26 Ağustos 2018, Pazar 09:37:52

ABD'den vatandaşlarına seyahat uyarısı

Yunanistan'da sivrisinek kaynaklı Batı Nil Virüsü nedeniyle 11 kişi hayatını kaybetti 101 kişi de virüsten etkilendi.
  • Bayramda ülkende tatil yapmak isteyen 120 kişi hayatını kaybetti hemde sadece 9 günde.Ölüm heryerde var ama senden başka kimseye mustehak değil .Vicdan yoksunu sakın çıkma ülkenden aman bir iki şey öğrenme.
  • Yunanistana tatile gidenlere mustehak

Yunanistan'da 2010 yılından bu yana görülmeye başlanan Batı Nil Virüsü (BNV), can almaya devam ediyor. O yıldan bu yana 262 kişi virüsten etkilenirken, toplamda 35 kişi de hayatını kaybetti.

2012'DEN BU YANA EN YÜKSEK SAYI

Yunanistan'da 2015 ve 2016 yıllarında BNV virüsüne rastlanmazken, 2018 yılında ise, 2012'den sonraki en yüksek ölüm ve virüsten etkilenme sayısına ulaşıldı. 2017 yılında ise 48 vakaya rastlanırken, bunların içinden 6'sı yaşamını yitirdi.

101 KİŞİ ETKİLENDİ, 11 KİŞİ ÖLDÜ

Yunanistan Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi, 2018 yılının ağustos ayı itibariyle virüse yakalanan 11 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Bu dönemde virüsten etkilenen insan sayısı ise 101 olarak kayıtlara geçti.

Yunan radyosuna konuşan Yunanistan Sağlık Bakanı Andreas Xanthos ise, virüsün kontrolsüz bir şekilde yayıldığına ilişkin herhangi bir endişenin bulunmadığını kaydetti.

ABD VATANDAŞLARINI UYARDI

Turizmgüncel'de yer alan habere göre; ABD'nin Atina Büyükelçiliği ise BNV virüsü ile ilgili bir açıklama yaparak vatandaşlarını uyardı. Elçilik, Yunanistan'a gidecek ABD vatandaşlarının söz konusu virüse karşı gerekli önlemleri almasını istedi.

Bu yıl Yunanistan'da rapor edilen BNV ölümlerinin tamamının 70 yaş üzerinde olduğuna dikkat çekildi.

BNV bulaşan kişilerde herhangi bir semptom tespit edilemediği ve spesifik bir tedavisinini de bulunmadığı belirtiliyor.

ABD'den vatandaşlarına seyahat uyarısı

Yorumlar

sana mustehak ~ 6 yıl önce
Bayramda ülkende tatil yapmak isteyen 120 kişi hayatını kaybetti hemde sadece 9 günde.Ölüm heryerde var ama senden başka kimseye mustehak değil .Vicdan yoksunu sakın çıkma ülkenden aman bir iki şey öğrenme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hop ~ 6 yıl önce
Ne öğrenecek len Yunanistan'da totos
yunan ~ 6 yıl önce
Yunanistana tatile gidenlere mustehak

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000