15 Ağustos 2018, Çarşamba 14:43:51

ABD, THY'ye kısıtlama mı getirecek?

New York Times, Rahip Brunson’ın serbest bırakılmaması halinde ABD’nin Türkiye’ye bir dizi yaptırımda daha bulunacağı iddia etti. Söz konusu yaptırımlar arasında Türk Hava Yolları'na da kısıtlama getirilebileceği öne sürüldü.
  • Eyy wampir usa sen de Hakan Atilla'yı serbest bırak,Papaz Gulen'i sebest bırak görelim erkekliğini...Yawşaklar ülkesini pireler basmış kaşınmak istiyorlar,yokmu kaşıyan?
  • ya habib biz keseying 2 deve göz nazar going.. bak o zaman iişler nasıl açılıying..
  • Zulm ile abad olanin ahiri berbad olur. Türlü demagojilerle masumlarin canini yakanlar bunu ya kendilerinden ya evlatlarindan görecektir. Emin olunuz buna. Ülke yandi gitti ancak ekonomiye gelince bir kipirdanma, mirildanma basladi insanlarda. Herseyi yakanlar, heryeri atese verenler bumerang etkisinden kurtulamazlar. Gelip onlari vuracak ve tarihte kac kere tekrar etmis bir olguyu tekrar aciyarak görecegiz. Coming soon.
  • Arkadaş bi bak bakalım Thynin hisseleri kimin elinde,
  • İster Erdoğan ister İnce ister Kılıçtaroğlu isterse Akşener kim ne derse desin bu ülkenin şu anda düşmanı Abd. Kendi çıkarları için yapmadıkları şey yok. Dünyada bir sürü ülke diktatörlükle yönetiliyor. Abd nin istediklerini yaptıkları sürece hiç bir sıkıntı yok. Hiç bir şekilde amerikan basınında bile yer almıyorlar bkz Türkmenistan. Bu ülkenin gerçek evlatları, herhangi bir ideoloji veya parti güdümünde kalmadan ülkesi için fedakarlık yapandır. Kaldı ki dandirik bir kaç ürünü almamak kimseye zarar vermez. Ülke ve yerlilik bilincini arttırırsak güçlü oluruz. Bunun içinde önce, “yoksa” ithalat değil “yoksa” üretim mantığıyla hareket etmek lazım. Param var kıroyum mantığıyla bir yere kadar. Bu arada ciddi olarak Trump ın rus ajanı olması muhtemel. Yoksa hiç kimse böyle stratejik konumdaki bir ortağını “sözde” düşmanının kucağına atmazdı.
  • Sat kirala boeingleri , airbus al kirala embraer al ıllushin al sana kalmış
  • Şuraa cahilce amerikayı boykot etmeye çalışanlara acıyorum. Gerçekten altınız alt yapınız çok boş.
  • bizde boeing siparişlerini iptal ederiz.zaten en baştan yapmalıydık reklam iptali nedir???
  • Hadi bakalım ne kadar yerli ne kadar milliyiz çıkacak ortaya. Adam uyduları da kapatacak sonunda. Madem böyle bir halta kalkışıyoruz bi 15-20 sene eziyete katlancaz artık. Az tüketim çok üretim. Tarıma da geri dönelim kotalar kalksın, zeytinliklerden de özür dileyelim. Diyanete ayrılan para üretime ve argeye harcansın NASA kadar bütçesi var. Herkes kendi ibadetini kendi imkanlarıyla yapsın devletten beklemesin. Ama böyle başlayıp sonrasında ...nü yiyeyim ayağı yapacaksak, tavizler verip ülkeyi satacaksak sonunda, hiç uğraşmayalım kuyruğu şimdiden kıstırıp verelim rahibi gitsin.
  • Şirket içi torpil, adaletsizlik vs gibi şeyler canımı çok sıkıyor. Ama böyle bir yaptırım gelir veya başka bir sıkıntı ile karşılaşırsak para maaş umrumda değil bedavaya çalışır gece ofiste yatarım!

New York Times, Rahip Brunson’ın serbest bırakılmaması halinde ABD’nin Türkiye’ye bir dizi yaptırımda daha bulunacağı iddia etti. Söz konusu yaptırımlar arasında Türk Hava Yolları'na da kısıtlama getirilebileceği öne sürüldü.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times’da yer alan habere göre, söz konusu yaptırımlar, rahip Brunson’ın bugün (Çarşamba) saat 18.00’e kadar serbest bırakılmaması halinde devreye sokulacak.

THY'ye kısıtlama getirilmesi gündemde

Gazeteden Helene Cooper ve Eric Schmitt’e konuşan üst düzey hükümet yetkililerinin bildirdiğine göre bu yaptırımlardan biri Türk Hava Yolları’na ( THY) kısıtılama getirilmesi. Ayrıca Trump yönetiminin, Türkiye’de neredeyse bir yıldır tutuklu bulunan Serkan Gölge ile ABD Konsolosluğu çalışanı üç Türkiye vatandaşının serbest bırakılmasını talep ettiği belirtildi.

Beyaz Saray süre vermişti

Beyaz Saray’dan bir yetkili, dün yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’de ev hapsindeki rahip Brunson’ı evine döndürmeye kararlı olduğunu belirtmiş ve eklemişti: “Önümüzdeki birkaç gün ya da bir hafta içinde herhangi bir gelişme olduğunu görmezsek yeni adımlar atabiliriz.”

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da Trump’ın rahip Brunson’ın serbest bırakılmamasından dolayı hayal kırıklığı yaşadığını söylemişti.

‘Rahip krizi’

Türkiye’de 21 aydır tutuklu yargılanan ve 35 yıl hapsi istenen ABD’li rahip Andrew Craig Brunson adli kontrol kararıyla 25 Temmuz’da ev hapsine alınmıştı.

Washington yönetimi, Brunson’ın tutukluluğunun ev hapsine çevrilmesinin ardından önce insan hakları ihlalleriyle suçladığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün ABD’deki mal varlıklarını dondurmuştu.

ABD, bunun ardından da Türkiye’den çelik ve alüminyum ithalatında gümrük vergisini ikiye katlama kararı almıştı.

Son olarak da ABD Başkanı Trump, Türkiye’ye F-35 savaş uçaklarının teslimatının geçici olarak durdurulmasını öngören maddenin de içinde yer aldığı savunma bütçesini belirleyen tasarıyı imzalamıştı.

Türkiye ise ABD’nin yaptırım kararlarını sert bir dille eleştiriyor

“Türkiye’nin yeni dost ve müttefik arayışına girebileceği” uyarısı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son açıklamasında Türkiye’nin ABD’nin elektronik ürünlerine boykot uygulayacağını duyurmuştu.

Türkiye’nin son adımı ise aralarında pirinç, alkollü içecekler, tütün, otomobil, kozmetik malzemelerinin de olduğu ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında uygulanan ek vergi oranlarını arttırmak olmuştu. (Cumhuriyet)

ABD, THY'ye kısıtlama mı getirecek?

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

Kaşağı ~ 6 yıl önce
Eyy wampir usa sen de Hakan Atilla'yı serbest bırak,Papaz Gulen'i sebest bırak görelim erkekliğini...Yawşaklar ülkesini pireler basmış kaşınmak istiyorlar,yokmu kaşıyan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rizayi unutmussun ~ 6 yıl önce
Arkadaş oda İran li olsada Türk vatandaşı yaa
ilkel demode ~ 6 yıl önce
ya habib biz keseying 2 deve göz nazar going.. bak o zaman iişler nasıl açılıying..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zulüm ~ 6 yıl önce
Zulm ile abad olanin ahiri berbad olur. Türlü demagojilerle masumlarin canini yakanlar bunu ya kendilerinden ya evlatlarindan görecektir. Emin olunuz buna. Ülke yandi gitti ancak ekonomiye gelince bir kipirdanma, mirildanma basladi insanlarda. Herseyi yakanlar, heryeri atese verenler bumerang etkisinden kurtulamazlar. Gelip onlari vuracak ve tarihte kac kere tekrar etmis bir olguyu tekrar aciyarak görecegiz. Coming soon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Kimin ~ 6 yıl önce
Arkadaş bi bak bakalım Thynin hisseleri kimin elinde,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim olursa ~ 6 yıl önce
İster Erdoğan ister İnce ister Kılıçtaroğlu isterse Akşener kim ne derse desin bu ülkenin şu anda düşmanı Abd. Kendi çıkarları için yapmadıkları şey yok. Dünyada bir sürü ülke diktatörlükle yönetiliyor. Abd nin istediklerini yaptıkları sürece hiç bir sıkıntı yok. Hiç bir şekilde amerikan basınında bile yer almıyorlar bkz Türkmenistan. Bu ülkenin gerçek evlatları, herhangi bir ideoloji veya parti güdümünde kalmadan ülkesi için fedakarlık yapandır. Kaldı ki dandirik bir kaç ürünü almamak kimseye zarar vermez. Ülke ve yerlilik bilincini arttırırsak güçlü oluruz. Bunun içinde önce, “yoksa” ithalat değil “yoksa” üretim mantığıyla hareket etmek lazım. Param var kıroyum mantığıyla bir yere kadar. Bu arada ciddi olarak Trump ın rus ajanı olması muhtemel. Yoksa hiç kimse böyle stratejik konumdaki bir ortağını “sözde” düşmanının kucağına atmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B777-737 out ~ 6 yıl önce
Sat kirala boeingleri , airbus al kirala embraer al ıllushin al sana kalmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boykot ~ 6 yıl önce
Şuraa cahilce amerikayı boykot etmeye çalışanlara acıyorum. Gerçekten altınız alt yapınız çok boş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akin ~ 6 yıl önce
Uret de dolu olsun o zaman. Cayci
R yok yola devam... ~ 6 yıl önce
bizde boeing siparişlerini iptal ederiz.zaten en baştan yapmalıydık reklam iptali nedir???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli ve milli ~ 6 yıl önce
Hadi bakalım ne kadar yerli ne kadar milliyiz çıkacak ortaya. Adam uyduları da kapatacak sonunda. Madem böyle bir halta kalkışıyoruz bi 15-20 sene eziyete katlancaz artık. Az tüketim çok üretim. Tarıma da geri dönelim kotalar kalksın, zeytinliklerden de özür dileyelim. Diyanete ayrılan para üretime ve argeye harcansın NASA kadar bütçesi var. Herkes kendi ibadetini kendi imkanlarıyla yapsın devletten beklemesin. Ama böyle başlayıp sonrasında ...nü yiyeyim ayağı yapacaksak, tavizler verip ülkeyi satacaksak sonunda, hiç uğraşmayalım kuyruğu şimdiden kıstırıp verelim rahibi gitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B1 C&S ~ 6 yıl önce
İlk defa bir yorumun her cümlesine katılıyorum, umarım siyasi krizi ekonomik krize çevirenler ülkenin milli çıkarları ve menfaatlerini daha fazla gözardı etmezler. Kapalı kapılar arkasında konuşulacak devlet meselelerini alelade bir şekilde konuşulmasının sonuçlarıdır bu olanlar.
Diyanete Ayrılan Para ? ~ 6 yıl önce
Senin Derdin ne Diyanet ile ? Ya Dinsiz Ateis birisin veya Alevi ! Her halükarda Dil’ine Eline Beline Sahip ol ! İleri geri konuşma,Bilhassa Anlamadığın konularda ! Ha Dinsiz Ateist biri isen Git Anladığın Gönül Veridiğin Dine katıl veya O Din’in Yaşandığı Ülkeye Git !
Beyinler ucmuş ~ 6 yıl önce
Sizler kafayı yemişsiniz konu türkiyeye kısıtlama fakat sizlerin yazdığı yorumlar biri diyanete para aktarılıyor diye yazıyor diğeri dualarla iyileşiriz diye dalga geciyor nedir sizin bu dinle alıp veremediğiniz diğerlerinin yorumları ABD’den daha ABD’li o derece yorumlar yazıyor.
Dinle mi ~ 6 yıl önce
Ne alaka. Kimsenin dinle alıp vermediği yok. Ama din kişisel bir olgudur. Tek başına ibadet eder, topluca camiye gidersin, sonuçta her koyun kendi bacağından asılır. Diyanete milyarlarca para harcanınca ultra herşey dahil cennete mi gideceğiz. Ibadeti de devletten beklemeyin insanlar aç aç. Bu zihniyet yüzüden emperyalizm, müslüman ülkelerin tepesinde Demoklesin kılıcı gibi sallanıp duruyor yıllardır.
AliTeknik ~ 6 yıl önce
(((: Kişi onca güzel tespitler ve öneriler yapıp sonucuna kadar tahminlerini sıralamış. Fakat bizim aklı güzeller sadace diyanete atlamış. Arkadaşa olarak sonuna kadar katılıyorum.
Açık beyan ~ 6 yıl önce
Şirket içi torpil, adaletsizlik vs gibi şeyler canımı çok sıkıyor. Ama böyle bir yaptırım gelir veya başka bir sıkıntı ile karşılaşırsak para maaş umrumda değil bedavaya çalışır gece ofiste yatarım!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cs ~ 6 yıl önce
normal de de yatiyon zaten ne üretiyorsunuz
Cs ye ~ 6 yıl önce
Cs güzel koymuşn lafı AHABER beyinliye

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000