18 Mart 2023, Cumartesi 09:47:27

ABD'li şirketlerin zararı her geçen gün artıyor!

Rusya, savaştan dolayı uygulanan ambargolara misilleme olarak hava sahasını kapatmıştı. Rus hava sahasını kullanamayan ABD merkezli şirketlerin bugüne kadar 2 milyar dolara yakın kaybının olduğu ifade ediliyor.
  • Tk da yillardir Libya, Suriye, Afganistan, Israil hava sahalarini kullanamiyor, acaba zarar ne kadar?

Rusya, savaştan dolayı uygulanan ambargolara misilleme olarak hava sahasını kapatmıştı. Rus hava sahasını kullanamayan ABD merkezli şirketlerin bugüne kadar 2 milyar dolara yakın kaybının olduğu ifade ediliyor.

Ukrayna’daki savaş nedeniyle Rus hava sahasından geçemeyen ABD havayolları, büyüyen bir sorun olduğunu söyledikleri konuyu ele almak için Capitol Hill’de ve Beyaz Saray’da bir lobi kampanyası yürütüyor: İşlerini yabancı rakiplere kaptırıyorlar.

Amerika Birleşik Devletleri ile dünyanın diğer ucundaki bir dizi varış noktası arasında zamandan ve yakıttan tasarruf sağlayan kutup rotalarında etkili bir şekilde yasaklanan ABD havayolları, yolcuları gitmek istedikleri yere götürmek için Twister’ın havacılık versiyonuna zorlandıklarını söylüyor.

Acil bir durumda inecek bir yere sahip olmalarını sağlamak için Pasifik ötesi uçuş planlarını değiştirdiler, daha uzun mesafeler uçarken maliyetleri düşürmek için yolcu ve kargo yüklerini azalttılar ve Mumbai, Tokyo’ya planlanan bir düzineden fazla yeni rotayı askıya aldı.

Yakın tarihe aşina bir kişinin söylediğine göre American Airlines, Yeni Delhi’den New York City’ye olan rotasında, Maine, Bangor’daki uçuşları 19 kez durdurmak zorunda kaldı. Tipik olarak, jet yakıtı tedarikini tüketen ve uçuş ekibinin çalışma saatlerini tüketen olumsuz rüzgarlar veya hava koşullarının neden olduğu bu duraklamalar, yolcuları geciktirdi ve 14 pilot ve uçuş görevlisini değiştirmeye zorladı.

Kişi, bu uçuşların zaten düzinelerce koltukla kasıtlı olarak doldurulmadan yapıldığını, çünkü yakıtın mümkün olduğu kadar uzun süre dayanmasını sağlamak için uçakta daha az ağırlık gerektiğini ekledi.

Yine de, ABD havayolları ve lobicileri, birçok yabancı havayolu şirketinin Rusya üzerinden uçmasını yasaklamadığını söylüyor ve sonuç olarak ABD’ye gidiş geliş rotalarında daha fazla yolcu kazanıyor. Endüstri lobi grubu Airlines for America, Capitol Hill’de yakın zamanda yaptığı bir sunumda, Rus hava sahasının sağladığı daha kısa ve yakıt açısından daha verimli rotalara sürekli erişimin Air India, Emirates ve China Eastern Airlines gibi taşıyıcılara haksız bir avantaj sağladığını söyledi.

Airlines for America, ABD merkezli taşıyıcılarının yıllık pazar payını kaybettiğini, yılda toplam 2 milyar dolar olarak tahmin ediyor.

 

ABD'li şirketlerin zararı her geçen gün artıyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Tillardir ~ 1 yıl önce
Tk da yillardir Libya, Suriye, Afganistan, Israil hava sahalarini kullanamiyor, acaba zarar ne kadar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Second officer ~ 1 yıl önce
O dediğin yerleri kullanan varmı
Ne? ~ 1 yıl önce
Thy israil hava sahasini mi kullanamiyor? Gunde en az 10 seferi var Tel Aviv’e. Ne diyorsun dostum?
Sen aileni koy o ucaklara ~ 1 yıl önce
Ucur bakalim, zarar ne kadar sen soylersin bize.
saçma önerme ~ 1 yıl önce
Oralar çatışma bölgeleri. Hangi aklı başında ülke o dediğin hava sahalarını kullanır? Azıcık kafayı kullan.
Harun ~ 1 yıl önce
Adamın anlatmaya çalıştığı; ABD'nin sebep olduğu ilgili coğrafyalardaki savaş nedeniyle biz de zarar ettik demek istiyor. Ama 3 tane birbirinden sivri zekalı arkadaş anlamakta güçlük çekmiş.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000