20 Mayıs 2022, Cuma 10:21:24

ABD'den yeni F-16 açıklaması

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin tutumunu değiştirmek için F-16 tartışmaların gündeme gelmeyeceği belirtildi.
  • Eski teknoloji eski nesil ucak almak icin neler yapiliyor yahu
  • O zaman F35 lerimizi verin
  • Mesele Anlaşılmıştır. Amerika uçakları satmak için şart koşacak. Vetoyu kaldırın diyecek bizimkiler de şak diye imzayı basacaklar. Elimiz mahkûm, onlara muhtacız hiç kıvırtmaya gerek yok...
  • Eeee önceden vermem demiyeceksin
  • 200 tane F-22 Raptor istesinler bedava tabiki. Birde üstüne her sene 50 milyar Dollar. Madem yakaladilar birazda bizi görsünler ;)
  • Amerikada da diğeri yok mu ? Demek ki sorun olmuyor. Nazlanmayalım fazla bence.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusundaki tutumunu değiştirmek için F-16 konusundaki tartışmaların yeniden gündeme gelmesinin söz konusu olmadığı belirtildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlayan saldırılarının ardından İsveç ve Finlandiya resmen NATO'ya üye olmaya karar verdiğini açıkladı.

Beyaz Saray ise Türkiye'nin tutumunu değiştirmek için F-16 tartışmalarının gündeme gelmeyeceği ifade edildi.

"TÜRKİYE'NİN GÜVENLİK ENDİŞELERİ ÇÖZÜLEBİLİR"

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği güvenlik endişelerinin çözülebileceğini söyledi.

Sullivan, Türkiye'nin söz konusu iki ülkenin NATO üyelik sürecine ilişkin duruşu konusunda ise "Türkiye'nin, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer yetkililer tarafından dile getirilen endişelerinin konuşulup çözülebileceğine inanıyoruz." ifadesini kullandı.

Sullivan, konunun çözümü için ABD'nin doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşma niyetinin olmadığını bu konunun esasında Türkiye ile Finlandiya ve İsveç arasında çözülmesi gereken bir konu olduğunu dile getirdi. (Haberturk)

ABD'den yeni F-16 açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

F16 bitti ~ 2 yıl önce
Eski teknoloji eski nesil ucak almak icin neler yapiliyor yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 2 yıl önce
O zaman F35 lerimizi verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YENİÇERİ ~ 2 yıl önce
Mesele Anlaşılmıştır. Amerika uçakları satmak için şart koşacak. Vetoyu kaldırın diyecek bizimkiler de şak diye imzayı basacaklar. Elimiz mahkûm, onlara muhtacız hiç kıvırtmaya gerek yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 2 yıl önce
Eeee önceden vermem demiyeceksin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aa ~ 2 yıl önce
200 tane F-22 Raptor istesinler bedava tabiki. Birde üstüne her sene 50 milyar Dollar. Madem yakaladilar birazda bizi görsünler ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amerika ~ 2 yıl önce
Amerikada da diğeri yok mu ? Demek ki sorun olmuyor. Nazlanmayalım fazla bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000