27 Eylül 2022, Salı 09:29:27

ABD'den uçak biletlerinde şeffaflık adımı

ABD, hava yolu şirketleri ve seyahat sitelerinin uçak biletinin görüntülendiği ilk andan itibaren alınan ekstra ücretleri açıklamasına yönelik yeni bir kural teklifinde bulundu.
  • Insanlar dünyanın her yerinde uçak bileti için zaten bir sürü bilet parası ve vergi veriyor,hizmet,havalimanı kullanım,güvenlik bedeli,yakıt harcı gibi giderleri de niye ödesin? Bagaj parası,koltuk ücreti de öyle. Millet şirketlerin gelirlerine ortak mı ki giderlerine,masraflarına,zararlarına da ortak olsun?

ABD, hava yolu şirketleri ve seyahat sitelerinin uçak biletinin görüntülendiği ilk andan itibaren alınan ekstra ücretleri açıklamasına yönelik yeni bir kural teklifinde bulundu.

ABD yönetimi, uçak bileti satışında ekstra ücrete ilişkin şeffaflığı artırmaya yönelik teklif hazırladı. ABD Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, teklif edilen yeni kuralın, uçak biletleri satın alınmadan önce belirli ücret bilgilerine erişim sağlanarak tüketicilerin korunmasını önemli ölçüde güçlendireceği aktarıldı.

Açıklamada, söz konusu kural ile hava yolu ve seyahat sitelerinin bilet değişiklikleri, bagaj veya aile koltukları için alınan tüm ücretleri uçak biletinin görüntülendiği ilk andan itibaren açıklamasının gerekeceği kaydedildi.

Yeni kural teklifinin müşterilere en iyi kararı vermeleri için ihtiyaç duydukları bilgileri sağlamayı amaçladığı vurgulanan açıklamada, aksi takdirde sürpriz ücretlerin hızla birikebileceği ve ilk bakışta ucuz gibi görünen bir ücretin katlanabileceği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ABD Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg, "Hava yolu yolcuları, bilet satın almadan önce uçuşlarının tam ve gerçek maliyetini bilmeyi hak ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Teklif edilen yeni kuralın hava yollarının ücretler konusunda müşterilere karşı şeffaf olmalarını gerektireceğini belirten Buttigieg, bunun da yolcuların bilinçli karar vermesine ve paradan tasarruf etmesine yardımcı olacağını anlattı.

ABD'den uçak biletlerinde şeffaflık adımı

Yorumlar

Fırsatçılık ~ 1 yıl önce
Insanlar dünyanın her yerinde uçak bileti için zaten bir sürü bilet parası ve vergi veriyor,hizmet,havalimanı kullanım,güvenlik bedeli,yakıt harcı gibi giderleri de niye ödesin? Bagaj parası,koltuk ücreti de öyle. Millet şirketlerin gelirlerine ortak mı ki giderlerine,masraflarına,zararlarına da ortak olsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000