07 Temmuz 2020, Salı 12:02:51

ABD'den 7.5 milyar dolarlık satışa onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Fransa, İsrail, Endonezya, Arjantin ve Litvanya'ya 7 milyar 480 milyon doları bulan askeri satışa onay verdi.
  • Hep gozunun onunde, yemiyor o yuzden girmuyorsun, az cesaret, kork ma korkma, gor artik
  • Endonezyaya işe yaramaz ospreyleri itelemişler.
  • Bunlar da neymiş daha krallarını galaksinin lideri önderliğinde asrın damadı ve ortadoğu ve balkanların en büyük uçak mühendisi temel ve saz ekibi ile birlikte yaparız dünya bizi bir kere daha kıskanır,gıpta eder,evelallah,inşallah,maşallah,hamdolsun,amin...
  • F35 olayindan sonra asla bir sey alinmaz oradan, akilli ol akilli

ABD Dışişleri Bakanlığı, Fransa, İsrail, Endonezya, Arjantin ve Litvanya'ya 7 milyar 480 milyon doları bulan askeri satışa onay verdi.

BD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansından yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Fransa'ya Dış Askeri Satış kapsamında 2 milyar dolarlık 3 adet E-2D Gelişmiş Hawkeye Uçağı ve ilgili ekipmanlarının satışına onay verilmesine karar verdi." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Havadan Erken Uyarı ve Kontrol platformu olarak kullanılan ED-2 uçaklarının yanı sıra 10 uçak motoru, 3 radar bileşeni, bu uçaklar için elektronik destek ve navigasyon sistemleri ile birçok yedek parçanın bulunduğu kaydedildi.

ENDONEZYA'YA MV-22 OSPREY SATIŞI
Ajansın bir diğer açıklamasında ise Bakanlığın Endonezya'ya Dış Askeri Satış kapsamında 2 milyar dolarlık 8 adet MV-22 Osprey tipi, çok amaçlı, "tilt-rotorlu" helikopter satışına onay verdiği belirtildi.

Bu satış paketinde ise helikopterlerin yanı sıra 24 yedek motor, 2 kızılötesi ileri görüş radarı, 20 füze uyarı sistem ve 20 radar uyarı alıcılarının bulunduğu aktarıldı.

İSRAİL'E 990 MİLYON GALON JET YAKITI SATIŞI
Dışişleri Bakanlığı ayrıca İsrail'e 3 milyar dolar değerinde, 990 milyon galon jet yakıtı satışına da onay verdi.

Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansının açıklamasında, yakıt satış paketinde ABD ordusu tarafından kullanılan JP-8 tipi dizel ve benzin bulunduğu bilgisine yer verildi.

Bakanlığın, Litvanya'ya 380 milyon dolar değerinde 6 UH-60 tipi Kara Şahin helikopteri, Arjantin'e ise 100 milyon dolara 27 M1126 Stryker tipi personel taşıyıcı araçların satışına da onay verdiği bildirildi.

Açıklamada, ajansın toplam 7 milyar 480 milyon doları bulan bu satışlarla ilgili Kongreye tebligat gönderdiği kaydedildi. (Haber7)

ABD'den 7.5 milyar dolarlık satışa onay

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Dusman ariyorsun ~ 4 yıl önce
Hep gozunun onunde, yemiyor o yuzden girmuyorsun, az cesaret, kork ma korkma, gor artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kazık ~ 4 yıl önce
Endonezyaya işe yaramaz ospreyleri itelemişler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyy amerigaaa ~ 4 yıl önce
Bunlar da neymiş daha krallarını galaksinin lideri önderliğinde asrın damadı ve ortadoğu ve balkanların en büyük uçak mühendisi temel ve saz ekibi ile birlikte yaparız dünya bizi bir kere daha kıskanır,gıpta eder,evelallah,inşallah,maşallah,hamdolsun,amin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatco ~ 4 yıl önce
Klavye kahramanlığından başka sen ne ürettin ezik. Damat dediğin S/İha üretiyor, solunum cihazının üretilmesinde büyük katkısı oldu ve TİHA da yakında teslim edilecek.Böyle yaparak ancak kendi aşağılık kompleksini ortaya koyarsın. Zannetme ki yılgınlığa düşüyoruz çünkü bu söylemleriniz artık sinek vızıltısı geliyor. Siz vızıldadıkça biz daha iyisini yapacağız.
kudurun ~ 4 yıl önce
Trollerin kudurmasını izlemek çok keyifli. Kuzey Irağa geldik yoktunuz. Öyle kaçacak delik ararsınız işte :))
Alma alma ~ 4 yıl önce
F35 olayindan sonra asla bir sey alinmaz oradan, akilli ol akilli

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000