18 Kasım 2016, Cuma 09:22:15

AB'den vizesiz seyahatte güvenlik kontrolü

Avrupa Birliği (AB), vize uygulanmayan ülkelerden gelecek kişilerden, seyahatleri öncesinde 5 euro karşılığında güvenlik kontrolü talep etmeye hazırlanıyor.
  • Hhehe vizeyi kaldirip uzerine guvenlik kontrolu diyerek baska bir kilif bul. Buda iyiymis
  • soyguncu ab
  • EU çok güzel açıklamış :) Hiçbir matahlıklarını görememen normal. Senin hayat standartın ve yaşama bakış açın yerlerde olduğu için ordaki olayı anlamamışsın. Kemal Sunal filminde güzel bir replik var. Herkes bilir. Sen gelme ulan ...!
  • Yeşil pasaportlulara kaçar...
  • binlerce kimligi belli olmayan multeciler geldikten sonra cok anlamsiz.
  • binlerce kimligi belli olmayan multeciler geldikten sonra cok anlamsiz.
  • Gitmeyin kardeşim AB ülkelerine, yok vizeymiş yok güvenlik kontrolüymüş. İş için değilse mecbur değilseniz gitmeyin. Hem kötü muamele görüp hem aşağılanıp hem de gidip paranızı niye veriyorsunuz bu adamlara, bir de gözünüzde büyütüp öve ove bitiremiyorsunuz. Bu arada Avrupa nın her yerini dolaştım(iş münasebetiyle), hiçbir matahlıklarını görmedim. Tayland'a gidin :)

Avrupa Birliği (AB), vize uygulanmayan ülkelerden gelecek kişilerden, seyahatleri öncesinde 5 euro karşılığında güvenlik kontrolü talep etmeye hazırlanıyor.

AB Komisyonu, vize serbestisi anlaşması yapılan ülke vatandaşlarının seyahatleri öncesinde güvenlik incelemesi yapılmasına yönelik düzenleme teklifini açıkladı.

Buna göre, vize serbestisi anlaşması yapmış ülke vatandaşları, AB ülkelerine seyahatleri öncesinde 5 euro karşılığında güvenlik incelemesi geçirmek zorunda olacak.

Ziyaretçiler, internet üzerinden giriş yapacakları Avrupa Seyahat Bilgi ve İzin Sistemi'ne (ETIAS), kimlik bilgileri, seyahat belgeleri, ikametleri, iletişim bilgileri, sağlık durumları, daha önce bir suç işleyip işlemedikleri, hangi ülkelerde bulundukları, AB ülkelerinden sınır dışı edilip edilmedikleri gibi çeşitli verileri girecek. Sistem, girilen bilgileri çeşitli Avrupa güvenlik veri tabaları ile karşılaştırarak kişinin güvenlik riski oluşturup oluşturmadığını belirleyecek.

Girişinde sakınca bulunmayanlar, onay kağıtlarını uçuş öncesinde yanlarında bulunduracak ve AB ülkesine girişlerinde bu evrakı ibraz edecek.

Sistemden alınan izin 5 yıla kadar ve çok sayıda seyahat için geçerli olacak.

Sistemin 2020 yılına kadar devreye alınması ve maliyetinin 212 milyon euro olması bekleniyor.

Mevcut durumda AB ile vize serbestisi anlaşması bulunan ülke vatandaşlarının Schengen Bölgesi'ne girişlerinde pasaportları dışında bir belge sunmaları gerekmiyor.

Bu düzenleme teklifinin yasalaşması için AB üyesi ülkeler ve Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanması gerekiyor.

AB'den vizesiz seyahatte güvenlik kontrolü

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Hhh ~ 7 yıl önce
Hhehe vizeyi kaldirip uzerine guvenlik kontrolu diyerek baska bir kilif bul. Buda iyiymis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soygun ~ 7 yıl önce
soyguncu ab

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AB ~ 7 yıl önce
EU çok güzel açıklamış :) Hiçbir matahlıklarını görememen normal. Senin hayat standartın ve yaşama bakış açın yerlerde olduğu için ordaki olayı anlamamışsın. Kemal Sunal filminde güzel bir replik var. Herkes bilir. Sen gelme ulan ...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vızzzza ~ 7 yıl önce
Yeşil pasaportlulara kaçar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İste bu kadar ~ 7 yıl önce
Bu kadar mantiksiz bir yorum olurmu ulan 5€ ne anlatiyon sanki 500€ istiyorlar
Cok gec ~ 7 yıl önce
binlerce kimligi belli olmayan multeciler geldikten sonra cok anlamsiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok gec ~ 7 yıl önce
binlerce kimligi belli olmayan multeciler geldikten sonra cok anlamsiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gitmeyin ~ 7 yıl önce
Gitmeyin kardeşim AB ülkelerine, yok vizeymiş yok güvenlik kontrolüymüş. İş için değilse mecbur değilseniz gitmeyin. Hem kötü muamele görüp hem aşağılanıp hem de gidip paranızı niye veriyorsunuz bu adamlara, bir de gözünüzde büyütüp öve ove bitiremiyorsunuz. Bu arada Avrupa nın her yerini dolaştım(iş münasebetiyle), hiçbir matahlıklarını görmedim. Tayland'a gidin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 7 yıl önce
gitmeyin demek cozum degil..once kendi ulkemize bakalm, sen adamlardan vize alacagim diye bir ton dokuman ibraz et adam pasaporta bile ihtiyac duymadan senin ulkene girsin!!sonra ben cok buyuk ulkeyim diye laf ebeligi yapmaya kalk.
EU ~ 7 yıl önce
Bu kadar saçma bir yorum olamaz. Güvenlik kontrolü vize serbestisi olan ülkeler için uygulanacağından bahsetmiş sen neyin tripindesin... Millet AB ye gitmek için uğraşıyor bu gitmeyin demiş sen ve senin gibiler gitmesin zaten bırakın hiç değilse temiz bir bölge kalsın dünya üzerinde. Ayrıca ben de birçok kişi gibi kötü muamele ve aşağılanma hiç görmedim. Demek ki at hırsızları her yerde aynı muameleyi görüyormuş... O Taylanda gidin :) cümlende ki pis ifade zaten durumu açıklıyor.
Fenermoda ~ 7 yıl önce
Size katılıyorum Tayland a gidin cenneti görün neymiş Avrupa .sülükler ordusu Türk düşmanları.AB
ztk ~ 7 yıl önce
sen avrupanin heryerine gittigin icin adam zaten beni istemiyor.. zannediyorki hepimiz ayniyiz.. seneler once madrid ist tc ye geliyorum, iberia ile.. en muhafazakar ilimizin kiremitciler odasi ispanyaya tur duzenlemis, 20 erkek son 3 4 koltukta oturuyoruz, gelirken bagrinmalar, devamli whisky istemeler, icmeler, birde abi beles ya,ic ic ic diye bagrinmalar mi istersin, turkce kufurler mi ararsin, aralarinda konusurken hostesin ne o. lugu kaldi, ne hangi pozisyonda ne yaptigi.. son kapanisi ise, bir turku ile yaptilar, "paula paula ,kac para? ,pilavdanda isterik, yat yana " diye sankistadyumdaki milli mars gibi soylediler, hostes arkadastan birsey isterken ispanyolcami kullandim.. hani derler ya turk olduguma utandim .. oyle bir andi..
~ 7 yıl önce
"Tayland a gidin :)" diyen tipleri istememeleri normal. AB ye ben de gittim. Oranın yaşam tarzına uygun davranıp insanlara Avrupayı satın almış gibi davranmadıkça herkes size yardımcı oluyor. Avrupa da birşey yok demene ise diyecek lafım yok. Tayland a gidin :) diyorsan senin asıl amacın belli.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000