01 Temmuz 2017, Cumartesi 16:20:53

AB'den yeni Schengen kararı

AB, Schengen bölgesinde giriş-çıkışları daha sıkı denetime tabi tutacağını ve kişisel verilerin kayıt altına alınacağını bildirdi.
  • harekat rumuzlu orgnizma ecdad diye diye vodkaya sarmıs. ahahahaha yazık lan bunlara
  • Dış tehtide karşı Şengen duvarı......510 milyon garanti bizden,bişi olma mı yani?
  • Bizi alamayacaklar boşuna zorlamasin kimse biz muslumaniz onlar Hristiyan birliği aynı zamanda onlar iki yüzlü sözlerinde durmuyorlar bizim de onların vatandaşları için aynı prosedüru uygulamamız şart ne çabuk unuttular 1960 lari bizim ecdadımız avrupayi felaketten kurtardı bunların hepsi rüyaymış onlara göre ama yakında göreceğiz herşeyi havacılık sektörü bize bazı şeyleri çok yakından gösteriyor birlik ve beraberlik içinde yolumuz aydın olsun başta tüm havacılık ailesine bu zor zamanlarda esenlikler diliyorum.
AB, Schengen bölgesinde giriş-çıkışları daha sıkı denetime tabi tutacağını ve kişisel verilerin kayıt altına alınacağını bildirdi.

Avrupa Birliği (AB), 26 ülkeden oluşan Schengen bölgesinde sınırlarda giriş-çıkış denetimi ve kaydı yapılması için bir sistem kurulması üzerinde anlaştı.

AB Konseyi'nin yaptığı yazılı açıklamada, üye ülkelerin büyükelçilerinin katıldığı toplantıda "Giriş-Çıkış Sistemi"nin kurulması konusunda uzlaşı sağlandığı bildirildi.

Yeni sistemin, üçüncü ülke vatandaşlarının Schengen bölgesine giriş, çıkış ve girişlerine neden izin verilmediğine dair bilgi toplayacağı açıklandı. Sistemin giriş yapan kişilerin kimlik, seyahat belgeleri ve biyometrik verilerini kaydedeceği, bu bilgilere ulusal ağlardan kolay ulaşım sağlanacağı belirtildi.

İzin verilen kalma süresini aşan kişilerin bilgilerinin sistemde 5 yıl, diğerlerinin ise 3 yıl boyunca kayıtlı kalacağı aktarıldı.

Sistemdeki bilgilerin sınır ve vize kontrolü yapan yetkililer ile üye ülkelerin yetkililerinin erişimine açık olacağı, Avrupa Polis Teşkilatının da (Europol) terörist saldırıları önlemesi ve incelemesi için sisteme erişimi olacağı ifade edildi.

Açıklamada, bu sistem sayesinde sınır kontrollerinde gecikmelerin azaltılacağı, giriş yapan kişilerin ne kadar kalacağının otomatik olarak belirleneceği ve süresi dolan kişilerin tespitinin kolaylaşacağı kaydedildi.

Terörle mücadeleye katkı sağlayacak

Sistemin güvenlik güçlerine kişilerin seyahat kayıtlarına ilişkin bilgi sağlayacağını, bu nedenle iç güvenliğe ve terörle mücadeleye katkı sağlayacağı belirtildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Malta İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanı Michael Farrugia, "Giriş-çıkış sistemi AB'nin dış sınırlarını güçlendirme çabalarından birini oluşturuyor. Bu sistemle göç akımını daha iyi kontrol edebileceğiz. Sistem özellikle kalma süresi dolanların tespit edilmesiyle terör tehdidiyle baş etmemize yardımcı olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Kararın yürürlüğe girmesi için AB Konseyi'nin onayını alması gerekiyor. Karar Avrupa Parlamentosu'nda oylandıktan sonra Konseyin onayına sunulacak.

 

AB'den yeni Schengen kararı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

hayrullah ~ 7 yıl önce
harekat rumuzlu orgnizma ecdad diye diye vodkaya sarmıs. ahahahaha yazık lan bunlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yengen ~ 7 yıl önce
Dış tehtide karşı Şengen duvarı......510 milyon garanti bizden,bişi olma mı yani?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
harekat ~ 7 yıl önce
Bizi alamayacaklar boşuna zorlamasin kimse biz muslumaniz onlar Hristiyan birliği aynı zamanda onlar iki yüzlü sözlerinde durmuyorlar bizim de onların vatandaşları için aynı prosedüru uygulamamız şart ne çabuk unuttular 1960 lari bizim ecdadımız avrupayi felaketten kurtardı bunların hepsi rüyaymış onlara göre ama yakında göreceğiz herşeyi havacılık sektörü bize bazı şeyleri çok yakından gösteriyor birlik ve beraberlik içinde yolumuz aydın olsun başta tüm havacılık ailesine bu zor zamanlarda esenlikler diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
noname ~ 7 yıl önce
Birader sen ne çektin, söylese biz de kafa yapalim , sen de onlar kadar geliş , çalışkanol seni de alırlar, beni de
~ 7 yıl önce
Bak tatlım öncelikle artık şu ecdad muhabbetini bir bırakalım. Biz ecdad muhabbeti yaptıkça ileri gidemiyoruz. Artık gerçek bir vizyon ve misyonla, düzgün bir planlama ile ilerlemeye başlamamız lazım. Ama biz hala ecdad,şeriat ve din üçgeni içinde debelenip duruyoruz. Evet atalarımız zamanında güzel şeyler yapmışlar ama bunları sürekli tekrar etmenin bize faydası yok. İkincisi AB kriterlerini daha tamamen yerine getirmeden bizi almıyorlar diye şikayet etmemiz mantıksız. Şayet hepsini yerine getirirsek ve alınmazsak o zaman bunlar konuşulur. Ki zaten zannetmiyorum ki AB üyeliğini bizim kadar abartan bir ülke daha olsun. AB ye üye olunca refah seviyemiz bir anda tavan yapmayacak. Mantalitenin değişmesi lazım ki ülkede iyi bişeyler gerçekleşsin ki o da şu kitleyle pek mümkün gözükmüyor. Üçüncüsü sen ABye aynı prosedürleri uygularsan sana senin etin ne budun ne diye sorarlar. Ülkemize en çok yabancı yatırımın da AB den geldiğini düşünürsek böyle bir yaptırım kendi topuğumuza sıkmak olur. Doğrusu yaptırım uygulasalar da bizimkiler çıkar yine eyyyyy bilmemnere diye bağırır halk da gaza gelir yine. Dördüncüsü havacılık bize bazı şeyleri gösteriyor evet. Ama bence pek iyi şeyleri göstermiyor. Sen dünyanın en büyük havalimanını yapıyorsun, tüm AB bizi kıskanıyor diyorsun, Almanya bizi çekemiyor Hollanda karalar bağladı diyorsun ama havalimanının yolcu köprülerini gidip Almanyadan bagaj konveyörlerini ise Hollandadan alıyorsun. Milli taşıyıcımız Thy çok iyi süper Avrupa kıskanıyor diyorsun ama gidip milyonlarca dolarlara Airbustan uçak alıyorsun. Yani senin kıskanıyor çatlıyor dediğin Avrupa sen boş boş konuşurken paraları cebe indiriyor. Bir yerden kaybetse diğer yerden kazanıyor. Diyeceğim o ki sen teknoloji üretmediğin sürece anca boş laf yapar durursun. Avrupaya eser gürlersin. ABDye eser gürlersin. Ama ne ekonomik ne de siyasi gücün olmadığı için seni takan olmaz.
bb ~ 7 yıl önce
Arkadaşım sen Avrupa'yı çokmu çalışkan sanıyorsun. .Bir Alman, bir Ingiliz vatandaşı bizim Türk milletinden daha dalavereci daha dolandırıcı daha cikarci çoğu çalışmaz ve birsürü aklına gelemiycek bir çok şey var bunlarda..tek güzel olan sistem..gurbetçi. ..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000