22 Haziran 2021, Salı 11:04:33

ABD'li hava yolu şirketleri pilot alımı için harekete geçti

ABD merkezli hava yolu şirketi Delta, önümüzdeki yaza kadar 1000'den fazla pilot almayı hedefliyor.
  • bizim tk kokpit yine başlamış atıp tutmaya, yarın gidiyorum, temmuz olsun gidiyorum, maaşım artmazsa gidiyorum demelere. tanıdığım için söylüyorum bizim kokpitte gram cesaret yok, bakkala bile gidemezler tk izin vermese. neyse maaşını beğenmeyenler buyursun gitsinler. yığınla işsiz pilot var. 2sene de baştan filo kurar tk ama sizi o türkiye temelli eğitiminiz, olmayan crm'niz ve rezalet ingilizcenizle kim işe alır onu bilmem. gidecek olan gitti zaten. kalanlar işten çıkarılmazsa iyi.
  • Hangi uçuş okulunun adamısın kardeşim? 3 kuruş için bu tarz davranışlar yakışıyor mu? Sektörün halini bilen biliyor. 3 yıldır 0 işe alım.
  • THY pandemiyi fırsatçılığa çevirdi. Şirkete bağlılık 0 ki zaten yönetim yazılı olarak bunu istemediğini belirtmişti. sene sonuna doğru olacakları sabırla bekliyoruz. "babasının hayrına" çalışanlara selam olsun...
  • Dede yediğini ÖDE! Derler Anadolu’da… Pilotundan, kabinine, tekniğinden, yer personeline iliğini kemiğini emdiğin çalışanlarınıza artık hakkını verin. Yöneticilik koltuğunda gaz vermekle poz vermekle olmuyor. hayatımızla oyuncak gibi oynuyorsunuz ya! Farkında değiliz sanmayın. Koltuklar en alttan en yukarı HEPİNİZ için sallanıyor!!! SANDIKTA GÖRÜŞÜRÜZ EFENDİLER! Gün gelir biz kıvranırken yediklerinizi kusturmayı da bilir bu ülke!!!
  • Bizdeki işsiz pilotların erimesi için 3 tane delta gibi firma lazım. Yıllardır iş sıkıntısı olmayan sektörü bitti. Kırıntısı bile kalmadı. Yüksek yerlerden torpili olan işe girer olmayan lisansını duvara asar. Öyle uyduruk torpilleri güvenen tipleri de sürpriz bekliyor.
  • Toparlanma çok çabuk olacak tk yabancıları cıkarttı SHGM görevini yapar pegasusda cıkarmak zorunda kalırsa İşşiz türklerin yüzü güler.
  • bizim uçamayan cadetler gitsin bence boş boş oturmasınlar tecrübe şart
  • once amerikada baslar, sonra korfez ve avrupada devam eder. bakalim tk pilotlarini elinde tutabilecek mi?

ABD merkezli hava yolu şirketi Delta, önümüzdeki yaza kadar 1000'den fazla pilot almayı hedefliyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi nedeniyle havacılık sektörü zor bir süreçten geçti. Aşılamanın başlaması ile salgının seyrinde kırılmalar görülürken, hava yolu şirketleri de geleceğe yönelik planlarını hazırladı.

Delta Operasyon Şefi John Laughter operasyon çalışanlarına gönderdiği yazıda, Delta'nın bu ay ABD'deki turistik amaçlı seyahat hacminin salgın öncesi seviyelere dönmesini beklediğini ve iş seyahatlerinde de artış görüldüğü vurdulandı.

Yolcu sayısının Mart 2020'den bu yana en yüksek seviyelere ulaştığı ve önümüzdeki aylarda da gözle görülür bir artış beklendiği ifade edildi. 

Delta, 2020'deki ağır kayıplardan sonra, 2021'in ikinci yarısında vergi öncesi kar elde etmeyi beklediğini duyurdu.

Laughter, çalışan notunda, "Havacılık tarihinin en keskin düşüşünden sadece 15 ay sonra Haziran ayında kar kaydetmeyi beklememiz dikkat çekicidir. Önümüzdeki yaz aylarına kadar 1000'den fazla pilotu istihdam etmemeyi planlıyoruz" dedi.

American Airlines da dün yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar yaklaşık 300 yeni pilotun kadroya katılmasını ve 2022'de bu sayının iki katına çıkarmasıyla bu sonbaharda pilot alımına devam etmeyi amaçladığını duyurdu.

ABD'li hava yolu şirketleri pilot alımı için harekete geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

FO 737 ~ 3 yıl önce
bizim tk kokpit yine başlamış atıp tutmaya, yarın gidiyorum, temmuz olsun gidiyorum, maaşım artmazsa gidiyorum demelere. tanıdığım için söylüyorum bizim kokpitte gram cesaret yok, bakkala bile gidemezler tk izin vermese. neyse maaşını beğenmeyenler buyursun gitsinler. yığınla işsiz pilot var. 2sene de baştan filo kurar tk ama sizi o türkiye temelli eğitiminiz, olmayan crm'niz ve rezalet ingilizcenizle kim işe alır onu bilmem. gidecek olan gitti zaten. kalanlar işten çıkarılmazsa iyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amantanrıma ~ 3 yıl önce
Hangi uçuş okulunun adamısın kardeşim? 3 kuruş için bu tarz davranışlar yakışıyor mu? Sektörün halini bilen biliyor. 3 yıldır 0 işe alım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 3 yıl önce
THY pandemiyi fırsatçılığa çevirdi. Şirkete bağlılık 0 ki zaten yönetim yazılı olarak bunu istemediğini belirtmişti. sene sonuna doğru olacakları sabırla bekliyoruz. "babasının hayrına" çalışanlara selam olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kalmayacak ~ 3 yıl önce
Sene sonuna kalmayacak emin ol
Kpt ~ 3 yıl önce
Hiç bir yere gidemezsiniz, yaparlar biraz zamcık , güle oynaya gider gelirsiniz
Yediğini öde! ~ 3 yıl önce
Dede yediğini ÖDE! Derler Anadolu’da… Pilotundan, kabinine, tekniğinden, yer personeline iliğini kemiğini emdiğin çalışanlarınıza artık hakkını verin. Yöneticilik koltuğunda gaz vermekle poz vermekle olmuyor. hayatımızla oyuncak gibi oynuyorsunuz ya! Farkında değiliz sanmayın. Koltuklar en alttan en yukarı HEPİNİZ için sallanıyor!!! SANDIKTA GÖRÜŞÜRÜZ EFENDİLER! Gün gelir biz kıvranırken yediklerinizi kusturmayı da bilir bu ülke!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gecinbuisi ~ 3 yıl önce
Bizdeki işsiz pilotların erimesi için 3 tane delta gibi firma lazım. Yıllardır iş sıkıntısı olmayan sektörü bitti. Kırıntısı bile kalmadı. Yüksek yerlerden torpili olan işe girer olmayan lisansını duvara asar. Öyle uyduruk torpilleri güvenen tipleri de sürpriz bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aman tanrım ~ 3 yıl önce
Yarın uçuş okuluna kayıt olacaktım bu yorumu okuyunca tüm fikrim değişti. İnanılmaz etkilendim. Çok etkili oldu. Öyle böyle değil. Pilot olmayayım ben en iyisi. Tişikkirlir.
Ahhaa ~ 3 yıl önce
2 sene sonra fikrin değişir kardeşim. Parasız işsiz güçsüz gezince. Millet uçuş okuluna hep sizin kafanızla kayıt oluyor zatenden pandemi hariç döneme bile bakarsan 2019’dan beri sektörün hali ortada. Hadi sana kolay gelsin, uçuş okulu sahiplerinin alacağı bir sonraki evde seninde sermayenin bir katkısı olsun. Gelip ağlama sonra sağda solda.
Harika ~ 3 yıl önce
Toparlanma çok çabuk olacak tk yabancıları cıkarttı SHGM görevini yapar pegasusda cıkarmak zorunda kalırsa İşşiz türklerin yüzü güler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harika ~ 3 yıl önce
Inşallah
Hıhı tabi ~ 3 yıl önce
Tk yabancıları çıkarttımı sanıyorsun sen acaba ? ?
Euro Kuru ~ 3 yıl önce
Pgs nin çıkarmasına gerek yok. İsler azıcık açılsın adamlar bağlasan durmaz bu maaşlara. Her uçuşta, euro kurunu ezbere biliyor adamlar ve aldığı parayı paranın kuş olduğunu gösteriyor ki haklı. Bu iş şuan alınan paralara yapılmaz. Bu risk alınmaz. Ayrıca yabancılar kaçsa ne olacak! Pilot ihtiyacı yok hatta fazlası var deniliyor. Özelikle F/O tarafında. Her yer daralmaya gidip daha az insan daha fazla iş yaptırma derdinde. Her geçen gün havacılık biraz daha bozuluyor. Şuan 2019 kadar uçuluyor. Maaşlar nasıl peki? Enflasyonu ekleyince 1÷4 bile değil.ne yazık ki. Pilot alımı olsa ne olacak, yabancı gitse ne olacak?!!
Donuyorlar ~ 3 yıl önce
Yabancilar geri cagrildi, ayaka takimi ispanyol ve yunanlilarin bir kismi geldi
bilim insanı ~ 3 yıl önce
bizim uçamayan cadetler gitsin bence boş boş oturmasınlar tecrübe şart

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 3 yıl önce
Uçmadıklarını kim söyledi?
here we go ~ 3 yıl önce
once amerikada baslar, sonra korfez ve avrupada devam eder. bakalim tk pilotlarini elinde tutabilecek mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen çık burası Spartan ~ 3 yıl önce
Yenisi çok hatta beleşe çalışır.
Tk ~ 3 yıl önce
Tk nitelikli pilotlarin bir kismini zaten kacirmisti, darisi geri kalanlara, ucak kirim oranlarinda buyuk artis yasayacak o belli

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000