03 Temmuz 2018, Salı 09:22:23

ABD'den yeni F-35 açıklaması

Pentagon, Türk pilotların F-35'ler için üsse vardığını açıkladı.
  • Projede yer almayan Israil 6. ucagini teslim aldi noldu haziran sonunda aliyorduk ucagi torenle :D
  • adamalr bizimle geyik yapıyorlar, kedinin fareyle oynamaSI GİBİ!
  • Neden biz yıllarca tembel kaldık da şimdi onun bunun iki dudağından çıkana bakar olduk? Bu vahim duruma düşmemizde katkısı olan dahili harici kim varsa utansın ne diyeyim. Ama yine de yeise kapılmamak gerek. Zaman hatalardan ders çıkarma ve herkesin Akıllıca kendine düşen görevi hakkıyla en iyi şekilde yapma zamanıdır. Çocuklarımız, torunlarımız bize bu konuda sitem etmeyecekler ümid ediyorum. Eğer hatamızdan ivedilikle vazgeçersek...

Pentagon, Türk pilotların F-35'ler için üsse vardığını açıkladı. Pentagon'dan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin iki F-35 savaş uçağının Arizona'daki Luke Hava Kuvvetleri Üssü'ne vardığını biliyoruz. Türk pilotları ve bakım personeli de Luke Hava Kuvvetleri Üssü'ne vardılar" denildi.

Pentagon Sözcüsü Albay Rob Manning, Türk F-35 savaş uçağı pilotları ve bakım personelinin kısa bir süre içinde Arizona'da uçuş eğitimlerine başlayacağını ve ABD hükümetinin, Türkiye'nin F-35 programına katılımı konusunda henüz herhangi bir karar vermediğini söyledi.

Haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Albay Manning, "Türkiye'nin iki F-35 uçağının Arizona'daki Luke Hava Kuvvetleri Üssü'ne vardığını biliyoruz. Türk pilotları ve bakım personeli de Luke Hava Kuvvetleri Üssü'ne vardılar ve kısa bir süre içinde uçuş akademisine başlayacaklar." dedi.

Mevcut anlaşmalar kapsamında uçağın bir süre ABD'de gözetimde kalacağını belirten Manning, bu sürenin uçağı alacak ülkenin pilotlarının eğitimlerinin tamamlanmasına bağlı olduğunu ve bunun ortalama bir iki yıl sürebileceği kaydetti.

ABD Kongresi'nde F-35 uçaklarının Türkiye'ye verilmesinin engellenmesine yönelik girişimlere de değinen Manning, "ABD hükümeti, henüz Türkiye'nin F-35 Müşterek Taaruz Uçağı Programı'na katılımı konusunda bir karar vermedi. Türkiye yakın ve kilit bir NATO müttefiği ve 2002'den beri F-35 programının uluslararası katılımcısıdır." şeklinde konuştu.

PİLOTLAR İKİ AY İÇİNDE UÇUŞA BAŞLAYACAK

Aynı toplantıda konuşan Pentagon'daki Müşterek Programlar Masası Sözcüsü Yarbay Mike Andrews de Arizona'da eğitim gören Türk pilotların bir iki ay içinde uçuşlara başlayacağını söyledi.

Bir politika değişikliği olması durumunda Türkiye'nin mülkiyetini teslim aldığı iki F-35 uçağını alıp alamayacağına ilişkin bir soruya Yarbay Andrews, "Bakanlık teklif edilen yasalara ilişkin yorum yapmaz. Birşeyler değişmediği sürece onlar (pilot ve bakım personeli) akademi eğitimlerine devam edecekler." yanıtını verdi.

Başka bir gazetecinin aynı soruyu tekrar etmesi üzerine Andrews, söz konusu uçakların yasal bir değişiklik durumunda Türkiye'ye verilip verilmemesinin tamamen yapılacak politika değişikliğine bağlı olacağını dile getirdi.

Yarbay Adrews "Senato, (F-35'lerin Türkiye'ye verilmesinin) engellenmesi için oy kullandı. Kongre'nin bir oyu var. Başkanın da bir oy hakkı var. Dolayısıyla burada benden spekülasyon yapmamı istiyorsunuz. Bu yüzden size sadece şunu diyebilirim; şu aşamada programda uçuşlara devam edecekler." ifadelerini kullandı.

ABD'den yeni F-35 açıklaması

Yorumlar

LH ~ 6 yıl önce
Projede yer almayan Israil 6. ucagini teslim aldi noldu haziran sonunda aliyorduk ucagi torenle :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geyik ~ 6 yıl önce
adamalr bizimle geyik yapıyorlar, kedinin fareyle oynamaSI GİBİ!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahhh ~ 6 yıl önce
Neden biz yıllarca tembel kaldık da şimdi onun bunun iki dudağından çıkana bakar olduk? Bu vahim duruma düşmemizde katkısı olan dahili harici kim varsa utansın ne diyeyim. Ama yine de yeise kapılmamak gerek. Zaman hatalardan ders çıkarma ve herkesin Akıllıca kendine düşen görevi hakkıyla en iyi şekilde yapma zamanıdır. Çocuklarımız, torunlarımız bize bu konuda sitem etmeyecekler ümid ediyorum. Eğer hatamızdan ivedilikle vazgeçersek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000