22 Mart 2017, Çarşamba 09:48:26

ABD'den 'kabin yasağı' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Toner, "Bu karar, belirtilen havaalanlarından güçlü terör tehditlerinin ticari uçaklara sızacağı tehlikesi sonucu alınmıştır." dedi.
  • Yaygaraci dürzüler...serefsiz adi ülkeler..
  • Bİzimki her türlü karsrı almakta serbest ama Trump Başganım alınca suçmu oluyor. Adamın ülkesi istedini yapar beğenmiyorsan uçma aslanım.
  • Neden Karachi'den, Delhi'den, Mumbai ve Jakartadan uçaklar icin getirilmiyor bu yasaklar?
  • Kendini Bati'dan uzaklastirirsan ve de Dogu'ya yaklasirsan, seni Dogu'lu gurubundan sayarlar ve ona gore davranirlar. Niye sinirleniyoruz anlayamiyorum.
  • Bu yapilan thy yi be turkiye yi ekonomik zarara ugratmaya çalışan it suruleri ne yaparsanız yapin allah in izniyle bu nuda yenecegiz
  • Evet o havalimanlarından Delta veya American uçuş yapınca elektronik eşyalar kabine alınıyor, terör riski olmuyor ama başka menşeli havayolları uçuş yapınca çok büyük terör tehditi oluyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Bari yasağa Amerikalı havayollarını da ekleseydiniz de biraz inandırıcı olsaydı.
  • wowwww
  • Saçmalık. Karar tamamen keyfi. Laptopla ucak mı kacırıcak, deli gibi aramadan geciyoruz. Daha ne
  • ABD ve Avrupa ikiyuzlu ve yalanci olup bunlarin soyledigi,yaptigi her hareketin altinda kesin baska cikarlari vardir.
  • Bence bu yasak yolcuyu çok etkilemez ama konu dillendirilip terör açıklamaları yapıldıkca olumsuz etki yasağın kendinden daha tehlikeli olacak bu konuda acil önlem planı devreye sokulmalı ayrıca görülen malesef güzel günler türk havacılık sektörü için yakın değil şirketler kötü durum senaryoları üzerine simulasyonlar hazırlayıp gerektiğinde bunları devreye sokmalı.Uçağı adamlardan alıyoruz pastadan büyük payı onlar alıyor ama o uçakla yolcu taşımamıza bile müsade etmiyor aç gözlüler. Ortadoğunun petrolünü sömürdüler ama insanına ülkelerinde tahammül bile edemiyorlar. Madem küreselleşmeden vazgeçip ulusalcılığa geri döndün amerika o zaman bugüne kadar sömürdüklerini de geri versene

ABD'nin, bazı ülkelerden yapılacak direkt uçuşlara getirilen elektronik cihaz yasağı kararını "güçlü terör tehditlerinin ticari uçaklara sızacağı tehlikesi" gerekçesiyle aldığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, ABD'nin 8 ülkeden uçuşlarda boyutu cep telefonundan büyük cihazları yolcuların yanlarına almasını yasaklayan kararına ilişkin soruları yanıtladı.

Kararın "büyük ölçüde" Ulaşım Güvenlik Yönetimi (TSA) ve İç Güvenlik Bakanlığı (DHS) tarafından alındığını aktaran Toner, "Bu karar, belirtilen hava alanlarından güçlü terör tehditlerinin ticari uçaklara sızacağı tehlikesi sonucu alınmıştır." dedi.

Toner, terör gruplarının ticari uçakları hedef almaya devam ettiğini vurguladı. Terör gruplarının saldırılar için yeni yöntemler aradığını ifade eden Toner, bunlar arasında patlayıcı cihazların kaçakçılığının da olduğunu anlattı.

ABD Dışişleri Bakanlığının sınırlamanın getirildiği ülkelerle doğrudan irtibat halinde olduğuna değinen Toner, uygulamadan etkilenecek havayolu şirketlerinin yetkilileriyle de görüştüklerini sözlerine ekledi.

ABD'den 'kabin yasağı' açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Alli ~ 7 yıl önce
Yaygaraci dürzüler...serefsiz adi ülkeler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Trump Başganım ~ 7 yıl önce
Bİzimki her türlü karsrı almakta serbest ama Trump Başganım alınca suçmu oluyor. Adamın ülkesi istedini yapar beğenmiyorsan uçma aslanım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selo ~ 7 yıl önce
Neden Karachi'den, Delhi'den, Mumbai ve Jakartadan uçaklar icin getirilmiyor bu yasaklar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogu ~ 7 yıl önce
Kendini Bati'dan uzaklastirirsan ve de Dogu'ya yaklasirsan, seni Dogu'lu gurubundan sayarlar ve ona gore davranirlar. Niye sinirleniyoruz anlayamiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emr ~ 7 yıl önce
Bu yapilan thy yi be turkiye yi ekonomik zarara ugratmaya çalışan it suruleri ne yaparsanız yapin allah in izniyle bu nuda yenecegiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 7 yıl önce
Bunu da derken.. hem yenilecek bişey değil bu adam tehdit görmüş istemiyor işte.. yapılacak tek şey ülkeni terörden temizlemek ve eski itibarını kazanmak.. öyle hır gür herkese sökmüyo cicim
~ 7 yıl önce
Evet o havalimanlarından Delta veya American uçuş yapınca elektronik eşyalar kabine alınıyor, terör riski olmuyor ama başka menşeli havayolları uçuş yapınca çok büyük terör tehditi oluyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Bari yasağa Amerikalı havayollarını da ekleseydiniz de biraz inandırıcı olsaydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pil sebepli yangın ~ 7 yıl önce
wowwww

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jakku ~ 7 yıl önce
Saçmalık. Karar tamamen keyfi. Laptopla ucak mı kacırıcak, deli gibi aramadan geciyoruz. Daha ne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalancilar ! ~ 7 yıl önce
ABD ve Avrupa ikiyuzlu ve yalanci olup bunlarin soyledigi,yaptigi her hareketin altinda kesin baska cikarlari vardir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel günler yakın değil ~ 7 yıl önce
Bence bu yasak yolcuyu çok etkilemez ama konu dillendirilip terör açıklamaları yapıldıkca olumsuz etki yasağın kendinden daha tehlikeli olacak bu konuda acil önlem planı devreye sokulmalı ayrıca görülen malesef güzel günler türk havacılık sektörü için yakın değil şirketler kötü durum senaryoları üzerine simulasyonlar hazırlayıp gerektiğinde bunları devreye sokmalı.Uçağı adamlardan alıyoruz pastadan büyük payı onlar alıyor ama o uçakla yolcu taşımamıza bile müsade etmiyor aç gözlüler. Ortadoğunun petrolünü sömürdüler ama insanına ülkelerinde tahammül bile edemiyorlar. Madem küreselleşmeden vazgeçip ulusalcılığa geri döndün amerika o zaman bugüne kadar sömürdüklerini de geri versene

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000