23 Kasım 2021, Salı 09:02:20

ABD'de havalimanları büyük sınava hazırlanıyor

Havayolu şirketleri zorlu bir yılın ardından Şükran Günü’nde gerçekleşecek seyahatleri bekliyor.

Havayolu şirketleri zorlu bir yılın ardından Şükran Günü’nde gerçekleşecek seyahatleri bekliyor. 20 milyon kişinin ABD havaalanlarını kullanmasıyla, personel eksikliği çeken sistem için bir sınav gerçekleşecek.

ABD’de Şükran Günü tatili, havayolu şirketlerinin son aylardaki şokları atlatıp atlatamadığını gösteren bir sınav olacak. ABD Ulaşım Güvenlik Yönetimi (TSA) yaptığı açıklamada tatil seyahatlerinin pandemi öncesi seviyelere yakın olmasını beklediğini söyledi. Buna göre 20 milyon kişi 10 günlük tatil boyunca ABD’nin havaalanlarını kullanacak.

Wall Street Journal’ın haberine göre Delta Air Lines ve United Airlines’ın da aralarında bulunduğu havayolu şirketleri, tatil sonrası pazar gününün, korona virüs pandemisinin başlangıcından bu yana en yoğun gün olmasını beklediklerini açıkladı. Seyahat eden kişi sayısındaki artış, havayolu şirketlerinin aylar süren zorlu mücadele sonrasında, iyi bir müşteri deneyimi sunması konusunda da baskı yaratıyor. Personel eksikliği yaşayan havayolu şirketleri ise bu sınavı geçemeyebilir.

Analistler ve danışmanlar şirketlerin daha önce sorun yaratmayan kötü hava koşulları ve diğer olumsuzluklarda, günler süren uçuş iptalleri ve binlerce yolcunun mağduriyetine neden olduğunu söyledi. Danışmanlık şirketi ICF Hava Ulaşımı Başkan Yardımcısı Samuel Engel, “uçuş ağı oldukça zayıf” dedi.

Devamında, “en küçük bir sorunda havayolu şirketleri olumsuzlukların üstesinden gelme konusunda sınırlı olanaklara sahip olduklarını gösterecek” ifadelerini kullandı. ABD’nin en büyük havayolu şirketlerinin dokuzu, bu yıl haziran ve ekim ayları arasında uçuşlarının %1,9’unu iptal etti. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre bu rakam ise 2019’un aynı döneminde yaklaşık %1,6 seviyesindeydi.

Havayolu şirketlerinin uçuşlarının %5’i ya da daha fazlasını iptal ettiği 147 gün gerçekleşti. 2019 yılında bu seviyelerde iptallerin yaşandığı gün sayısı 85’ti. Southwest Airlines ve Spirit Airlines, iddiaları planlarını geri çekti ve planlanandan daha az uçuş açtı. American Airlines ise çalışanlarına prim ödemesi yaparak uçuşlarda sorun yaşanmamasını sağlamaya çalışıyor.

Bazı çalışanlara bin dolarlık bonus ödeme yapılırken, kabin ekibine bunun üç katı ödeme gerçekleştirildi. Şirketin CEO’su Doug Parker ise şirketin personel açısından hazırlıklı olduğunu söyledi. United Airlines CEO’su Scott Kirby geçtiğimiz hafta rakip şirketlerden bazılarının, uçuş programlarının tamamını gerçekleştirebilmek için hata marjını sıfıra indirdiğini açıkladı. (finansgündem)

ABD'de havalimanları büyük sınava hazırlanıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000