03 Haziran 2023, Cumartesi 14:25:07

AB'den Schengen Vizesi Retleriyle İlgili Açıklama

Avrupa Birliği’nin Türk vatandaşlarına vize verilmesini engellemek gibi bir politikası olmadığını belirten Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Türkiye'nin reddedilme oranının dünya ortalamasının altında olduğunu ileri sürdü.
  • Önüne gelene lokma dağıtır gibi vatandaşlık hakkı verdiğimiz için Türk vatandaşlığına değersiz gözüyle bakıyorlar Afgan Suriyeli Pakistan lı bedava vatandaş olabiliyor suça karışmış insanlar gelip yeni bir hayat kuruyor Avrupa bunu biliyor o yüzden vizeler iptal oluyor Türk vatandaşı olmak için yıllarca uğraşması gerekmesi lazım bizim önce kendimize bakıp sonra Avrupayı eleştirmemiz lazım
  • Az bekleyin sizin hakkınızdan Hakan Fidan gelecek. Sizi uyardık anlamadınız.
  • NE DİYOR ATA SÖZÜMÜZ DİNSİZİN HAKKINDAN İMANSIZ GELİR. MÜSTEHAKTIR DER. DOĞRUMUDURR....
  • Adamlar sonuna kadar haklı, ben olsam daha sıkı kontrol ederim, belli düzeyin ğzerindeki adamlara vize veririm sadece. Sonuçta adamların gözünde afgan ve suriyelilerden farkımız yok. Haklılar, bu duruma düşürenlere kızacağınıza avrupalılara kızıyorsunuz. Bunlar daha iyi günler...
  • Mq 10 sene önce işidi Türkiye işidi kurdu diyenler hala işid diye bağırıyorlar Türkiye işid vb terör ile en fazla mücadele eden ülke. Bunların asıl amacı kendi terör kimliklerini saklamak Türkiyede kaç milyon pkk feto teröristi var acaba ve bunlarla aynı şekilde koyun koyuna giren? Zaten terör yuvasına dönmüşüm varsın biraz da işid olsun!
  • Eee hani güçlenmiş,şahlanmıştık,herkes bize gıpta ediyor,kıskanıyordu,bir gece ansızın geliyorduk falan,nerede? Güçlü ülke kısasa kısas yapar,avrupalıyı bilmem kimi ülkesine günü geçmiş kimlikle bile sokup,9 ay kalmasına,vergisiz ev almasına izin vermez ama kötü iktidar yönetimi yüzünden ekonominin batması nedeniyle paraya o kadar muhtaç haldeyiz,kredi,borcun çoğunu aldığımız,icatlarını,etini,samanını,bilumum gıdasını ithal ettiğimiz Ab'ye, Türk ilticacı sayısı rekor kırdığından ve ülkeye milyonlarca arap,afgan vs doldurulup,parayla vatandaşlık sattığımızdan tepki veremiyoruz,Ab de bize haklı olarak vize vermiyor da bu millete böyle iktidar müstahak...
  • hesabı vize red oranı ile degil 221/2022 de günlük kota neydi ve kotaya göre red oranı neydi 2023 kota nedir ret oranı nedir buna göre gerçek oran orataya çıkar. 2021/2022 de 500 günlük kota varken şuan 100 kotadan hesaplanıyor. haliyle %15 düşüyor. verilen cevap saçma ben geçen senede 100tl benzin alıyordum şuan dada 100 tl benzin alıyorum natığı gibi.
  • Palavra Eu !!!
  • Maalesef Afganistan muamelesi görüyoruz. Türkiye 28 mayısta büyük bir şansı kaçırdı. 10 milyon istilacıyla vize almak hayal bize. Vatandaş yaptıkları suriyeli sayısını açıklamıyorlar,adamlar yemiyor tabiki. Çokda Işidli T.C. yurttaşı var şuan. Ben 10 yıl sonrasını düşünmek bile istemiyorum.
  • Yani Kenya, Bangladesh, Somali, Kuzey Kore, Sudan vs vs bunlardan ilerideyiz; ama gelismis dunya ulkeleri derseniz oldukca gerideyiz, Sagol Cavusoglu; yola devam

Avrupa Birliği’nin Türk vatandaşlarına vize verilmesini engellemek gibi bir politikası olmadığını belirten Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Türkiye'nin reddedilme oranının dünya ortalamasının altında olduğunu ileri sürdü.

Avrupa’ya seyahat etmek isteyen kişilerin başvurduğu Schengen vizesinde yaşanan randevu krizi ve vize almakta yaşanan sıkıntılara dair konuşan Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Türkiye'nin reddedilme oranının dünya ortalamasının altında olduğunu söyledi.

Hürriyet'ten Hande Fırat'a konuşan Nikolaus Meyer-Landrut, AB tarafından Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarına vize verilmemesi üzerine bir alınmış bir karar olmadığını savunarak, "Bakın problemi çözmek için elimizden geleni yapıyoruz ancak öncelikle şu çok iyi bilinmeli: Avrupa Birliği’nin Türk vatandaşlarına vize verilmesini engellemek gibi bir politikası yok" ifadelerini kullandı.

2022 yılı için istatistikleri paylaşan Landrut, "2022 yılı boyunca en fazla Schengen vizesi başvurusu yapan ülke Türkiye. Hatta 2021 yılından daha fazla. Reddedilme oranlarına baktığımızda Türkiye’nin reddedilme oranı dünya standartları ortalamasının altında. Önceki yıllara göre Türkiye’nin reddedilme oranlarının düştüğünü görüyoruz. 2021 yılına göre reddedilme oranı 2022’de yüzde 15 oranında düşmüş. Uzun süreli ve çok girişli vizeler konusunda ise Türk vatandaşlarına verilen bu tür vizeler de dünya ortalamasının üzerinde." şeklinde konuştu.

Landrut, vize başvurusunun uzamasının ya da reddedilmesinin sebepleri hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

"Vize başvurusuyla, vizenin verilmesi arasındaki süre bazen uzayabiliyor. Bu süreyi azaltmak için tüm ülke konsoloslukları ellerinden geleni yapıyorlar. Sorunu çözmeye çalışıyorlar. Herkesin kişisel başvurusuna göre eksikliklerden kaynaklanan birtakım reddedilmeler olabiliyor.”

AB'den Schengen Vizesi Retleriyle İlgili Açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Retro ~ 10 ay önce
Önüne gelene lokma dağıtır gibi vatandaşlık hakkı verdiğimiz için Türk vatandaşlığına değersiz gözüyle bakıyorlar Afgan Suriyeli Pakistan lı bedava vatandaş olabiliyor suça karışmış insanlar gelip yeni bir hayat kuruyor Avrupa bunu biliyor o yüzden vizeler iptal oluyor Türk vatandaşı olmak için yıllarca uğraşması gerekmesi lazım bizim önce kendimize bakıp sonra Avrupayı eleştirmemiz lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakko ~ 10 ay önce
Az bekleyin sizin hakkınızdan Hakan Fidan gelecek. Sizi uyardık anlamadınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mahir ~ 10 ay önce
..bir tukenmediniz arkadas yaa..astik ha vurduk ha kirdik ha boyuduk dunyada en birinciyiz ha..lan yigirmi bes senedir yek ekmege muhtac ettiler insanlari..gotunde donu yok insanlarin..ve musgayla ufurukle yonetilen bir devleti dogal olarak kimse iplemiyor..fidan gununu gostereceemis..gordu herkes ne gostereceeni..allah hepinize akil fikir versin..
SAF VATANDAŞŞŞ ~ 10 ay önce
NE DİYOR ATA SÖZÜMÜZ DİNSİZİN HAKKINDAN İMANSIZ GELİR. MÜSTEHAKTIR DER. DOĞRUMUDURR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avruoa ~ 10 ay önce
Adamlar sonuna kadar haklı, ben olsam daha sıkı kontrol ederim, belli düzeyin ğzerindeki adamlara vize veririm sadece. Sonuçta adamların gözünde afgan ve suriyelilerden farkımız yok. Haklılar, bu duruma düşürenlere kızacağınıza avrupalılara kızıyorsunuz. Bunlar daha iyi günler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baran ~ 10 ay önce
Şu durumda bile adamlar haklı diyebilen insan görmek beni şoke ediyor. Yurtdışında yaşıyorum uluslararası firmalarla iş yapıyorum, kaşeli onaylı davet mektuplarıyla basvuruyorum, ciddi bir döviz birikimim var. Ya red geliyor ya geçiştiriyorlar ya bir haftalik tek girişli vize veriyorlar. Hala adamlar haklı diyor burda çıkmış adam.
Barış Sarıca ~ 10 ay önce
Adamlar elbette haklı, suçu kendimizde aramalıyız. Bizim sınırlarımız yol geçen hanı gibi oldu.
Heme ~ 10 ay önce
Mq 10 sene önce işidi Türkiye işidi kurdu diyenler hala işid diye bağırıyorlar Türkiye işid vb terör ile en fazla mücadele eden ülke. Bunların asıl amacı kendi terör kimliklerini saklamak Türkiyede kaç milyon pkk feto teröristi var acaba ve bunlarla aynı şekilde koyun koyuna giren? Zaten terör yuvasına dönmüşüm varsın biraz da işid olsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bize müstahak ~ 10 ay önce
Eee hani güçlenmiş,şahlanmıştık,herkes bize gıpta ediyor,kıskanıyordu,bir gece ansızın geliyorduk falan,nerede? Güçlü ülke kısasa kısas yapar,avrupalıyı bilmem kimi ülkesine günü geçmiş kimlikle bile sokup,9 ay kalmasına,vergisiz ev almasına izin vermez ama kötü iktidar yönetimi yüzünden ekonominin batması nedeniyle paraya o kadar muhtaç haldeyiz,kredi,borcun çoğunu aldığımız,icatlarını,etini,samanını,bilumum gıdasını ithal ettiğimiz Ab'ye, Türk ilticacı sayısı rekor kırdığından ve ülkeye milyonlarca arap,afgan vs doldurulup,parayla vatandaşlık sattığımızdan tepki veremiyoruz,Ab de bize haklı olarak vize vermiyor da bu millete böyle iktidar müstahak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gökmen ~ 10 ay önce
hesabı vize red oranı ile degil 221/2022 de günlük kota neydi ve kotaya göre red oranı neydi 2023 kota nedir ret oranı nedir buna göre gerçek oran orataya çıkar. 2021/2022 de 500 günlük kota varken şuan 100 kotadan hesaplanıyor. haliyle %15 düşüyor. verilen cevap saçma ben geçen senede 100tl benzin alıyordum şuan dada 100 tl benzin alıyorum natığı gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayatınız ~ 10 ay önce
Palavra Eu !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cormoran ~ 10 ay önce
Maalesef Afganistan muamelesi görüyoruz. Türkiye 28 mayısta büyük bir şansı kaçırdı. 10 milyon istilacıyla vize almak hayal bize. Vatandaş yaptıkları suriyeli sayısını açıklamıyorlar,adamlar yemiyor tabiki. Çokda Işidli T.C. yurttaşı var şuan. Ben 10 yıl sonrasını düşünmek bile istemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asdd ~ 10 ay önce
Ben 10 yıl sonrasını düşünebiliyorum Allah'ın izniyle reis yine başımızda liderimiz olarak.
Bakış açısı ~ 10 ay önce
Evet , PKK ,fetö , CIA ,... büyük bir fırsatı kaçırdı çok şükür.
Gurbetçi ~ 10 ay önce
AB vize alamıyorsak bunun sorumlusu hükümetin izlediği politika.Siz tahıl anlaşması başarı sanıyorsunuz,aslında o konu çok farklı Rusya tek çıkış yolu Türkiye...Putin bunu RTE sevdiği için onaylanıyor.Avrupa ve ABD aptal değil,siz hem Rusya nın yanında yer alacaksınız,hem ABD ve AB suçluyacaksınız,küfür edeceksiniz,sonrada AB niye vize vermiyor.Yahu bunu anlamak çok zor değil.Sırbistan bile AB ne istiyorsa yapıyor Rusya ya yakın olmasına rağmen.
Gurbetçi ~ 10 ay önce
AB vize alamıyorsak bunun sorumlusu hükümetin izlediği politika.Siz tahıl anlaşması başarı sanıyorsunuz,aslında o konu çok farklı Rusya tek çıkış yolu Türkiye...Putin bunu RTE sevdiği için onaylanıyor.Avrupa ve ABD aptal değil,siz hem Rusya nın yanında yer alacaksınız,hem ABD ve AB suçluyacaksınız,küfür edeceksiniz,sonrada AB niye vize vermiyor.Yahu bunu anlamak çok zor değil.Sırbistan bile AB ne istiyorsa yapıyor Rusya ya yakın olmasına rağmen.
Gurbetçi ~ 10 ay önce
AB vize alamıyorsak bunun sorumlusu hükümetin izlediği politika.Siz tahıl anlaşması başarı sanıyorsunuz,aslında o konu çok farklı Rusya tek çıkış yolu Türkiye...Putin bunu RTE sevdiği için onaylanıyor.Avrupa ve ABD aptal değil,siz hem Rusya nın yanında yer alacaksınız,hem ABD ve AB suçluyacaksınız,küfür edeceksiniz,sonrada AB niye vize vermiyor.Yahu bunu anlamak çok zor değil.Sırbistan bile AB ne istiyorsa yapıyor Rusya ya yakın olmasına rağmen.
Mehmet ~ 10 ay önce
Afganlilar ve pakistanlilar .bizim kulturumuze terse. Ben 20 senedir avrupada yasiyorum taking burden az lar. 10 sene sonra .sorunu cozemezsiniz .simdiden yollanmasi lazio.sagolsun davutoglu her Tarafa vize kolayliyi verdi. Doldu zenci afrika Asya
Dunya batandasi ~ 10 ay önce
Yani Kenya, Bangladesh, Somali, Kuzey Kore, Sudan vs vs bunlardan ilerideyiz; ama gelismis dunya ulkeleri derseniz oldukca gerideyiz, Sagol Cavusoglu; yola devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000