23 Ekim 2020, Cuma 13:02:11

ABD'den Bulgaristan'a F-16 hibesi

ABD, Bulgaristan’a ikinci el 2 F-16 uçağı hibe edecek.
  • Dibimizdeki bulgaristana verilmesi manidar Doguda pyd pkkya yuz binlerce tir muhimmat sevkiyat her turlu silah tank vs Akdenizde savas gemileri Biri de cikip desin Turkiyeyi dort bir yandan kusatiyorlar Ekonomik olarak ta yaptirim vs Hayra alamet degil bunlar
  • bu hikaye bana tanıdık geliyor ama çıkaramadım
  • Cine Rusyaya tapilan hersey bizede yapilmaya baslandi, cevremize bir kusak oruluyor
  • Kuşatılıyoruz.

ABD’nin Sofya Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, kararın ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Clarke Cooper’ın Amerikan Silahlı Kuvvetlerinin Bulgaristan’da kullandığı askeri üslerine dün yaptığı ziyaretinin ardından alındığı belirtildi.

Söz konusu uçakların ‘kullanılmaya ihtiyaç duyulmadığı gerekçesiyle’ Bulgaristan’a hibe edileceği kaydedildi.

ABD’nin Sofya Büyükelçiliği, uçakların Bulgar pilotların eğitimi için kullanılacağı bilgisini paylaştı.

Açıklamada, "F-16 Block 70' uçaklarının edinilmesi sayesinde Bulgaristan Silahlı Kuvvetleri, Karadeniz bölgesinde güvenliğin sağlanması için ortak misyonlarımızın lojistiği için kapsamlı kaynaklar yaratacak" ifadesi kullanıldı.

ABD ile Bulgaristan arasında askeri alanda ilerleyen iş birliği çerçevesinde son 2 yılda 170 ortak girişim gerçekleştiği, 5 bin Bulgar askeri personelin ABD’de eğitim gördüğü, ABD'nin Bulgaristan’daki savunma tesislerine 50 milyon dolarlık yatırım yaptığı aktarıldı.

Teslim için Kongre’den onay bekleniyor

Hava Kuvvetleri filosu yıpranmış eski Rus yapımı uçaklardan oluşan Bulgaristan, ABD’den alacağı 8 F-16 uçağı için 1 milyar euro peşin ödeme yapmıştı. Uçakları 2024'te teslim alacak ülke, 8 tane daha almaya hazır olduğunu bildirmişti.

Başbakan Boyko Borisov, ABD’den beklenen uçakların kullanılacağı Bulgaristan’daki askeri üslerin onarım ve hazırlığı için 150 milyon euro ayrıldığını açıklamıştı.

Hibe edilecek uçakların devir teslimi için ABD Kongresi’nden onay bekleniyor.

ABD'den Bulgaristan'a F-16 hibesi

Yorumlar

Manidar ~ 3 yıl önce
Dibimizdeki bulgaristana verilmesi manidar Doguda pyd pkkya yuz binlerce tir muhimmat sevkiyat her turlu silah tank vs Akdenizde savas gemileri Biri de cikip desin Turkiyeyi dort bir yandan kusatiyorlar Ekonomik olarak ta yaptirim vs Hayra alamet degil bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadir ~ 3 yıl önce
bu hikaye bana tanıdık geliyor ama çıkaramadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yesil kusak ~ 3 yıl önce
Cine Rusyaya tapilan hersey bizede yapilmaya baslandi, cevremize bir kusak oruluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanki biraz ~ 3 yıl önce
Kuşatılıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000