01 Eylül 2015, Salı 07:52:59

ABD'den ilginç uçak projesi

Uçak gemileri, yüz yıla yakındır savaş tarihinde var olan araçlar. ABD şimdi, uçak gemisi gibi, içine uçakların inebileceği veya içinden başka uçakların kalkabileceği bir uçak yapmak için çalışmalara başladı.
  • Yakında içinden iniş kalkış yapılacak uçaklar imal edilirse şaşırmayın. Aynı Star Wars' taki gibi.
  • bilim kurgu filmlerindeki kurgular yavas yavas realite olacak,biz gorur muyuz o mechul tabi
  • Avengersta yaptılar onu be güzelim :D

ABD’nin savunma teknolojileri geliştiren dev araştırma kurumu DARPA tarafındna başlatılan projede ilk amaç, drone’ların inip kalkabileceği bir uçak taşıyıcı geliştirebilmek. Böylece hem keşif hem de saldırı amaçlı, gelişmiş drone filolarını, çok hızlı şekilde cephe bölgelerine sürmek ve hızlı şekilde yakıt ve mühimmat ikmali yapmak mümkün olacak. Üstelik, taşıyıcı uçak zaten havada ve belli bir hızla uçuyor olacağı için, drone’ları bu platforma indirmek ve bu platformdan kaldırmak, drone’ların kalkış ve inişi için gerekli olan pahalı pistlere ihtiyacı da kaldıracak. Böylece, cephe bölgesine yakın pist ihtiyacı da ortadan kalkacak.

ABD’nin planı gerçek olursa, sadece dron’lardan oluşan bombardıman ve saldırı filoları kurmak efektif hale gelecek. ABD ordusu, dünyanın her yerinde drone’ları çok aktif olarak kullanabilecek. Elbette, projenin şu anda tamamen “teori” aşamasında olduğunu ve DARPA’nın hava aracı taşıyan bir hava aracı yapmak için gerekli konseptleri oluşturma aşamasında olduğunu da hatırlatmak lazım. Yani bu proje ile hayata geçecek taşıyıcı uçakların savaş alanlarında efektif olarak kullanılması için yaklaşık 10 sene sürecek planlama, test ve üretim aşamaları gerekiyor.

ABD'den ilginç uçak projesi

Yorumlar

Star Wars ~ 9 yıl önce
Yakında içinden iniş kalkış yapılacak uçaklar imal edilirse şaşırmayın. Aynı Star Wars' taki gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 9 yıl önce
bilim kurgu filmlerindeki kurgular yavas yavas realite olacak,biz gorur muyuz o mechul tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hulk ~ 9 yıl önce
Avengersta yaptılar onu be güzelim :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yesil'e ~ 9 yıl önce
Sampiyon filmdi o, sakin ol

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000