09 Aralık 2019, Pazartesi 18:01:01

AB'den yeni vize uygulaması!

Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat edilebilen yeşil (hususi) ve gri (hizmet) pasaportlara muafiyet sınırlaması getirildi. Önceden hiçbir izin ve işleme tabi olmadan Avrupa ülkelerine gidebilen bu pasaport sahipleri, 2021'den itibaren önceden kayıt olmak zorunda. Kayıt işlemi sırasında vatandaşların, giriş izni alabilmek için 7 euro harç bedeli ödemeleri de gerekiyor.
  • Hani Ab'ye girmiştik,vizeler kalkıyordu ne oldu? Bir ülkenin gücü pasaportunun gücü kadardır,yakında yeşil,gri,kırmızı hepsine vize koyarlar ki İngiltere,Kanada,Abd kırmızı pasaporta bile vize istiyor. Bugün nereye gidersek gidelim büyük oranda kapılarda sorgulanıyoruz,cebimizdeki paraları bile sayıyorlar,otel rezervasyonlarını soruyorlar ki bir arkadaş Almanya'da otel rezervasyonunu göstermiş polis oteli aramış doğru mu değil mi diye. Onlarla ihalesiz 25 milyar euroluk tren alım ve tren yolu yapım anlaşması yaptık,damat aramız eskisi gibi olsun diye ihaleye çıkmadan 8 milyar euroluk enerji işini onlara verdik,turizm bakanı da Alman dostlarımızı tatil için ülkemize bekliyoruz dedikleri Almanya yapıyor bunu. Biz onların vatandaşlarını ya vizesiz ya kimlikle sorgusuz,sualsiz ülkemize sokalım,9 ay çıkmadan kalmalarına,vergisiz ev,arsa almalarına izin verelim,önüne gelene yeşil pasaport dağıtalım sonunda da onlar bu kararı alsınlar. Bize ne yapsalar az,biz bu yönetimle herşeye müstahakız !
  • Demek ki 2021 de 3. Welt Krieg geliyor,onun hazırlıkları bu....VAZİYET ALIN ORTALIK BOZULACAK MI NE? Frenk N.Sarkozy ve Eski İspanyol Başbakanı Aznar birlikte tv'de bu meşhur lafı ettiler.
  • tüccara seyyar satıcıya yeşil pasaport verirsen olacağı bu. bunlara yeşil az kırmızı verin. memleketin itibarı ne hale geldi.
  • artık AB'ye vizesiz gidecez diyenlere gesin bu şarkı:)
  • önüne gelene yeşil dağıtırsan olacağı bu
  • Bizi bu duruma düşürenler utansın. Ne hale veldik.
  • Şimdi çıkıp birileri, onlar bizim ülkeye girerken 15€ vize ödüyorlar demesin lütfen. 7€ az gibi durabilir ama 50 TL nihayetinde. 50 de çıkışta verirsin, eder sana 100 TL. Ama asıl olan, ne oldu da bu karar çıktı? Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama faaliyetine misilleme mi? Barış Pınarı'ı harekatına tepki mi? Yoksa mevcut hükümetin tutumları mı? Güvenlikmiş filan bahane bunlar (bu pasaportların nasıl alındığı da malum, herkese verilmiyor). Güya vizesiz AB olacaktı, vizesiz giren de giremeyecek artık!
  • Al işte her önüne gelene yeşil pasaport verirsen böyle olur. İş adamına yeşil pasaport nedir ya? Sözüm meclisten dışarı, hırlımıdır hırsızmıdır. Parayla pasapot satarsan olacağı bu. Al işte. Devlet memurluğu için ülkeler arası anlaşmanın içine ettiniz. Adamlar bizim sistemimizi bizden daha iyi takip ediyor. Yaptık oldu!

Yeşil ve gri pasaportlara Schengen bölgesi ülkelerden sınırlama yeni yılda başlıyor. Önceden hiçbir izin ve işleme tabi olmadan Avrupa ülkelerine gidebilen bu pasaport sahipleri, bundan böyle izin alıp kayıt olmak zorunda

Vize aracılık hizmeti veren EuroAsia'nın duyurusuna göre yeşil ve gri pasaport sahipleri, 2021 yılından itibaren Avrupa ülkelerine gidebilmek için önceden izin almak zorunda kalacak. Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat etme özgürlüğüne sahip vatandaşlar için alınan karar gereğince vizesiz seyahat etme kısıtlaması getirilmiş getirildi. Bundan böyle, Avrupa seyahati için vizeden muaf tutulan kişiler de seyahatleri öncesinde ilgili ülkeye giriş izni almaları gerekecek.

KAYIT YAPTIRIP PARA ÖDEYECEKLER

Vizesiz seyahat hakları, alınan karar gereğince kısıtlanırken, Avrupa Parlemento'sunun 2018'deki duyurusuna göre; 2021 yılında Avrupa ülkelerinden birine seyahat etmek isteyen yeşil ve gri pasaport sahibi Türk tatandaşlarının seyahatlerinden önce ETIAS sistemi üzerinden kayıt yaptırmaları zorunlu olacak. Yapılan kayıt işlemi sırasında yolcuların, giriş izni alabilmek için belirli bir miktar harç bedeli ödemeleri de gerekiyor. Belirlenen bu harç bedeli tutarı ise 7 euro.

KARARIN GEREKÇELERİ

18 yaş altı ve 70 yaş üzeri yolcular, ilgili harç bedelinden muaf tutulacak. Uygulama ile yeşil ve gri pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize muafiyet hakları saklı tutulurken, Avrupa'ya girişlerde seyahat izni almaları zorunlu koşuluyor. Yeni yürürlüğe giren yasanın öncelikli amacının güvenlik olduğunu beyan eden Avrupa Parlementosu; sınır kontrolünün sağlanması, salgın tehlikesi, yasadışı göç, güvenlik tehdidi ve kendi ülke vatandaşlarını korumak gibi gerekçelerle böyle bir kararı aldığını bildirdi.

ÖN KONTROLDEN GEÇECEK

Yeşil ve gri pasaporta sahip Türk vatandaşlarının Avrupa'ya giriş izni başvurusunda bulunması 2021 itibariyle geçerli olacak. Ancak her başvuru sahibi yolcunun sunmuş olduğu evraklar koşulsuz kabul edilmeyecek ve ön kontrolden geçecek. Herhangi bir göç durumu ya da güvenlik tehdidi unsuru ile karşılaşılması halinde başvurular geri çevrilip, Avrupa'ya giriş izni başvuruları reddedilebilecek.

BİR KEZ KAYIT 3 YIL GEÇERLİ OLACAK

Avrupa'ya seyahat etmek isteyen yeşil ve gri pasaport sahibi Türk Vatandaşları'na verilen giriş izni süresi yeni alınan karara bağlı olarak 3 yıl geçerliliğini koruyacak.

AB'den yeni vize uygulaması!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

herşeyimiz yalan ~ 4 yıl önce
Hani Ab'ye girmiştik,vizeler kalkıyordu ne oldu? Bir ülkenin gücü pasaportunun gücü kadardır,yakında yeşil,gri,kırmızı hepsine vize koyarlar ki İngiltere,Kanada,Abd kırmızı pasaporta bile vize istiyor. Bugün nereye gidersek gidelim büyük oranda kapılarda sorgulanıyoruz,cebimizdeki paraları bile sayıyorlar,otel rezervasyonlarını soruyorlar ki bir arkadaş Almanya'da otel rezervasyonunu göstermiş polis oteli aramış doğru mu değil mi diye. Onlarla ihalesiz 25 milyar euroluk tren alım ve tren yolu yapım anlaşması yaptık,damat aramız eskisi gibi olsun diye ihaleye çıkmadan 8 milyar euroluk enerji işini onlara verdik,turizm bakanı da Alman dostlarımızı tatil için ülkemize bekliyoruz dedikleri Almanya yapıyor bunu. Biz onların vatandaşlarını ya vizesiz ya kimlikle sorgusuz,sualsiz ülkemize sokalım,9 ay çıkmadan kalmalarına,vergisiz ev,arsa almalarına izin verelim,önüne gelene yeşil pasaport dağıtalım sonunda da onlar bu kararı alsınlar. Bize ne yapsalar az,biz bu yönetimle herşeye müstahakız !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AB çöküyor ~ 4 yıl önce
Demek ki 2021 de 3. Welt Krieg geliyor,onun hazırlıkları bu....VAZİYET ALIN ORTALIK BOZULACAK MI NE? Frenk N.Sarkozy ve Eski İspanyol Başbakanı Aznar birlikte tv'de bu meşhur lafı ettiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tüccar ~ 4 yıl önce
tüccara seyyar satıcıya yeşil pasaport verirsen olacağı bu. bunlara yeşil az kırmızı verin. memleketin itibarı ne hale geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 4 yıl önce
artık AB'ye vizesiz gidecez diyenlere gesin bu şarkı:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akuaris ~ 4 yıl önce
önüne gelene yeşil dağıtırsan olacağı bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekli ~ 4 yıl önce
Bizi bu duruma düşürenler utansın. Ne hale veldik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgür Kiraz ~ 4 yıl önce
Şimdi çıkıp birileri, onlar bizim ülkeye girerken 15€ vize ödüyorlar demesin lütfen. 7€ az gibi durabilir ama 50 TL nihayetinde. 50 de çıkışta verirsin, eder sana 100 TL. Ama asıl olan, ne oldu da bu karar çıktı? Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama faaliyetine misilleme mi? Barış Pınarı'ı harekatına tepki mi? Yoksa mevcut hükümetin tutumları mı? Güvenlikmiş filan bahane bunlar (bu pasaportların nasıl alındığı da malum, herkese verilmiyor). Güya vizesiz AB olacaktı, vizesiz giren de giremeyecek artık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Pilotu ~ 4 yıl önce
Al işte her önüne gelene yeşil pasaport verirsen böyle olur. İş adamına yeşil pasaport nedir ya? Sözüm meclisten dışarı, hırlımıdır hırsızmıdır. Parayla pasapot satarsan olacağı bu. Al işte. Devlet memurluğu için ülkeler arası anlaşmanın içine ettiniz. Adamlar bizim sistemimizi bizden daha iyi takip ediyor. Yaptık oldu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000