02 Nisan 2010, Cuma 08:22:22

AB'DEN SCHENGEN DÜZENLEMESİ

Avrupa Komisyonu, 3 ila 6 aylık, kısa süreli Schengen vizesine başvuru yönetmeliğini yeniledi.
  • Adam basi 60 Euro'dan 10 milyon yolcu, 600 milyon Euro eder. Boyle yagli gelir kapisi varken, sizce Turkiye'yi AB'ye alirlar mi? Vatandaslarimizin maruz kaldiklari muamele de KDVsi.

5 nisandan itibaren geçerli olan düzenleme, işlemlere daha fazla şeffaflık, somutluk ve adillik getiriyor:

“Başvurunun alınması ile cevap verilmesiyle ilgili süreleri ilk kez net olarak belirledik. Buna göre, başvurudan itibaren en geç 15 gün içinde mülakat yapılacak. Cevap ise maksimum 15 takvim günü içinde verilecek.”

Yeni düzenleme uyarınca başvuru formu basitleştirdi. Kişiler bilgiler bölümü netleştirildi. Bundan sonra, taleplere ret gerekçesi açıklanacak. Redde itiraz hakkı tanınacak. 2008’de 10 milyondan fazla havaalanı transit, transit ve kısa süreli vize düzenlendi. İlk 2 sırada 1 milyon 700’er bin vizeyle Almanya ve Fransa var. Onları, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya takip ediyor.

6-12 yaş arası çocuklar ile Avrupa Birliği’nin vize kolaylığı tanıdığı ülke vatandaşları için 35, yetişkinler için 60 euro olan vize ücretleri ise değişmedi.

İngiltere, İrlanda, Bulgaristan, Romanya ve Kıbrıs Rum kesimi dışındaki 22 Avrupa Birliği üyesiyle İsviçre, Norveç ve İzlanda, ortak vize Schengen’i kullanıyor.

(EuroNews)

AB'DEN SCHENGEN DÜZENLEMESİ

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Adam basi 60 Euro'dan 10 milyon yolcu, 600 milyon Euro eder. Boyle yagli gelir kapisi varken, sizce Turkiye'yi AB'ye alirlar mi? Vatandaslarimizin maruz kaldiklari muamele de KDVsi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000