30 Haziran 2022, Perşembe 10:54:51

ABD'den yeni açıklama; 'Biden yönetimi Türkiye'ye F-16 satışını destekliyor'

ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, Türkiye’ye muhtemel F-16 savaş uçağı satışına destek verdiği aktarıldı.
  • Sabırlı olun arkadaşlar , İnsansız hava uçağı 2-3 ay içinde hangardan çıkıyor. Sabırla bekleyin... İnanmayanlar bugün 01.07.2022 , tarihe not düşün...
  • olmazsa F4 verin o da olmazda DC9:)
  • Bunların teknolojilerinin artık çok eskidiğinin farkında mı bizimkiler acaba

Türkiye’nin dün Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasının ardından ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, Türkiye’ye muhtemel F-16 savaş uçağı satışına destek verdiği aktarıldı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander gazetecilere verdiği demeçte, Türkiye’nin güçlü savunma yeteneklerine sahip olmasının NATO’nun savunmasını güçlendireceğini ifade ederek, "ABD, Türkiye'nin savaş filosunun modernizasyonunu destekliyor, çünkü bu NATO güvenliğine ve dolayısıyla ABD’nin güvenliğine bir katkıdır" dedi.

Söz konusu savaş uçağı satışına ilişkin sürecin devam ettiğini aktaran Wallander, söz konusu satışın gerekli yasal süreçten geçmesi gerektiğini aktardı.

“ABD, TÜRKİYE'YE HİÇBİR ŞEY TEKLİF ETMEDİ”

Üst düzey bir Biden yönetimi yetkilisi ise, Finlandiya ve İsveç ile yaptığı anlaşmanın bir parçası olarak ABD’nin, Türkiye'ye hiçbir şey teklif etmediğini aktararak, ABD’nin de Türkiye'den herhangi bir talebi olmadığını dile getirdi. Yetkili ayrıca, ABD'li yetkililerin Türkiye'nin F-16 savaş uçağı satın alma talebiyle ilgili devam eden teknik görüşmelerin devam ettiğini aktardı.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, KONGRE’YE MEKTUP GÖNDERMİŞTİ

Türkiye, geçtiğimiz yıl ekim ayında ABD'den 40 adet Lockheed Martin yapımı F-16 savaş uçağı ve mevcut savaş uçakları için 80'e yakın modernizasyon kiti satın almak istediği yönünde talepte bulunmuştu. Geçtiğimiz mart ayında ise ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD Kongresi'nin söz konusu F-16 satışı hakkında mektup göndermiş ve söz konusu satışın ABD çıkarlarına uygun olduğu belirtilmişti.

ABD'den yeni açıklama; 'Biden yönetimi Türkiye'ye F-16 satışını destekliyor'

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

dArk_angeL ~ 2 yıl önce
Sabırlı olun arkadaşlar , İnsansız hava uçağı 2-3 ay içinde hangardan çıkıyor. Sabırla bekleyin... İnanmayanlar bugün 01.07.2022 , tarihe not düşün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmazsa ~ 2 yıl önce
olmazsa F4 verin o da olmazda DC9:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi hayırlısı…. ~ 2 yıl önce
Dc9 farklı klasman olmuş. F-100 veya F-86 olabilirdi. Olmadı F-84…
F16 ~ 2 yıl önce
Bunların teknolojilerinin artık çok eskidiğinin farkında mı bizimkiler acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önemli olan ~ 2 yıl önce
Faydalı yük kapasitesi ve uzun süre havada kalış
Rafal ~ 2 yıl önce
1 yunan Rafael 40 f16 bedel.caremiz kalmadi.getirdikleri Nokta bu

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000