reklam markaya deger katmak marka farkındaligi yaratmak kurumsal olarak izlenim imaj ve itibar olusturulmasina yardimci olmak adina kullanilabilir. Millward Brown calismalarini takip etmenizi oneririm yararli olucaktir mutlaka tesekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Had bilmek onemli ~ 2 yıl önce
Bu arada sirket calisani falan degilim fazlaca ucan yolcuyum sahibim falan yok yani :) sizin ahlakiniz oyle bozulmus o kadar sizofrene baglamissiniz herkesi kendiniz gibi zannediyosunuz kisi kendinden bilirmis isi burada soytarilik yapacagina isine bak haddini bil tasmani fazla uzatmislar senin saygisiz kopek kim belli maman azalmis senin bu kadar sinire gerek yok :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip sıkıntısı ~ 2 yıl önce
Ellerinde yeterince kaptan yok, 5 gün geçti daha uçuş programını çıkaramadılar. Ki low seasondayız. Kimse istifa etmese bile bunlar bu kafayla kaptan upgradelerini de sezona yetiştiremezler. Alım açsa maaşları artırmak zorunda, şapa oturdular daha şimdiden. Önümüzdeki Tiste kucaklarindaki sendika ile pazar mesailerini komple kaldırmayı planlıyorlardı bakalım şimdi ne olacak. Bu arada flydubai de pilotlarını seçerken özellikle pandemide aktif uçanlara öncelik tanıyacakmış. Yani Ryanair ve THY. Spring is coming, but for TK Winter is coming.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıdemli km6 ~ 2 yıl önce
Bırak kaptanları tüm samimiyetle diyorum ilk fırsatta istifa edip ABD ye şoför olarak gidiyorum bu paralara bu iş yapılmaz ilker efendi de istediğini bulup %35 le ise baslatabilir ...
Ah ah hayallerieim ~ 2 yıl önce
Heddflerimin onundeki tek engel bu doviz. 7 oldu bisey demedik 9 oldu vay be baya yukselmis dedik 11 oldu belli olmaz duser dedik 14 oldu yahu 14 . Bu ulke nereeye gidiyor avrupa da hangi ulkenin parasi bu kadar deger kaybetmis ulkemiz resmen afrika ulkesine dondu. Buna isik tutanlari allah islah etsin. Diyecek tek cok sey var ama yapilacak olan sey belli; degisim... hangi anlamda oldugunu herkes cok iyi biliyo .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Normal ~ 2 yıl önce
7 ve 9 seviyelerindeyken de normal değildi, gideceği yerde çok barizdi. Son 10 yıldaki farkı bir araştırın. Dibe vurana kadar anlamamak için keriz olmak lazım. Uyuyan güzelleri prens nihayet öptü.
Dandiğin biri marka değeri demiş ~ 2 yıl önce
Apple in marka değeri bu şirketi 100 e katlar, ve ben Apple'ın hiç böyle sponsorluklar verdiğini görmedim. Marka değeri sağa sola para saçmalama olmaz. Liyakatli insanları çalıştırmakla artar. cahiller ordusu gibisiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bankamatik 37 efo ~ 2 yıl önce
Ben bankamatik pilotuyum ucmadan para aliorm. Saka saka ayda 50 bacak ucuyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sharklet ~ 2 yıl önce
yahu kime salladığın belli değil ne diyosun sen
Yani ~ 2 yıl önce
Bu durumfa belki turkısh kargo baeye satılır ya da ortak yapılır her iki durumda da THY karlı çıkar kasaya para girer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az bile ~ 2 yıl önce
Her durumda sen ve senin gibi vatandaşlar daha da fakirleşir, her durumda daha sefil bir hayata mahkum olursunuz, her durumda çocuklarınız daha zavallı büyür haydi hayırlısı,lokmalarımızı küçültelim, yollara köprülere bakıp bakıp güZelleşelim.
tk31 ~ 2 yıl önce
tek yol gitmek başka çare yok ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mazlum fo ~ 2 yıl önce
B777 filosunda ucuyorum. 4 aydir her ay ya iznimi almaya calisiyorlar ya da bos gunume ucus vermek icin pazarlik ediyorlar. Ben pilot olarak programimi ucmak istiyorum. Birde bunlarla ugrasiyoruz. Sirketten giden veya baska sebeplerle ucmayan pilotlarin ucanlara yansimasi bu sekilde. Kalanlarada huzur vermezsiniz bu sekilde haberiniz olsun. Acil emekci memnuniyeti lazim. Acil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no subject ~ 2 yıl önce
Ucusu kabul ederim, ama 3 bosun arkasindaki ucusu alip, ucusun arkasindaki 2 gun ile birlestirip, 5 gun blok bos vereceksiniz diye pazarlik yaparken iyiydi ama?
Pazarlık mı ~ 2 yıl önce
Bu bir pazarlık konusu değil. Boş güne uçuş veremez, yayınlanmış yıllık izni değiştiremez. Bunlar hem ftl de hem tis de var. Pazarlığa açtığınız anda kaybettiniz demektir ki öyle olmuş. 1 kez evet demek yeter de artar bile. Ama bu menfaat çıkar ilişkisinin hangi zamanında kimin kazandığı kişilerin derdi. Bütünün derdi olan bunları kabul edip sonrada ahkam kesmeye gelince mangalda kül bırakmayan kaybettikçe daha da kaybedenlerin varlıklarıyla herkese zarar vermeye devam etmeleri.
Aziz ~ 2 yıl önce
Pazarlık sünnettir dostlarım, kendinizi ucuza satmayın!
Boş gün pazarlığı ~ 2 yıl önce
Bu pazarlığa başladığınız saniyede, ne olduğunuzu ortaya koyarsınız. Geriye sadece fiyatınızda anlaşmak kalır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000