08 Şubat 2023, Çarşamba 09:19:43

ABD'li arama kurtarma ekibi yola çıktı

ABD'nin, Kahramanmaraş’taki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere gönderdiği 161 kişilik arama kurtarma ekibi yola çıktı.
  • Deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini göz ardı etmeyip, almamız gereken önlemleri zamanında alsaydık,bilime,akla değer verseydik,uzmanları dinleseydik,deprem riski olan yerlere çok katlı binalar yapılmasına izin vermeseydik, eski ve yeni yapılmış binaları doğru düzgün denetleseydik, toplanan vergileri bu işlere harcasaydık bu kadar çok kaybımız,yardıma da ihtiyacımız olmazdı...
  • Allah razı olsun sizlerden

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler bölgede ağır yıkıma neden oldu. İki depremde Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da çok sayıda bina yıkıldı, binlerce vatandaş hayatını kaybetti.

161 KİŞİLİK EKİP GELİYOR

Türkiye deprem sonrası hemen uluslararası yardım talep etti. Birçok ülke bu yardıma olumlu cevap vererek bölgeye ekiplerini gönderdiler. Bu kapsamda ABD'nin 161 kişilik arama kurtarma ekibi ve 6 köpek yola çıktı.

SABAH SAATLERİNDE HAVALANDILAR

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın (USAID) çalışması kapsamında Virginia eyaletinin Fairfax ilçesi ve Kaliforniya eyaletinin Los Angeles kentinden Türkiye'ye gönderilen ekibi taşıyan uçak, sabah saatlerinde ABD Hava Kuvvetleri'nin Dover Üssü'nden Alaska Hava Muhafız Komutanlığına bağlı C-17 Globemaster III tipi 2 askeri kargo uçağıyla havalandı.

Uçaklarda 77 tonluk yardım malzemesi ve ekipman bulunduğu belirtildi.





ABD'li arama kurtarma ekibi yola çıktı

Yorumlar

Keşke ~ 1 yıl önce
Deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini göz ardı etmeyip, almamız gereken önlemleri zamanında alsaydık,bilime,akla değer verseydik,uzmanları dinleseydik,deprem riski olan yerlere çok katlı binalar yapılmasına izin vermeseydik, eski ve yeni yapılmış binaları doğru düzgün denetleseydik, toplanan vergileri bu işlere harcasaydık bu kadar çok kaybımız,yardıma da ihtiyacımız olmazdı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abd ~ 1 yıl önce
Allah razı olsun sizlerden

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000